nie wiem jak to dokładnie działa co do rzeczy używanych/z promocji etc., bo jak pracowałam w dwóch sieciach sklepów sportowych to jak ktoś coś kupował "2 gatunku" na zniżkę za usterkę albo coś to za tą zniżkę miał dopisek na fakturze/pagaronie właśnie, że towar zaakceptowano i nie ulega reklamacji/zwrotom. Więc jakieś odstępstwa chyba są, ale nie wiem dokładnie
Tak jak napisała hermionka - W internecie bez wzgledu na to czy kupujesz rzeczy nowe czy używane od firmy czy osoby prywatnej przysługuje Ci prawo zwrotu w ciągu 10 dni. I nawet jeśli sprzedawca tego nigdzie nie napisał, to prawo go obowiązuje.
W sklepach "zwykłych" - przysługuje prawo do reklamacji niezależnie czy towar jest pierwszego, drugiego czy dziesiątego gatunku, podobnie rzeczy z przeceny - tez można je reklamować.
Natomiast zwrot w zwykłym sklepie to wolna wola sklepu.
Dziewczyny, a co jest lepsze dla dziecka "na dzień" (żeby sobie tam spało): leżaczek, np. taki
FISHER PRICE LEŻACZEK BUJACZEK 3w1 DO 18KG WaWa (1413912456) - Aukcje internetowe Allegro
czy łóżeczko turystyczne-kojec?
ŁÓŻECZKO TURYSTYCZNE - KOJEC 2poziomy 7 WZOROW (1407228706) - Aukcje internetowe Allegro
mitaginko - łóżeczko turystyczne to inna forma zwykłego łóżeczka. Ja takowe mam zamiast tradycyjnego. Dla mnie takie ma więcej zalet - jest mobilne (to warunek nr 1,bo u nas ciasno), w przyszłości posłuży jako kojec, i można je dość szybko złożyć.
Tego łóżeczka będę używac, jak Mała wyrośnie z kołyski.
Co do monitora oddechu - my nie planowalismy takiego zakupu i nawet jeszcze nie rozważaliśmy. Mnie się wydaje to zbędnym wydatkiem. Chyba, że ktos ze znajomych zechce pożyczyć jeśli ma, to skorzystam. Przypadków jest wiele i nie można generalizować. KAżdy rodzić wie,co dla jego dziecka dobre i wybierze monitor lub nie.