reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
Witam
Co tu takie pustki dzisiaj??? Jesienna chandra Was dopadła, czy co?
Marta daj znać koniecznie jak Ola?
Zielona niestety nie pomogę z piosenką

Marta, oby wyniki byly pomyslne.

Jesli chodzi o zlobki to prywatny czy panstwowy jest mniej istotne, wazne sa osoby ktore pracuja. Natka chodzi do prywatnego zlobka, za ktory place calkiem sporo i panie sa przecudne dla dzieci. Dlatego rozczarowaly mnie tym incydentem z pielucha, bo jak z nimi o tym rozmawialam to byly pozytywnie nastawione. Tymbardziej ze tam niewiele dzieci jest, ok. 8 na 3 opiekunki. No nic, zobaczymy jak bedzie, bo na razie zadnych postepow nie ma. Powiedzialam juz mezowi zeby przestal sie jej w ogole pytac czy chce siusiu, bo moze sie tym stresuje. Efekt taki, ze wszystkie siuski i kupy ladowaly w majtkach... No nic, nie ma co smecic, moze jeszcze cos sie zmieni do niedzieli :-)

Onka spróbuj ją na żelki czy czekoladę przerobić . Jak się uda to dawaj :tak: Musisz znaleźć jakiś sposób nie poddawaj się . Dzieciaki już są duże i trybią temat , za wcześnie na bank nie jest :tak: Może potrzeba więcej czasu i tyle . Chodź z nią do łazienki , pokaż jak Ty sikasz itp . :tak:

Marta - kciuki

Aniam, stosujemy naklejki od dluzszego czasu, cala kolekcja juz nad nocnikiem na scianie widnieje :-) Do lazienki tez ze mna chodzi, wie o co chodzi. Ma zarowno nocnik jak i deske na muszle. Walczymy dalej, tylko tatus mniej ucieszony, bo musi te wszystkie kupy ogarniac :-D

Witam wieczorkiem

Znowu wypadłam na kilka dni :zawstydzona/y: jak ja tego nie lubię bo potem trzeba nadrabiać :no:
U mnie przełom w rehabilitacji ,jest podejrzenie ucisku w nerwie strzałkowym ( to w łydce siedzi ):-( dlatego tak bardzo boli, chociaż po dzisiejszym masażu to stwierdzam że tamten ból to pikuś :no::no::no: No cóż muszę to jakoś przetrwać, ale trochę to potrwa, za tydzień pojadę do Wrocka na jakieś specjalne badanie przepływu prądów przez ten nerw ( podobno boli jak diabli :wściekła/y:) i się na 100% okaże czy to to. No i jeszcze żeby było mało to w pięcie prawdopodobnie mam ostrogę :no:
Podsumowując SKS ( Starość Kur....a Starość )

Dzięki bogu dzieciaki zdrowe, wyręczają mnie w czym się da:tak: Mateusz namiętnie zmywa i odkurza a Emilo przejął już na dobre usypianie Helenki ( za nic w świecie nie pójdzie spać z nikim innym :-D)

To zaczynamy:

Onka trzymam kciuki za Natalkę, przyjdzie taki dzień że zakuma ale kiedy to nie wiem ;-)

Marta &&&&&&&&&&

Aniez zdrówka dla Bartusia

Anna robiłaś Igorowi test na lateralizację? U Emila niepokoiło nas to że słabo czyta, wolno ale tekst rozumie dobrze, bardzo brzydko pisze , zamienia literę o z a , też potrafiłam ze skóry wychodzić jak on czytał :no: Zaczęliśmy chodzić do logopedy z Mateuszem, ta babka zajmuje się też kinezjologią i jest nauczycielką języka polskiego, poprosiliśmy ją o przebadanie też Emila, ona na początku robi zawsze testy właśnie na lateralizację czyli która ręka , noga, oko są mocne i wyszło na to że Emil ma mocną prawą rękę i mocne lewe oko czyli lateralizacja skrzyżowaną i stąd jego problemy.Dowiedz się coś więcej bo czasami problem nie musi tkwić w tym że dziecko nie chce tylko że po prostu nie może.Zadzwonię do niej bo ona pracuje na takich fajnych książkach do nauki czytania ale teraz z głowy mi wyleciał ich tytuł:zawstydzona/y:

Agnieszka i jak tam zakupy udane? Zdrówka dla J ( mam nadzieję że tym razem się nie pomyliłam ;-))

Ella super że maluszek ruchliwy :-)

gosiek26 powiem tak Helka jest baaaardzo ruchliwa :rofl2: i nie raz włos mi się na głowie jeży co ona potrafi zrobić a z chłopakami to już w ogóle szaleje na całego;-)

Zielona czy ja czegoś nie doczytałam, ty o szcześcioraczkach marzysz :-p a co małżon na to ;-)

Magda gdzie ty babo byłaś ja cię nie było ?Jak tam dziewczyny po wizycie u dentysty, Zosia dała sobie w buziaka zajrzeć?

gosia Helka teraz przez to że chodzi do przedszkola zaczyna super rysować, w ogóle taka dokładna się zrobiła ale pamiętam że Emil długo kredki omijał szerokim łukiem;-) Terminy masakryczne ale wiadomo koniec roku, powinno być tak że dzieciaki mają pierwszeństwo ale wiadomo to jest Polska:wściekła/y:

mamoPaulinki przytulaski i trzymajcie się

Maonka super że Alicja nie płacze już w przedszkolu :-)

O karach było, u nas generalnie z Helką jakoś spokój ( odpukać ) dla starszaków najgorsza kara to brak dostępu do netu lub gier na konsoli :-D
Więcej nie pamiętam :zawstydzona/y: pozostałe babeczki pozdrawiam.

Spokojnej nocy.Buziaczki.

Kolejny raz pierwsza jestem:)

No ale jak sie praktycznie nie spi od 3tygodni to i na BB sie wchodzi...

Olunia wczoraj narkoze zniosła super, nawet na sale pooperacyjna nie musiala pojsc tylko od razu wrocilysmy na swoja sale. Po poludniu tylko ja glowka bolala po znieczuleniu, czadu dawala na calego.
Na badanie jechalysmy karetka do sasiedniego szpitala, trafilysmy na dwoch super ratownikow medycznych, ktorzy jechali z nami i czekali az skonczy sie badanie, zagadywali mnie jak czekalam na Olke, zartowali, latwiej znioslam te badanie niz rok temu. Pozniej jeszcze wpadli na minutke na sale Ole odwiedzic:)

Teraz chyba najgorsza czesc pobytu dla mnie-czekanie na opis... boje sie jak diabli...

Edit
Na zakupowy zajrzałam a tam Nata byla przede mna:)

Dobrego dnia

Ostatnia edycja:
Doberek...

Marta &&& i myślami przy was :tak: Fajnie że trafiłyście na takich super ratowników medycznych :tak:
Gosiu chorzy oboje są ;-) ale każde na coś innego :-p i dziękuję lepiej z J. bo dzisiaj nie kaszlał już w nocy w ogóle a to znaczy że krtań odpuściła :-D
A zakupy żadne bo nic nie kupiłam. Kurcze 1 fason tylko płaszcza takiego nad kolano i nic więcej :no: a tak to same krótkie kurteczki i takie ledwo za tyłek :no: co z tego że piękne i milutkie jak ja mam 2 takie a chce koniecznie płaszczyk mieć...więc lipa straszna :no:

Zielona a spróbuj wpisać w google kawałek tekstu... ja nie pomoge bo mój angielski jest marny :-(

Pogoda ...jeny jaka pogoda ?? Aura za oknem paskudna :no: Do tego mąż wybył do świebodzina. Wróci późno w nocy a jutro najpierw do Katowic a potem prosto do Legnicy... wróci we wtorek późnym wieczorem... masakra. Dobrze że potem ma długi weekend...

Ide jakies śniadanie spreparować...

Agnieszka, hehe, az tak mi nie zalezy ;-) myslalam, ze moze ktoras z babeczek wie, bo ja nie orientuje sie czego w PL sie slucha ;-);-);-) Ale mozliwe, ze w wolnym czasie poszukam.

Gosienko, hehe szescioraczki tylko z T. Diggsem :tak:

Cześć.
Matko ta pogoda nas wszystkich tu wykończy... całe dnie mgła i zimno, wychodzić sie nie chce, a co najgorsze sprzyja to temu ,ze znów wróciłam do spania w dzień razem z małym.
My po śniadanku dopiero, mały sie bawi a ja może coś poczytam, by być na bieżąco.
Pozdrawiam

reklama
Onka= u nas w czasie buntu na wołanie za potrzeba był spesób taki , ze jak raz mały usiadł to pod nocnikiem znajdował mały prezent, np,cos sodkiego, co kolwiek co miałam pod ręką, i to najmniejszych rozmiarów byle by było. Poprostu mówiłam mu ze jak zrob na nocnik to kaczucia która jest na nim da mu za to prezent, podziałało.Po tygodniu przestałam chować i jest spoko do dziś, Powodzenia
Marta- powodzenia i &&&&&& za wyniki.

Do góry