reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

Ja bardzo polecam pościel mamo tato. Mam takowa i do kołyski i później do łóżeczka. Młody użytkuje ja od dwóch lat. Mam tylko dwa komplety na zmianę użytkowane non stop i powiem że na te wszystkie przejścia z Kacprem, Wymioty, biegunki,wylane mleko itp są w naprawdę dobrym stania. A duża zaleta jest też to że bardzo szybko dochodzą przesyłki.

Kupiłam stanik. 90F tylko taki był na mnie dobry. Rozmiarówka pod biustem mocno zaniżona bo 80 była na mnie też dobra. Za to miseczka ogromna. to już jest naprawde namiot. A przede mną jeszcze 2 miesiące ciąży a później karmienie buuuuuuuuu Chyba naprawdę uszyję sobie te namioty.

My z M tez się droczymy i dogryzamy sobie tylko on czasami nie ma wyczucia sytuacji....

Ostatnia edycja:
reklama
Wypowiem się w sprawie przyborników, ja miałam takowy właśnie w komplecie z całą pościelą i wogóle mi się nie przydał, pełnił rolę bezużytecznego upiększacza łóżeczka, jak "obrabiałam" małego po kąpieli czy przewijaniu, to nie miałam czasu szperać w tych kieszonkach, ale za to kupiłam sobie 2 koszyczki wiklinowe z jyska, akurat trafiłam że wykończony był identycznym materiałem jak pościel młodego, no i to był strzał w 10 w koszyczku szybko da się wyszperać potrzebne rzeczy i wrzucić je tam spowrotem, no nie wiem ale ja osobiście nie polecam tych przyborników wieszanych na łóżeczko

serdeczne dzięki. właśnie przy dwóch poprzednich miałam wszystko w koszykach i nigdy nie narzekałam na ten system. już chciałam się skusić na ten przybornik ale faktycznie, ciężko coś znaleźć w kieszonce, za to jest to łatwo dostępne dla starszego dziecka!
dzięki za zaoszczędzenie 50 zł:D:D

Aenye podziwiam, że umiesz i ze chce Ci się szyć:)moja mama kiedyś sporo szyła,podobnie babcia,ale ja jakoś nie odziedziczyłam po nich zdolnosci do tego i nigdy mnie jakoś nie ciągnęło do szycia. My chcemy kupić chusty-najpierw myśłałam żeby kupić jedną kółkową-bo wtedy oboje mglibyśmy w niej nosic Melcie,ale gdy poczytałam, że kółkowe się nie bardo sprawdzają to na początek zdecydowaliśmy się na chusty kieszonki
Chusta nosidełko KIESZONKA-dla początkujących ! (1423054806) - Aukcje internetowe Allegro
kupimy dwie jadną na mój rozmiar drugą na rozmiar mojego męza i w sumie cenowo wyjdzie tyle co jedna kółkowa,a te chyba się lepiej sprawdzą dla początkujących rodziców:)jak mała troszkę podrośnie to moze pomyślimy o tej wiązanej albo o nosidełku(chociaż naczytałam się o tym że nosidełka nie są zdrowe) bo mój mąż na pewno będzie ją zabierał na długie wyprawy,ale na początek wystarczą nam takie:)

u nas na tej ścianie gdzie będzie stało łóżeczko mamy taką wnękę(będzie łóżeczko i od razu zanim ta w nęka), w której mój mąż zrobił duże półki-docelowo chcieliśmy kiedyś zrobić tam drzwi i taką szafę,ale na razie będą te półki odkryte i jedną planuje przeznaczyć właśnie na koszyczki z kosmetykami itp. rzeczami dla Meli-to chyba rzeczywiście wygodniejsze niż te przyborniki.ale z drugiej strony jak ktoś nie ma zupełnie miejsca gdzie postawić takie koszyczki to może i taki przybornik się przyda albo coś w tym stylu IKEA | Przechowywanie | Małe pojemniki i pudła | KUSINER | Kieszenie ścienne

mama mi powiedziala ze nie wie czy uszyje ten przybornik bo nie wie jak usztywnic, no choler..a jasna. No coz, moze cos wymysli albo dajcie jakis pomysl :)
pozatym jestem zla. Chcialam kupic material i dac mamie do uszycia a ona ze szyla dla siostry a maly juz nie spi pod ta posciela to mi pewnie da. Wiec nie potrzebnie wydana kasa. No moze ma racje ale i tak wiekszosc mam od siostry i chcialam jakas rozowa posciel tzn jedna mam ale jeszcze jedna i wymyslilam ze taniej bedzie material a mi mama mowi ze od siostry w jakies misie pewnie ladna ale bedzie pewnie chlopieca. Normalnie mnie szlag trafi i tesciowa poprosze ale bedzie wtedy afera

zuzanna ja mam zestaw chust i nosidełek po Kacprze. mi najbardziej do gustu przypadła zwykła wiązana elastyczna a na późniejszy okres nosidełko ergonomiczne. Kółkowej nie polecam. Mi się nie sprawdziła i młodemu nie przypadła do gustu. Ta kieszonkowa jest lepsza ale ciężej się ja dopasowuje niż zwykłą wiązaną. Na wycieczki długie marsze polecam nosidełko turystyczne.

nati to zrób drakę i niech teściowa szyje :p

Wypowiem się w sprawie przyborników, ja miałam takowy właśnie w komplecie z całą pościelą i wogóle mi się nie przydał, pełnił rolę bezużytecznego upiększacza łóżeczka, jak "obrabiałam" małego po kąpieli czy przewijaniu, to nie miałam czasu szperać w tych kieszonkach, ale za to kupiłam sobie 2 koszyczki wiklinowe z jyska, akurat trafiłam że wykończony był identycznym materiałem jak pościel młodego, no i to był strzał w 10 w koszyczku szybko da się wyszperać potrzebne rzeczy i wrzucić je tam spowrotem, no nie wiem ale ja osobiście nie polecam tych przyborników wieszanych na łóżeczko

Ja przy Joshu tez takowego nie mialam, bo mialam komode zaraz obok i wszystko tam mialam w szufladach w koszyczkach.
Ale teraz w naszej sypialni jest tylko lozeczko i jedna polka nad naszym lozkiem gdzie beda butle staly i poprostu potrzebuje cos gdzie to wszystko trzymac bo nawet glupiego koszyczka nie mam gdzie polozyc. Wiec dla mnie to bardziej mus niz zachcianka.

mama mi powiedziala ze nie wie czy uszyje ten przybornik bo nie wie jak usztywnic, no choler..a jasna. No coz, moze cos wymysli albo dajcie jakis pomysl :)
ten przybornik to ma wypelnienie jakby z kolderki, mieciutkie. Kilka razy przeszywane. :)

Zuzanna ja sprawdzałam ceny u nich w aptece w której odbieram i tej w necie i różnica to ok 30%, odbiór jest max za 2 dni, ale nie wiem jak te ceny mają się do innych aptek w mieście, mi poprostu tak jest wygodnie, wyrobiłam sobie kartę, zbieram punkty i wyrobiłam dodatkową taką dla mamy i dziecka i tam jest jeszcze taniej ;-)

an82 nie kupuj żadnych witamin na własną rękę! jeśłi dr karze to ok, a tak nie wolno, bo możesz tylko zaszkodzić maluszkowi :-(

aenye no z tym nosidełkiem no pojechałaś :-) ja to chyba bym się bała takie cuś sama uszyć

nati ja sobie to usztywnię cienkimi litewkami od drugiej strony i dolne kieszonki poszyję większe, no ale to już więcej zabawy będzie, ale ja to lubię :-D pieluszki tetrowe poszyte, i ze starej pościeli machnęłam jeszcze kilka ściereczek do szyb

hermionka,aenye- podziwiam, ja moge tylko mame i tesciowa prosic a jak widac nic to nie daje. Jak corka byla mala to chcialam sie nauczyc szyc na maszynie, zrobilam 2 sliniaki ( nawet ladnie mi wyszlo) i mi przeszlo :-(

reklama
zuzanna ja mam zestaw chust i nosidełek po Kacprze. mi najbardziej do gustu przypadła zwykła wiązana elastyczna a na późniejszy okres nosidełko ergonomiczne. Kółkowej nie polecam. Mi się nie sprawdziła i młodemu nie przypadła do gustu. Ta kieszonkowa jest lepsza ale ciężej się ja dopasowuje niż zwykłą wiązaną. Na wycieczki długie marsze polecam nosidełko turystyczne.

nati to zrób drakę i niech teściowa szyje :p

marma, napisz coś więcej o różnicach w chustach, tzn. dlaczego lepsza była wiązana od kieszonkowej, czy kólkowej ;)

Do góry