bosz, dziewczyny, nie wiem, co jest, ale napisalam calego dlugasnego posta ze 2h temu i mi go widac wcielo, bo go nie ma WRRRR.
chodzilo mi o chusty ;-) mianowicie:
zuzanna, ja nie bede radzic w zadna strone, ale mialam kieszonke - kupilam rozmiar S (wg rozmiarowki na stronie taka powinnam wlasnie kupic). nie wiem, czy byla jednak rozmiarem niedopasowana, czy Maks byl za duzy - ale nie miescil sie w niej na dlugosc jako noworodek! scisniety byl, malutki, wyl przerazliwie - takze na lezaco odpadalo. poczekalam pare miesiecy i chcialam kieszonki uzywac w pozycji siedzacej, tzn. ze dziecko w niej siedzi - i znowu Maks wyl, unieruchomiony, a kieszonka wrzynala mu sie w nozki.. nie, no zonk totalny. mialam z tej firmy lulu chyba, nie pamietam, ale jakas firmowa. na szczescie kupowalam juz uzywana, wiec duzo nie stracilam, ale jednak ani razu nie wykorzystalam.
teraz mam pozyczona chuste od szwagierki - wiazana, 4,5m zdaje sie. troche sie obawiam, ze nie bede umiala wiazac, ale Mirel obiecala pokazac, jak sie juz model urodzi ;-)
tymczasem jestem wielka fanka nosidel takich zwyklych, jak plecak ;-) mialam przy obu chlopcach i bardzo sobie chwale. moim zdaniem, ze jesli juz to moze byc niedobre dla zdrowia, to tylko jesli dawkowane jest w duzych ilosciach - ja uzywalam co kilka dni, na spacery np po lesie, do sklepu obok, godzina, dwie max naraz. super - bardzo wygodne, miekkie, dla kregoslupa mojego ekstra - tzn nic mnie nie bolalo, a dzieci moje za kazdym razem slodko spaly, takze musialo byc im tez wygodnie.
tylko kupujemy - jak juz - nosidla, ktorych pasy krzyzuja sie na plecach i ktore maja pas biodrowy. ja mialam takie, z mothercare, ale patent jest jak w baby bjorn:
nosidełko MOTHERCARE (1427741924) - Aukcje internetowe Allegro
stanowczo odradzam natomiast to - ma tylko jeden pas i niby to ma byc takie innowacyjne i wygodne, ale w rezultacie ramiona napieprzaja, a dziecko jakos tak niestabilnie siedzi. szwagierka miala i sprzedala zaraz, cos okropnego - a firma niby super.
Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy