reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

9miesieczne dziecko jeszcze nie chodzi, 11sto i 12 owszem ale za raczki. Chodz sa tez takie co juz w 10smigaja o wlasnych silach.
Ja bym poczekala do zimy zobaczyc ktorym typem bedzie nasze dziecko i wtedy zdecydowac czy 2 czesciowy czy 1 ;)

asienka wiem, ze jeszcze nie chodzi, mialam bardziej na mysli, czy dzieciaczek chce po prostu w czyms takim byc, lezec i czy mu wygodnie, bo jakby nie bylo 9cio miesieczne bobasy juz sa spore, a nie kazy lubi byc skrepowany/otulony takim cieplym kombinezonem ;)

reklama
asienka wiem, ze jeszcze nie chodzi, mialam bardziej na mysli, czy dzieciaczek chce po prostu w czyms takim byc, lezec i czy mu wygodnie, bo jakby nie bylo 9cio miesieczne bobasy juz sa spore, a nie kazy lubi byc skrepowany/otulony takim cieplym kombinezonem ;)
Wiesz one wtedy jeszcze niewiele maja do powiedzenia :D haha ale za to moze juz nie spac na spacerach i miec ochote pospacerowac za raczki po sniegu. Wtedy ten 1 czesciowy odpada. Ale jak bedzie jeszcze spalo na spacerach to mysle ze ok, bo jednak cieplutko i milutko :)

bosz, dziewczyny, nie wiem, co jest, ale napisalam calego dlugasnego posta ze 2h temu i mi go widac wcielo, bo go nie ma WRRRR.

chodzilo mi o chusty ;-) mianowicie:

zuzanna, ja nie bede radzic w zadna strone, ale mialam kieszonke - kupilam rozmiar S (wg rozmiarowki na stronie taka powinnam wlasnie kupic). nie wiem, czy byla jednak rozmiarem niedopasowana, czy Maks byl za duzy - ale nie miescil sie w niej na dlugosc jako noworodek! scisniety byl, malutki, wyl przerazliwie - takze na lezaco odpadalo. poczekalam pare miesiecy i chcialam kieszonki uzywac w pozycji siedzacej, tzn. ze dziecko w niej siedzi - i znowu Maks wyl, unieruchomiony, a kieszonka wrzynala mu sie w nozki.. nie, no zonk totalny. mialam z tej firmy lulu chyba, nie pamietam, ale jakas firmowa. na szczescie kupowalam juz uzywana, wiec duzo nie stracilam, ale jednak ani razu nie wykorzystalam.
teraz mam pozyczona chuste od szwagierki - wiazana, 4,5m zdaje sie. troche sie obawiam, ze nie bede umiala wiazac, ale Mirel obiecala pokazac, jak sie juz model urodzi ;-)

tymczasem jestem wielka fanka nosidel takich zwyklych, jak plecak ;-) mialam przy obu chlopcach i bardzo sobie chwale. moim zdaniem, ze jesli juz to moze byc niedobre dla zdrowia, to tylko jesli dawkowane jest w duzych ilosciach - ja uzywalam co kilka dni, na spacery np po lesie, do sklepu obok, godzina, dwie max naraz. super - bardzo wygodne, miekkie, dla kregoslupa mojego ekstra - tzn nic mnie nie bolalo, a dzieci moje za kazdym razem slodko spaly, takze musialo byc im tez wygodnie.
tylko kupujemy - jak juz - nosidla, ktorych pasy krzyzuja sie na plecach i ktore maja pas biodrowy. ja mialam takie, z mothercare, ale patent jest jak w baby bjorn:

nosidełko MOTHERCARE (1427741924) - Aukcje internetowe Allegro

stanowczo odradzam natomiast to - ma tylko jeden pas i niby to ma byc takie innowacyjne i wygodne, ale w rezultacie ramiona napieprzaja, a dziecko jakos tak niestabilnie siedzi. szwagierka miala i sprzedala zaraz, cos okropnego - a firma niby super.

Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

dranissimo, ja chyba nie kupowalabym juz takiego jednoczesciowego. bedzie mial spiworek do wozka jakby co pewnie, a duze dziecko nieraz wlasnie juz chce sie poruszac. poza tym mozesz nie trafic z rozmiarem - one wcale nie sa takie akuratne nieraz. ja bym sie wstrzymala. na pewno nadalaby sie kurtka, to kazde dziecko ubierze czasem, jak nie zawsze.
cholera, nie pamietam, w czym moj bobas 9 miesieczny popylal..

tymczasem jestem wielka fanka nosidel takich zwyklych, jak plecak ;-)
no widzisz ja mialam podobne, tyle ze dziecko jest przodem do mamy i mlody wyl jakby go ze skory obrywali. Pozatym mialam wrazenie ze cisne mu jajeczka.... Jakos nam to nie szlo. Naszczescie dostalam je w prezencie i nic nie stracilam, jednak juz 2raz probowac nie bede. Wciaz widze jego scisniete krocze...

Hermionka-napisz proszę jak ten termometr się sprawuje, wypróbowaliście już?
tak, używałam, na przemian na sobie i na M, mieliśmy różne temperatury ale zawsze mi pokazała tą samą i jemu jego, więc dokładny i szybki

dranissimo ja bym jeszcze kombinezonika nie kupowała, poczekaj po zimie, napewno na allegro będzie tego masa i taniutko :-)

chusta/nosidełko - ja nosidełko kupię, chusta do mnie nie przemawia, szkoda i czasu na wiązanie ;-)
Jak kupować chustę do noszenia dziecka?
Jak kupować nosidełko dla dziecka?

hehe,to widocznie od dziecka zalezy ;-) ja wlansie przodem do siebie nosilam, jak byli malutcy, a jak wieksi - to przodem do swiata, ale wtedy nie spali :-) i nie mialam wrazenia, ze im cos uciska :-)

ot, np Masiek:

mialam jakas fote i nie moge znalezc :-( jak stoje przy plocie i czekam az Maks sie obudzi ;-) bo nie chcialam go budzic, tak slicznie spal na mnie.

hatorska
, ja mam taki, jest tanszy sporo, a superdokladny, szybki (odczyt po 1sek w uchu), dzieci sie nie budza, jak im mierze w nocy i tez zawsze daje ten sam wynik - polecam z czystym sumieniem :-)

Termometr Microlife IFR 100 - ucho/skron - NOWOSC (1411662979) - Aukcje internetowe Allegro

ja go kupilam u siebie w aptece za 95zl, bez zadnej promocji.

no to mam nastepne pytanie
Kurcze ja myślałam że mam mało do kupienia dla małego a tu sie okazuje że jeszcze tyle tego że masakra
mam dylemat co do podgrzwaczy może mi doradzicie bo nie wiem który wybrać oby dwie firmy mają dobre komentarze bo inni to mają nie ciekawe i wole nie ryzykować:

Oryginalny TEDDY Podgrzewacz STERYLIZATOR PROMOCJA (1347941569) - Aukcje internetowe Allegro

czy może

PODGRZEWACZ do BUTELEK i SŁOICZKÓW + Sterylizator (1416797165) - Aukcje internetowe Allegro.

aenye ślicznie wyglądacie na tym zdjęciu ;)

aenye a czy jak szlas i stalas pionowo nie mialas wrazenia ze on jest tak odchylony od Ciebie? Bo na tym zdjeciu go tulisz i brzuchem i twarza sie stykacie, a czy jak szlas tez tak byl. Bo ja mialam wrazenie ze on byl zabardzo jakby odchylony pomimo ze paskami wyrelugowalam na maxa ciasno.... hmm....

reklama
A ja mam takie pytanie; czy warto kupowac kombinezon dla dziecka 9-12 mies? (akurat wtedy nasze maluchy bada w tych miesiacach i bedzie zima). Znalazlam okazje, ale sie tak zastanawiam, czy kupic, bo nie wiem, czy dzieci w tym wieku chca jeszcze w cos takiego 'wskakiwac'?
Chodzi mi o cos takiego:KOMBINEZONY DLA DZIECI PEŁNE MIŁOŚCI BIEL NURSEY TIME | Chłopiec | Kombinezon, śpiworek | Odzież markowa, Niemowlęca, Ubranka dla dzieci, Buciki, Obuwie dziecięce, Markowe ubrania Sklep : Barline

hmm ja to właśnie dla Młodego miałam jednoczęściowy kombinezon i nie wyobrażam sobie innego (Młody urodzony w marcu więc mieiąc starszy niż nasze dzieciaki w zimie będą).
dziecko urodzone w kwietniu dopiero w styczniu będzie miało 9 mcy więc rozmiar 9-12 na zimę jak najbardziej.
dla mnie bardziej niewygodne są dwuczęściowe bo więcej ubierania. poza tym, nawet jak dziecko zacznie chodzić mając 10 mcy to będzie to luty, a od początku nie biega tak pewnie żeby po śniegu śmigać...

Do góry