reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

reklama
z aspiratorów do noska najlepiej sprawdziła mi się frida. Teraz dostałam jakiś od mamy z wymiennymi częściami zobaczę co z tego będzie. Woda merowską poprosisz w aptece dla niemowląt to też dadzą odpowiednią. W sumie marka bez różnicy bo składnik ten sam.

termometr ja mam elektroniczny z miękka końcówką. Raz że niemowlakowi najlepiej mierzy się temperaturę w pupie a dwa jeden ze sposobów na kolki i zatwardzenia. Gdy dziecko ma gazy albo nie może się załatwić to właśnie wkładałam mu w pupę termometr i było po problemie. Tylko robi się to w razie konieczności a nie na co dzień.

an82 ja teraz chodzę w starym staniku do karmienia po Kacprze bo w inne się już nie mieszczę ale i on już mi nie pasuje jest to rozmiar 85F i to jest dopiero masakra. A widzę że piersi właśnie zaczynają mi rosnąć.... Gdzie ja dostane stanik do karmienia?M się ze mnie śmieje żebym sobie namioty poszyła.....:wściekła/y: I dla niego to jest zabawne.....

M się ze mnie śmieje żebym sobie namioty poszyła.....:wściekła/y: I dla niego to jest zabawne.....

Marma... nie wściekaj się na M. NA pewno nie miał nic złego na myśli, tylko chciał Cię troszkę rozweselić. Jak mój A. by rzucił takim tekstem, to Ja sama pękłabym ze śmiechu, ale Ja mam inny charakter i nie wyobrażam sobie dnia, bez jego "docinek" i vice versa ;-)

Mój mąż odkąd się na krótko ostrzygłam(jakoś chyba w listopadzie) i mam coraz większy brzuch mówi czasami na mnie: "mój mały, gruby chłopiec" ale wiecie to jeszcze zalezy jak się mówi takie rzeczy-mój mąż mówi to w sposób żartobliwy i taki pocieszny-poza tym inaczej(na szczęście:)też jeszcze do mnie mówi,a jakby mówił tak na serio, że według niego przypominam małego,grubego chłopca-to raczej miło by mi nie było:)
A co do stanikiów to mnie chyba już piersi dużo teraz nie urosną,oglądałam ostatnio w sklepach internetowych i widziałam kilka naprawdę ładnych i wydaje mi się, że w miarę wygodnych(o ile to w ogóle może być wygodne:),a że właśnie przyszły mi pieniądze więc chyba zamówię już teraz:)
termometr kupimy chyba taki do ucha brauna, bo patrzyłąm na takie tańszych firm ale słabe opinie miały, a ten ma dobre,a to w końcu jednorazowy wydatek,a przecież przyda się dla wszystkich domowników:)

Termometrów rteciowych nie ma, my mamy elektryczny normalny.

Co do biustonoszy do karmienia to nam polozna radzila zey kupowac ok 3 tyg przed porodem i tez jeszzcze rozmiar wieksze, ja przyznam szczerze ze wygodniej mi bylo w sportowych:tak:

Aenye rzeczywiście dosyc drogi ten zestaw, ale bardzo ładny- ja znalazlam posciel która mi sie podoba (poszewka, na kołdre,na poduszkę i ochraniacz) za ok. 70 zł, do tego taki przewijak na łózeczko w granicach 50 zł-to wychodzi jakieś 50 zł mniej,ale z drugiej strony jak Ci się bardzo podoba i możesz te 50 zł dołożyć to ja bym chyba na Twoim miejscu kupiła-swoją drogą widziałam, że jest też sporo jeszcze droższych zestawów niż ten więc pociesz się, ze nie wybrałaś najdroższego:)

Ale masz w tym zestawie 15 częsci,dlatego jest droższy niż ten wybrany przez Aenye, ja od początku nie chciałam takie dużego zestawu,ale chyba za tyle części to ta cena jest ok.-może nie jest tanio-ale jakbyś to wszystko kupiła osobno to możliwe, że wyszło by porównywalnie:)

reklama
też tak myślę, że sie opłaca, a że i tak niczego nie mam, bom pierwiastka :) (uczyli nas tego słowa na zootechnice i jest dla mnie normalnie, tak mi sie przypomniało że niektóre dziewczyny go nie znały) to i tak muszę wszystko kupić, no i jest tu moskitiera, mieszkam na wsi i wiadomo ile tu much i komarów...

Do góry