reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
Trochę napisałam na wątku poznajmy się :-) No coż, mam 31 lat (o matko), o drugie dziecko prosiłam męża od roku :wściekła: , tak ja Wy mam wiele rozterek, bo ta ciąża jest zupełnie inna. Mdłości i zawroty głowy są okropne, zresztą na ten temat załozyłam też wątek, bo mnie to martwiło strasznie.nie wiem co jeszcze chciałybyście wiedzieć, wszystko na pewno wyjdzie w trakcie, bo ja gaduła okropna jestem :-)

Czesc dziewczynki:-D

Niewiem czy mnie pamietacie więc sie przypomnę:tak:

Pisałam do Was w sierpniu ,ale byłam wtedy na dzialce i zasięg neta pozwalal mi tylko na regularne podczytywanie Was. Owszem udało mi sie też coś skrobnąc i przedstawic się, ale wiązało się to niestety z dużymi pokladami cierpliwosci bo jeden post potrafił wysyłac się ok.15min:wściekła/y:. Darowałam więc sobie pisanie, coby nie denerwowac siebie i dzidzi przy okazji:-D. No ale teraz juz jestem i mam nadzieje,że zadomowie tu na dobre:-)

Pozwolcie,że nie odniosę się do Wszystkich Waszych postów,ale niestety nie byłam w stanie spamietac wszystkiego co napisałyście.

Jednak bardzo chcialabym odnieśc sie do postu Aneczki: Kochana strasznie Ci wspolczuje, nie umiem nawet wyobrazic sobie tego co czujesz, ale mam nadzieję,że niedługo bedziesz mogła znowu cieszc sie fasolka czego z calego serca Ci życzę.

Z tego co jeszcze zapamietałam:
ilona i zielona maupo...cieszę się ogromnie ,że wszystko jest ok:tak:

Teraz troszkę o sobie: Moje dolegliwości ciażowe nie są póki co bardzo dokuczliwe, w zasadzie mdłości jako takich nie mam, zadarza mi się miec taki dziwny posmak w ustach i wtedy jest mi nie dobrze, co dziwne zdarza sie to przeważnie popoludniami. Jedyne co mnie martwi to to,że jestem głodna jak wilk, a jak tylko ten głod mnie dopadnie to od razu muszę coś zjesc bo inaczej strasznie mnie mdli, robie sie blada i ogólnie nie zaciekwaie sie czuje. Martwi mnie to, bo w pierwszej ciązy przytylam aż 35 kg (co prawda ciaza zagrożona i prawie cała przeleżana) i zrzucenie tego zajęlo mi prawie 4 lata. Dopiero w marcu tego roku osiągnęłam swoja wage sprzed ciąży i to tylko dzieki regularnym niskokalorycznym posilkom i cwiczeniom, no ale mam nadzieje,że teraz tak nie będzie, staram sie tak myslec:-). No dobrze to tyle o mnie, jak na "pierwszy" mój post to widzę,ze już mi elaborat wyszedł:szok::-D, mam nadzieję,że Was nie zanudziłam...heheh:zawstydzona/y:

A na koniec pytanko: Niektore z Was piszą o boleśności piersi. Moje piersi bola mnie tak niesamowicie ,że nie mogę nawet na chwile zdjąc stanika, musze nawet w nim spac:shocked2:, też tak macie?

Pozdrawiam Was serdecznie i miłego dzionka zyczę;-)

Dziewczyny spójrzcie na mój suwaczek i powiedzcie mi czy aj jestem w 10 czy 9 tygodniu ciąży???
nie wiem jak to liczyć, a nie mam jeszcze karty ciążowej, chciałam iść z wynikami ją założyć po weekendzie, ale w związku z tym becikowym sama już nie wiem, czy mi nie wpiszą np. ze to 11 tydzień i czy nie powinnam iść jakoś szybciej

a tak poza tym to paranoja, bo z według usg moja dzidzia była mniejsza i nei wiadomo jeszcze tak naprawdę, w którym jestem tygodniu ciąży!!! nawet się za bardzo jeszcze nei przyzwyczajam do suwaczka

volin witamy serdecznie! już to chyba pisałam- im nas więcej tym lepiej:) gratuluję przejścia przez to, co już naprodukowałyśmy!

kwiatuszku
ale masz dziś wenę:)

również życzę Wam miłego dzionka i usiekam, odezwę się jak wrócę od ginki:)

napisałam tak dużo postów, bo nie potrafię tak jak Wy cytować kilka osób w jednym poście, no to radze sobie inaczej :)

Podpisuję listę i póki się dobrze czuję lecę zrobić coś w domu:tak:
Dziewczyny COLA naprawdę mi pomaga:-):-):-) od dwóch dni nie mam wymiotów -po prostu jak mi bardzo niedobrze piję dwa łyczki coli i jest ok:-) oczywiście mdłości są ale to mogę przeżyć:tak::tak:

storna o becikowym Becikowe - Przewodnik Krok po Kroku

Kwiatuszek wiem jedno -niektórzy lekarze to konowały i niepotrzebnie straszą:wściekła/y:. Jestem prze szczęśliwa że trafiłam na swojego i ufam mu bezgranicznie. Prowadził moją poprzednia ciążę i nie zmieniłabym go na nikogo innego. Lekarze niepotrzebnie straszą -dziecko jak dziecko -jedno rośnie szybciej inne wolniej. Przecież nie jest tak że każde rodzi się mając określony wzrost czy wagę -wszystko jest orientacyjne -i tak też dzieci rosną -różnie. Nie liczy się pomiar jednego usg tylko wzrost dziecka -postęp. Nie ma się co martwić.:tak:posty cytuje sie naciskając na każdym z cytowanych plus jest w rogu prawym dolnym posta i później wszystkie wpadają w odpowiedź po naciśnięciu odpowiedz -spróbuj

Ola1506
czekam na wieści z USG -oczywiście cudownie radosne ze szczegółowym opisem wrażeń:-):-)

Ilona
witaj -te wiersze są cudowne zawsze ryczę kiedy je czytam:-(

Akaata a może suwaczek ciążowy:tak:

Ewka84 u nas prawo jest jakie jest -ktoś sobie wymyślił 10 tc ale podejrzewam ze jest to do obejścia bo skoro becikowe dostają (a wiem o czym mówię) baby które trafiły do lekarza miesiąc przed porodem -to coś tu jest nie tak:eek:

Katik nie martw się bólem, połóż się i weź nospę -mnie brzuch boli non stap ale to za wcześnie żeby wiedzieć czy to macica czy już jelita. Według mnie jelita bo mi tam wszystko bólgocze i jeździ ale lekarz zwiększył mi dawkę duphastonu i spokojnie powiedział że nospe 2 dziennie moge brać (nie forte). Skonsultuj się ze swoim lekarzem jeśli się niepokoisz

Kici toxoplazmozę, cytomegalię i różyczkę też? te na HIV bo są darmowe też warto zrobić. Jeśli je masz to spoko -ja tylko tak pilnuję żeby na morfologii nie skończyć bo co to za badanie:tak: też miałam kolkę ale odkąd nie biegam jak szalona do pracy i po pracy to mi przeszło. Na sen nie narzekam.

Madzia1978
witaj. a co lekarz na hydroksyzynę mówi?

Studiującamama witaj -myśle ze becikowym nie ma się co martwić póki co. Jest jeszcze na to czas:-)

Justys
to nie czytaj tyle. Ile chciałabyś mieć podwyższoną tempkę? całe 9 miesięcy?

Ella1 witaj. Nie masz obowiązku przedstawiania zaświadczeń -oinformowanie ustne jest również zgłoszeniem pracodawcy aktu że się jest w ciąży:-p nie stresuj sie taboretem

Amorek i wszystko jasne -jesteśmy pod pieka lekarza a czy jednego czy kilku to już nie ma znaczenia:-)

Aga22
tylko spokój nas uratuje :-) no nie wiem dlaczego tak sceptycznie do tego podchodzisz? co na to lekarz? mam nadzieję że pójdziesz do jeszcze jednego zeb potwierdził diagnozę nim popadniesz w rozpacz?

Mozajkajesienna
witaj. Zostań z nami:tak:

Martolinka dziekuję za radę -dlatego też zostanę przy starej dobrej oliwce
:tak:

Justa24 witaj -dwa dni a ciężko nadgonić:-)

Aga2010 mam nadzieję ze dziś lepiej się czujesz?:tak:

Sospettosa mi sie chce czytać wiec następnym razem proszę o więcej:tak:

Zielona maupa
brawo!!! nie przejmować się i tzrymam Cię za słowo:tak::-) będę od dziś stróżem Twojego dobrego myślenia a ginka jak to ginka -zabłysnąć chciała czy co? :eek: za wcześnie na usg przez powloki. Cieszę sie że wszystko ok:tak:

Aneczka77
wszystko będzie dobrze. Dziękuję za wieści

Forget me not słusznie. Nic dodać nic ująć:tak:

Coyote wzajemnie -spokojnego dzionka:tak:

Volin witaj:-)

Wronka
witaj. Też bolą mnie piersi ale mój S nauczyl się je masować tak żeby nie drażnić -oliwka i chwila ulgi są super. Przestałam nosić stanik bo mnie drazni na szczęście mam bluzki do aerobiku i one podtrzymują biust a nie obciskają i nie drażnią szwami. To moje metody

Byłam u ginka i opowiedział mi o zdarzeniu. Dyżur 3 w nocy wpada kobieta w 23 tc i chce ze łazmi w oczach usg bo UWAGA zrobiła w nocy kupę a zawsze robi w dzień:eek::eek::eek::eek: a naczytała sie w necie ze to może oznaczać że dziecku nie bije serce i położyło sie na jelitach i stąd ta kupa. Dziewczyny -mam nadzieję że my nie będziemy kiedyś przedmiotem lekarskich anegdot bo ta mnie zwaliła z nóg -ze śmiechu:-)

Ale ja nie chcę żeby jeszcze bardziej urosły, bo po wykarmieniu Dziecinki będę miała pępek między piersiami :sorry:.
A co do problemów to dłuuuuuuuuga historia i raczej nikt mi pomóc nie może. Sama sobie zgotowałam ten los więc sama muszę sobie z nim radzić :tak:. Może jak najdzie mnie wena, napiszę coś w "ciążowych rozterkach" :tak:.

Witaj Nowa Kwietnióweczko! :tak: Ja mam problemy żeby ogarnąć kilka stron, a co dopiero całość na raz! Respect :tak:.
Hehehe , też tak mam wcale sie nie obrażę jak już nie badą mi rosly:tak:
napisałam tak dużo postów, bo nie potrafię tak jak Wy cytować kilka osób w jednym poście, no to radze sobie inaczej :)

Kwiatuszek jak chcesz cytowac kilka postów naraz musisz wdusic "+" przy każdym poscie i poźniej "odpowiedz":-)

Witam wszystkie nowe kwietnióweczki...
Aneczko bardzo Ci współczuję:(Jesteśmy z Tobą..
Dziewczyny te noce są straszne a na dodatek koszmarne sny jeju!!W dzień jestem przymulona a tu tyle obowiązków jedynie tyle że jestem na L4 i jakoś daje radę to wszystko ogarnąć :-(Najlepiej to bym spała cały dzień energia ze mnie zeszła,w poprzednich ciążach mogłam góry przenosić a teraz klapa,może dlatego,że ciągle martwię się o dzidzię:(10 kolejne USG może się uspokoję.Pozdrawiam

reklama
Podpisuję listę i póki się dobrze czuję lecę zrobić coś w domu:tak:
Dziewczyny COLA naprawdę mi pomaga:-):-):-) od dwóch dni nie mam wymiotów -po prostu jak mi bardzo niedobrze piję dwa łyczki coli i jest ok:-) oczywiście mdłości są ale to mogę przeżyć:tak::tak:

storna o becikowym Becikowe - Przewodnik Krok po Kroku

Kwiatuszek wiem jedno -niektórzy lekarze to konowały i niepotrzebnie straszą:wściekła/y:. Jestem prze szczęśliwa że trafiłam na swojego i ufam mu bezgranicznie. Prowadził moją poprzednia ciążę i nie zmieniłabym go na nikogo innego. Lekarze niepotrzebnie straszą -dziecko jak dziecko -jedno rośnie szybciej inne wolniej. Przecież nie jest tak że każde rodzi się mając określony wzrost czy wagę -wszystko jest orientacyjne -i tak też dzieci rosną -różnie. Nie liczy się pomiar jednego usg tylko wzrost dziecka -postęp. Nie ma się co martwić.:tak:posty cytuje sie naciskając na każdym z cytowanych plus jest w rogu prawym dolnym posta i później wszystkie wpadają w odpowiedź po naciśnięciu odpowiedz -spróbuj

Ola1506
czekam na wieści z USG -oczywiście cudownie radosne ze szczegółowym opisem wrażeń:-):-)

Ilona
witaj -te wiersze są cudowne zawsze ryczę kiedy je czytam:-(

Akaata a może suwaczek ciążowy:tak:

Ewka84 u nas prawo jest jakie jest -ktoś sobie wymyślił 10 tc ale podejrzewam ze jest to do obejścia bo skoro becikowe dostają (a wiem o czym mówię) baby które trafiły do lekarza miesiąc przed porodem -to coś tu jest nie tak:eek:

Katik nie martw się bólem, połóż się i weź nospę -mnie brzuch boli non stap ale to za wcześnie żeby wiedzieć czy to macica czy już jelita. Według mnie jelita bo mi tam wszystko bólgocze i jeździ ale lekarz zwiększył mi dawkę duphastonu i spokojnie powiedział że nospe 2 dziennie moge brać (nie forte). Skonsultuj się ze swoim lekarzem jeśli się niepokoisz

Kici toxoplazmozę, cytomegalię i różyczkę też? te na HIV bo są darmowe też warto zrobić. Jeśli je masz to spoko -ja tylko tak pilnuję żeby na morfologii nie skończyć bo co to za badanie:tak: też miałam kolkę ale odkąd nie biegam jak szalona do pracy i po pracy to mi przeszło. Na sen nie narzekam.

Madzia1978
witaj. a co lekarz na hydroksyzynę mówi?

Studiującamama witaj -myśle ze becikowym nie ma się co martwić póki co. Jest jeszcze na to czas:-)

Justys
to nie czytaj tyle. Ile chciałabyś mieć podwyższoną tempkę? całe 9 miesięcy?

Ella1 witaj. Nie masz obowiązku przedstawiania zaświadczeń -oinformowanie ustne jest również zgłoszeniem pracodawcy aktu że się jest w ciąży:-p nie stresuj sie taboretem

Amorek i wszystko jasne -jesteśmy pod pieka lekarza a czy jednego czy kilku to już nie ma znaczenia:-)

Aga22
tylko spokój nas uratuje :-) no nie wiem dlaczego tak sceptycznie do tego podchodzisz? co na to lekarz? mam nadzieję że pójdziesz do jeszcze jednego zeb potwierdził diagnozę nim popadniesz w rozpacz?

Mozajkajesienna
witaj. Zostań z nami:tak:

Martolinka dziekuję za radę -dlatego też zostanę przy starej dobrej oliwce
:tak:

Justa24 witaj -dwa dni a ciężko nadgonić:-)

Aga2010 mam nadzieję ze dziś lepiej się czujesz?:tak:

Sospettosa mi sie chce czytać wiec następnym razem proszę o więcej:tak:

Zielona maupa
brawo!!! nie przejmować się i tzrymam Cię za słowo:tak::-) będę od dziś stróżem Twojego dobrego myślenia a ginka jak to ginka -zabłysnąć chciała czy co? :eek: za wcześnie na usg przez powloki. Cieszę sie że wszystko ok:tak:

Aneczka77
wszystko będzie dobrze. Dziękuję za wieści

Forget me not słusznie. Nic dodać nic ująć:tak:

Coyote wzajemnie -spokojnego dzionka:tak:

Volin witaj:-)

Wronka
witaj. Też bolą mnie piersi ale mój S nauczyl się je masować tak żeby nie drażnić -oliwka i chwila ulgi są super. Przestałam nosić stanik bo mnie drazni na szczęście mam bluzki do aerobiku i one podtrzymują biust a nie obciskają i nie drażnią szwami. To moje metody

Byłam u ginka i opowiedział mi o zdarzeniu. Dyżur 3 w nocy wpada kobieta w 23 tc i chce ze łazmi w oczach usg bo UWAGA zrobiła w nocy kupę a zawsze robi w dzień:eek::eek::eek::eek: a naczytała sie w necie ze to może oznaczać że dziecku nie bije serce i położyło sie na jelitach i stąd ta kupa. Dziewczyny -mam nadzieję że my nie będziemy kiedyś przedmiotem lekarskich anegdot bo ta mnie zwaliła z nóg -ze śmiechu:-)

A mi wcale nie jest do śmiechu:szok:, raczej mi sie płakac chce, jak można byc tak głupim...sorki ale w szoku jestem :shocked2:

Do góry