reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki kulinarnie!!!

jenysku, jutro wstawie zdjecie, jak pieknie wyszly :-D

ale zmodyfikowalam ciut przepis, tzn tak - nie bylo toffi w sklepie, wiec jechalam na samych krowkach - tzn 2 paczki po 250gr, dalam za to odrobine (pol szczypty ;-) ) soli - bo inaczej byly lekko mdle. taki smak wlasnie zapamietalam z zakopca :-D :-D :-D baby, raz jeszcze mers!! kurde, a ja na to nigdy nie wpadlam, zeby cukierki porozpuszczac, raz czy dwa probowalam z tej masy krowkowej (tzn raz z masy, a raz sama gotowalam to mleko w puszce). i wtedy mi nie smakowalo w ogole. a teraz cud :-)

reklama
Bardzo się cieszę, że Ci smakują :) ja nie dostałam toffi i dorzuciłam karmelki mleczne, twardsze ale smakuja podobnie ;)

ja robilam czesc (duze kule) w takich zelowych foremkach, a male (takie na raz do buzi, zeby mi dzieci nie kruszyly tym toffi po domu) - to tak dwiema lyzeczkami, wiesz, na jedna nabierasz, druga sciagasz ;-) i nie ubrudzilam sie wcale (najwyzej wyzerajac paluchem z garnka ;-)

wyszlo tak:

aha, wyszly mi gdzies ze dwa takie talerze :-)

Ja to formuję rękami tylko zakładam takie jednorazowe rekawiczki, bo to dość ciepłe jest no i tłuste od margaaryny i nie chce mi się babrać gołymi rękami

moje wyszły tak :)
było ich troszkę ponad dwa takie talerze :)

szyszki.jpg

reklama
bo do 7 to ja leze placuszkiem
a mój M. i tak ma juz za duzo obowiazków :-D
a tak to 7 bede miec nagrode w postaci szałowej fryzury i szyszek "w gębie" :-D

Do góry