reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

reklama
dla mnie:

1. termometr tylko do ucha - cudo

2. aspirator - frida

3. sol do noska - w sprayu, najtansza, bo to bez roznicy

4. posciel - nie kupowalam, ale zachorowalam na ten zestaw, tylko wydaje mi sie b. drogi :-/ cholera jasna, tylko takie ladne ochraniacze maja, no :-(
co myslicie?

Pościel 3 el.+ przewijak Berber Wzory HIT TANIO (1424500547) - Aukcje internetowe Allegro

fajny zestaw, bo z przewijakiem w komplecie kolorystycznym. ech.

zgadzam sie z podpunktami 1 2 i 3 w 100% :D poscieli narazie nie kupuje bo z mlodym dlugo nie uzywalismy kolderki i poduszki (poduszke tak naprawde od miesiaca dopiero) tylko kocyki..wiec jedynie co kupilam to ochraniacz i przybornik no i przescieradelka :)
a komplety fajne szczegolnie przewijaki mi sie podobaja wlasnie poszukuje jakiegos bo stary niestety mlody tak potraktowal ze sie nie nadaje do uzytku :(

Ja jakoś nie bardzo lubię te wszystkie śpiochy, pajacyki
docenisz pajacyki jak z 5x dziennie będziesz musiała przebrać ;-) to się najszybciej ściąga, ja pajaców mam najwięcej, na początku maluch i tak głównie śpi, mam kilka takich wyjściórek ale reszta to najprostrza bielizna

ostatnio się zastanawiałąm czy na wyjście ze szpitala nie ubrać jej sukieneczki
a co tam - księżniczka wychodzi do domu :-D

pościel napewno nie będę kupowała z baldachimami czy innymi pierdołami, poza ładnym wyglądem (akurat dla mnie jest to mega beznadziejne) to jest to zbiorowisko niepotrzebnego kurzu, mi wystarczą poszewki i ochraniacz, nic więcej
termometr kupiłam ten, bo M się uparł TERMOMETR BRAUN IRT 4520 IRT4520 GW24 FV WAW SKLEP (1404472096) - Aukcje internetowe Allegro
aspirator do noska kupię ten Aspirator do nosa, Frida, 1 szt - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie
sól morska ta Sterimar Baby, spray do nosa,100 ml - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie

generalnie robię zakupy tylko w tej aprece a odbiór gdzie chcę ;-)

byłam dziś krewkę na badania dać i pytam się pielęgnierki, czy dałaby mi gaziki jałowe, a ona szok :szok: oczy zrobiła i wyszła... i wróciła z pięcioma opakowaniami tak tajniacko :-D

no i wlazłam dziś znów do Pepco, kupić przyjaciółce majtoszki i co? zostawiłam 100zł.......

Ostatnia edycja:
Ewa, bardzo fajny ten zestaw. masz juz po prostu wszystko do lozeczka - bez przewijaka, ale go dokupisz w kazdym sklepie. ja nie przepadam za moskitierami, ale uswiadomilam sobie potrzebe posiadania falbanki maskujacej do lozeczka ;-) tzn zeby nie bylo 'dziury' pod materacem.
chyba najtaniej by wyszlo kupic caly zestaw, bo i tak bede musiala dokupic co najmniej jeden komplet poscieli, jedno przescieradlo + wypelnienie.. kurcze, gdyby ten "moj" komplet zawieral jeszcze wypelnienie, falbanke mask. i przybornik, to bylby fulllll wypassss ;-) ech!

jak Młody się obudzi wstawię zdjęcie pościeli i linka do przyborników i proszę o radę...bo nie wiem który by mi pasował najbardziej (tzn. mam swój typ, ale przez neta różnie to wygląda i poproszę was o zdanie - wy of course nie odmówicie i masowo mi odpowiecie:) )

hermionka a czy orientujesz się czy w tej internetowej aptece jest taniej niż w stacjonarnej i czy długo się czeka na odbiór?bo to jest apteka którą mam w swoim bloku i jak jest taniej to bym sobie tez pozamawiała a potem odbiorę prawie nie wychodząc z domu:)

Zuzanna jest taniej ale zależy co nie które tabletki ja np znalazlam tanio duphaston bo za 33 zł a w innyc aptekach 40zł więc jest róznica ale to zależy czasem taniej jest. moja kumpela zamawiała przez DOZ.pl wszystkie szczepionki dla niemowlaka bo nie chciala na nfz i szczepila na wszystko dziecko pnełmokoki i rotawirusy.

a termometry rtęciowe znalazlam na Allegro dlatego sie pytam a w aptece doz.pl też są za 11.72 zł a na alegro okolo 12zł przesyłka 0zł

Ja myślałam o takim zestawie http://allegro.pl/18el-posciel-dziecieca-120x90-super-cena-gratis-i1420636841.html ale przybornik mi sie nie podoba i chyba sobie jeszcze poszukam

Znalazłam jeszcze cos takiego dzisiaj to w tv reklamowali czy warto?
http://www.doz.pl/apteka/p47016-K_i_D-Vitum_Witamina_K_i_D_dla_niemowlat_krople_13_ml

Ostatnia edycja:
Wypowiem się w sprawie przyborników, ja miałam takowy właśnie w komplecie z całą pościelą i wogóle mi się nie przydał, pełnił rolę bezużytecznego upiększacza łóżeczka, jak "obrabiałam" małego po kąpieli czy przewijaniu, to nie miałam czasu szperać w tych kieszonkach, ale za to kupiłam sobie 2 koszyczki wiklinowe z jyska, akurat trafiłam że wykończony był identycznym materiałem jak pościel młodego, no i to był strzał w 10 w koszyczku szybko da się wyszperać potrzebne rzeczy i wrzucić je tam spowrotem, no nie wiem ale ja osobiście nie polecam tych przyborników wieszanych na łóżeczko

reklama
Do góry