reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

reklama
Mitaginka- podliczalas mniej wiecej ile wszystko kosztuje?? bo jak kupuje na raty to nie licze a z ciekawosci jestem ciekawa ile trzeba wydac :), ale bez wozka bo to inna sprawa

fajny :) ja się tylko zastanawiam, na ile to jest stabilne...
i stąd moje pytanie: czy przewijak na łóżeczko mogę dać np na komodę? czy to muszą być jakieś specjalne, pasujące wymiary?

Mitaginka- podliczalas mniej wiecej ile wszystko kosztuje?? bo jak kupuje na raty to nie licze a z ciekawosci jestem ciekawa ile trzeba wydac :), ale bez wozka bo to inna sprawa

jeszcze nie, na razie tylko sobie dodawalam do obserwowanych
poza tym teściowa zadeklarowała, że kupi mi te wszystki apteczne rzeczy (mam jej tylko dac listę), więc tego nie będę nawet oglądać na allegro, tylko niech ona się martwi ;)

Ja mam dokładnie taka komoda z przewijakiem
VOX - Komoda z przewijakiem

jestem z niej bardzo zadowolona i młodego do tej pory na niej przebieram bo jest mi najwygodniej. Mieszczą się w niej wszystkie rzeczy dla niemowlaka a Kacper ma już swoja szafę.Jest naprawdę duża tak że mój dwulatek spokojnie się na niej jeszcze mieści. I zaleta taka że mi z niej nie zwiewa.

Co do pojemników z ikei tez je mam i korzystam. Jak dla mnie są bardzo poręczne i praktyczne.

U mnie najpierw będzie kołyska więc przybornik się mi nie przyda.

Co do pozycji do karmienia to sama sobie wypracujesz która będzie dla ciebie najwygodniejsza a później to już nawet na stojąco można karmić :) Osobiście polecam poduszkę do karmienia na początek.

nie wiem czy była już rozmowa na temat [FONT=&quot]biustonosza do karmienia znalazłam coś takiego na allegro i się zastawiam
ZESTAW !!! 2 szt.BIAŁY- CZARNY DO KARMIENIA 75D (1412819079) - Aukcje internetowe Allegro np bo muszę się zmierzyć
[/FONT]
kupiłam u nich dwa białe po 6.99 i jestem super zadowolona. poprzednio zapłaciłam za taki zwykły bawełniany ponad 30pln. oczywiście, jak któraś z dziewczyn zauważyła wcześniej, przy dużych piersiach może być nieodpowiedni

Mam do Was pytanie o przewijak. Mnie się podoba taki:
IKEA | Małe dziecko | Stoliki do przewijania i pielęgnacja małych dzieci | SPOLING | Stół do przewijania ale czy wiecie czy są gdzieś/gdziekolwiek inne podobne, bo składane? Na razie jestem skazana na taki, ale poszukuję innego w innej cenie, albo używanego?
Macie jakiś pomysł?

Ja chce kupic ten sam :-D hihi. poluje na ebuy'u uzywany, ale chyba skonczy sie ze kupie nowy ;-) tyle ze mi on posluzy na poczatku jak mlody bedzie w kolysce i potem bedzie mial swoje miejsce w lazience. Glownie po to go kupuje, bo pzewijak na lozeczko mam. Mlodego bedziemy kompac w lazience i nie chce z golasem latac miedzy pokojami tylko juz w lazience chce go ubrac, a ze u nas lazienka ma 1mx1m to tylko cos skladanego sie sprawdzi. Na dzien skladane i za drzwi. Zobaczymy jak sie sprawdzi ale ja jestem na tak :tak:

Jak juz pisalam w glownym watku pojechalam dzis kupic pieluchy tetrowe i 3pak pajacykow. Jako ze rozmiar newborn to maly jest i akurat na pierwsze dni, to skusilam sie na rozmiar 0-3 i jak przylozylam do pajacy newborn z mothercare to roznica jest ogromna!:dry: nie kapuje tego, bo na metce newborn jest rozmiar 58 a na 0-3m rozmiar 58 - 62... czyli roznica powinna byc minimalna....
coz najwyzej bedzie w za duzych mykal, albo bede sie paść kasza na koncowce co by przytyl wiecej :-D:-D:-D

a w takich sukieneczkach to nie od razu po urodzeniu dzidzia chodzi, co? na początek to śpiochy, pajacyki?

No jasne ze od razu zamierzam stroic w takie sukieneczki, jesli tylko pogoda bedzie odpowiednia oczywiscie:-D Olek tez od malenka w dżinsach śmigal miedzy innymi
CIMG0969-crop.jpg

reklama
a ja nie lubilam go stroic bo wydaje mi sie to nie wygodne i dla mnie i dla niego.:-) po domu byl w spiochach i bodziaczkach a na wyjscie (spacer, znajomi, kosciol) go ubieralam "normalnie". Teraz tez tak zamierzam:-D

Do góry