reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

A ja mam takie pytanie; czy warto kupowac kombinezon dla dziecka 9-12 mies? (akurat wtedy nasze maluchy bada w tych miesiacach i bedzie zima). Znalazlam okazje, ale sie tak zastanawiam, czy kupic, bo nie wiem, czy dzieci w tym wieku chca jeszcze w cos takiego 'wskakiwac'?
Chodzi mi o cos takiego:KOMBINEZONY DLA DZIECI PEŁNE MIŁOŚCI BIEL NURSEY TIME | Chłopiec | Kombinezon, śpiworek | Odzież markowa, Niemowlęca, Ubranka dla dzieci, Buciki, Obuwie dziecięce, Markowe ubrania Sklep : Barline
Wszystko zależeć będzie od dziecka. jednemu będzie pasowało, drugiemu będzie wszystko jedno a kolejne na sam widok będzie dostawało furii. Ja bym się wstrzymała z zakupem.

Nosidełka- jedynie za którymi jestem za to ergonomiczne czyli takie w których dziecko jest w pozycji takiej jak w chuście i dziecko musi bardzo silny kręgosłup i siedzieć długo samo bez podparcia. mniejsze dzieci mają zbyd duzy uciska na kręgi i puźniej moga być kłopoty z kręgosłupem. Poza tym dziecko dopuki nie siedzi samo i samo nie podnosi się do siedzenia nie powinno być długo pionizowane.W dodatku trzeba bardzo uważać na pozycje gdyż często uciskane są tętnice i żyły które blokują prawidłowy dopływ krwi. Kolejna wada jest to że nosidełka nie dopasowują się do dziecka tylko dziecko musi sie dopasować do nosidełka co wymusza na nim pozycje która niekoniecznie może być dla niego wygodna i odpowiednia. Jeżeli ktoś się już zdecyduje na takie nosidełko to lepiej zainwestować w te najdroższe gdyż są one najlepiej dopasowane do dziecka i lepiej rozkładają ciężar na kręgosłupie.

Nosidełka ergonomiczne to takie w których dziecko jest ułożone tak jak w chuście,dopasowują się one do ciała dziecka bo są miękkie. Dla dzieci już siedzących. Jest sporo rodzai takich nosidełek. Ja mam np. szyte na mnie i dopasowane do dziecka w dodatku nie wiązane a zapinane na klamry a układam sobie szelki w ten sposób jaki mi pasuję. Można w nim dziecko nosić zarówno z przodu jak i na plecach.

Chusta kółkowa. W moim przypadku nie sprawdziła się i po paru próbach sprzedałam. Po pierwsze dziecko w ogóle nie chciało dobrze się w tym ułożyć bo była zbyt mała możliwość manewru materiałem który w dodatku był dość sztywny. jedynie można było redukować napięcie chusty poprzez kółko. Kolejna wada cały ciężar na jednym boku przez co po dłuższej chwili bolał mnie kręgosłup. Aby zmienić ramie trzeba było wyciągać dziecko i całe wkładanie zaczynać od nowa.

reklama
czesc dziewczyny, ja jestem tutaj nowa,
co do tematu chust i nosidelek, to ja mialam przy moim adasiu nosidelko, takie zwykle, i bardziej coprawda uzywal go maz, ale sie sprawdzilo.
co do zimowych ubran, to adas jeszcze na tyle maly jest, ze mam dla niego 2 czesciowy komplet z ocieplanymi spodniami. latwiej mi jakos go w niego wpakowac i zadowolona jestem.

Jak ubrać dziecko -

Co do chusty kieszonkowej się nie wypowiem bo jej osobiście nie używałam ale nie zdecydowałam się na nią właśnie z powodu tego że ciężar dziecka nie rozkłada się równomiernie w dodatku jak dla mnie zbyt mała możliwość manipulacji chustą.

Chusta elastyczna. Jak dla mnie strzał w dziesiątkę. Zawiązujesz chustę na sobie i tak wkładasz dziecko. Nie trzeba dociągać, podwiązywać itp. Wkładasz i wyjmujesz dziecko kiedy chcesz bez zdejmowania i rozplątywania chusty. Idealnie dopasowuje się do ciała dziecka. Szczególnie polecam dla noworodka. Zakładanie trwa niecała minutę. W dodatku nie raz służyła mi jako kocyk. Pomimo tego że miałam też chustę plecioną korzystałam z niej do momentu gdy Kacper skończył roczek i kupiłam nosidełko ergonomiczne. A ważył w tedy już ponad 10 kilo.

Chusta pleciona. Również fajna sprawa ale jak dla mnie już zbyt dużo zamieszania. Trochę trwa założenie jej w szczególności gdy najpierw zakładasz na siebie później wkładasz dziecko a na koniec jeszcze trzeba podociągać i po podwiązywać. Jak się ma ruchliwe dziecko takie jak moje to naprawdę wyczyn. Kacper nie lubił właśnie tego zawiązywania. Aczkolwiek jest sporo jej zwolenniczek. Blisko dziecko, chusta dopasowuje sie do dziecka i wiele możliwości wiązań w różnych pozycjach. ja bym powiedziała tak- dla cierpliwego rodzica i cierpliwego dziecka :p

I jeszcze tylko jedno nosidełko przetestowane przez nas a mianowicie turystyczne. Mój M nie lubił używać chust a z racji tego że Kacper bardzo szybko zaczął siedzieć a na wiosnę ruszyliśmy w trasy dla nas okazało się kolejnym strzałem w dziesiątke. Nosidełko dla dzieci dobrze siedzących. Zakłada się na plecy jak plecak. Takie nosidełko ma stelaż więc można je postawić i w trasie służy jako krzesełko, z daszkiem i kieszonkami. świetnie rozkłada ciężar dziecka na plecach tak że nie boli kręgosłup.

Morgaine żebym ja jeszcze umiała linki wstawiać, hmmm popracuje nad tym, kupiłam Reebok EASYTONE GO OUTSIDE II za 223, 00. Moja połówka śmieje się ze mnie, że ja bym się nadawała do tych zakupów Mango :) jako prowadząca, że łykam reklamy jak ciepłe bułeczki i wierzę, że tak będzie (no w coś trzeba wierzyć ;) ). Hihihihi ech Ci faceci :)

Morgaine żebym ja jeszcze umiała linki wstawiać, hmmm popracuje nad tym, kupiłam Reebok EASYTONE GO OUTSIDE II za 223, 00. Moja połówka śmieje się ze mnie, że ja bym się nadawała do tych zakupów Mango :) jako prowadząca, że łykam reklamy jak ciepłe bułeczki i wierzę, że tak będzie (no w coś trzeba wierzyć ;) ). Hihihihi ech Ci faceci :)

fajne, ciekawe czy faktycznie działają tak jak na reklamie... bo to chyba te od pań kręcących tyłkami?:-) przetestujesz- koniecznie daj znać:tak:

Kurcze już byłam zdecydowana na te kieszonki,a teraz znowu nie wiem co robić...:/jakoś boję sie tych chust wiązanych-wiem,że to niby proste-szybko można się nauczyć itd.ale nie wiem,mam wrażenie, ze będzie z tym jakoś strasznie dużo zachodu i jeszcze źle to będe wiązać...kurczę szkoda byłoby mi wydac pieniądze na te dwie chusty kieszonki jakby miało się okazac, że są do niczego,a z drugiej strny jakoś tak się na nie nastawiliśmy z mężem-no nic muszę jeszcze raz dokładnie sobie przemyśleć-może jednak tą elastyczną jendą kupić...
Marma a jakiej firmy mialaś tą elastyczną?
A i jeszcze mam jendo pytanie czy tą chustę elastyczną jak wiążesz dla noworodka to jest on w pozycji pionowej czy leżącej?

Ostatnia edycja:
Witam!

Zajmuje się sprzedażą przez internet ciuszków dla dzieci nowych z Niemiec w atrakcyjnych cenach. Jeśli jesteś zainteresowana odezwij się na sloneczko197@wp.pl podaj pleć i rozmiar prześle ci ofertę z cenami opisem i zdjęciami. Zapraszam pozdrawiam

reklama
ładnie wyglądają. Kiedyś szukałam tych butów, ale były same brzydkie modele i dziwnie wyglądające. Ten jest fajny i ładny, no i czarny :) Hmm, może zacznę zbierać pieniążki ;) Na spacery z wózeczkiem będą :D

Do góry