reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

Witam mamy kwietniowe;-) Piszę do Was ponieważ czuję, ze mam misję - chcę Was ostrzec przed kremem na rozstępy- z linii perfecta mama. Smarowałam się nim od 8tc regularnie , 2 razy dziennie. A to jedno wielkie oszustwo . W ciągu tygodnia stałam się zebrą - uda , piersi, brzuch od spodu(zajrzałam tam dziś lusterjkiem). Nie wiem czy tylko na mnie tak on zadziałał(a właściwie nie zadziałał). W każdym razie ja nie polecam.
Powodzenia:-)

ja też używałam ten krem w pierwszej ciąży i nie uniknęłam rozstępów, tylko że wydaje mi się, że on jest wskazany dopiero od 4 miesiąca ciąży, dosyć szybko zaczęłaś się smarować
teraz kupiłam całą serię dla przyszłych mam firmy Pharmaceris- podobno te kosmetyki są bardzo dobre i nie takie drogie jak np. mustela
tylko też musze czekać na 4 miesiąc ciąży :(

reklama
I niestety nie jest tak kolorowo- ciąża podwyższonego ryzyka, okazało sie, że mam 2 komory w macicy i dzidzia jest w jednej z nicg- na razie wszystko jest ok ma ponad 2 cm i serduszko bije:) Ale obawiam się, że nie uda mi się donosić ciąży....:-(

trzymam kciuki o pomyślny rozwój ciąży,
dość nieszczęść, limit na ten sezon wyczerpany!!!!
teraz wszystkie dumnie kroczymy do przodu i patrzymy jak pojawiają nam się piękne brzuszki, jeszcze kilak miesięcy Dziewczynki damy radę
no i musimy się chyba modlić o nasze dzidzie, na pewno nie zaszkodzi, a może dostaną przez to lepszą opiekę w naszych brzuszkach :-)

Czesc dziewczynki..Ciekawe jak tam nasza Aneczka...Odezwij sie kochana ..jak sobie radzisz???
Ja dzis bylam u ginka..Wymaz czysty..nie mam zadnych bakteri...!!!!
Fasolka rosnie !!!!
Widzialam juz posladki i raczki....no i glowka reszte odroznic nie bylo latwo..Dzis fasolka byla skulona...:)))
Niestety myslalam, ze zobacze jak sobie plywa..ale niestety spioszek jak mamusia!!!
Jutro do roboty ze zwolnienia...ale jeszcze tylko 3 tygodnie i koniec chodzenia do pracy,,potem tylko lezenie..Pozdrowienia dla Wszystkich mamus!!!

widzisz Ilonka, nie ma co się przejmować zmianą objawów, Dzidzia daje Ci odpocząć trochę, a ty się przejmowałaś :) zobacz jak Cię kocha :-)
cieszę się, że wszystko ok

Witam,
Ponadto ciągle bolą..w sumie teraz niesamowicie swędzą mnie piersi. Chyba czas na nowy stanik, bo ze swojego zdaję się wyrosłam.

Jak swędzą, to znaczy, że rosną :) czyli pozytywnie
forum jest po to by dzielić się szczęściem i problemami, więc się nie krępuj, gdy chcesz się wygadać, zawsze ktoś chętnie poczyta i coś poradzi, jest nas tak duuuuużo :-)
a poza tym serdecznie życzę rozwiązania Twoich problemów

Matko, tyle naprodukowałyście, że sama nie wiem co napisać, również jak większośc z Was mam problemy ze snem, jak sie w nocy obudze to juz klapa, wiec z rana troche przymulona jestem.
Aneczko, dobrze, ze masz wyrozumiałego szefa :-) Trzymaj sie kochana :-)
No i poza tym nie wiem co jeszcze.
Oczywiście trzymam kciuki za wszystkie, które dzisiaj beda sie cieszyc widokiem maluszka ma monitorze usg - ja jeszcze 3 dni!!!

Życze miłego, udanego, bezproblemowego i słonecznego, ale nie dusznego, hehe dzionka, który juz o jeden dzien przyblizył nas do spotkania z naszymi maleństwami!!!!

Witam
Jestem nowa na tym forum, ale przebrnęłam przez wszystkie 110 stron, więc troszke Was już poznałam. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie ciepło :) Przesyłam buziaki dla wszystkich malutkich fasolek :*

:laugh2::cool2: :happy: Jest!!!! Zeberka jest, ale sie ukrywa. Paskuda mala juz mi cisnienie podnosi:-) Dzis na badaniu dopochwowym widzialam lebek Zeberki, zawiazki rak i nog i serducho, ktore walilo jak szalone. A jak pieknie brzmialo:laugh2: Zeberka ma 8 tygodni i 2 dni - wedlug dzisiejszego badania. Mierzy sobie 1,8cm i serducho Zeberce bije jak szalone - gdy doktor zaczynala badanie bylo to 167 uderzen na minute, a po chwili nieco sie uspokoilo i spadlo na 164. Podczas USG zauwazylismy 3 niewielkie krwiaki (chyba tak sie to poprawnie po polsku nazywa), wiec mam juz wytlumaczenie niewielkich plamien, ktore mi sie co jakis czas pojawiaja. Oczywiscie mam duuuuuuuuuuuuzo odpoczywac. Juz mnie to odpoczywanie nudzi, ale dobrze ze nie musze plackiem lezec. Poza tym jest strasznie goraco i nic mi sie nie chce.

A i juz sie nie bede przejmowac, moja doktor musi miec gowniany aparat do USG

tak czułam, kto robi usg przez powłoki w tak wczesnej ciąży//? non sens
najważniejsze, że już mamusia spokojna :-)

Chociaz znam też kobietę (przyjęłam ją na oddział), która dowiedziała się, że jest w ciązy w 28 tygodniu. Bo miała ruchy tak silne, ze sądziłą,z ema coś nie tak z jelitami. Jej historia byłą taka - miała wtedy 42 lata. w wieku 20 wyszła za mąż, nigdy z mężem si nie zabezpieczli, bo chieli dzidzi. I sie nie udawało, nie udawło. W 40 urodziny powiedizła mężowi "kochanie, już ty chyba ze mną dzieci mieć nie bedziesz". I byłą przekonana, że to niemożliwe u niej. Więc nie dopuszczała do siebie mysli, że może być w ciąży - brak miesiaczki - menopauza.

niesamowita historia

reklama
Jak swędzą, to znaczy, że rosną :) czyli pozytywnie
forum jest po to by dzielić się szczęściem i problemami, więc się nie krępuj, gdy chcesz się wygadać, zawsze ktoś chętnie poczyta i coś poradzi, jest nas tak duuuuużo :-)
a poza tym serdecznie życzę rozwiązania Twoich problemów

Ale ja nie chcę żeby jeszcze bardziej urosły, bo po wykarmieniu Dziecinki będę miała pępek między piersiami :sorry:.
A co do problemów to dłuuuuuuuuga historia i raczej nikt mi pomóc nie może. Sama sobie zgotowałam ten los więc sama muszę sobie z nim radzić :tak:. Może jak najdzie mnie wena, napiszę coś w "ciążowych rozterkach" :tak:.

Witaj Nowa Kwietnióweczko! :tak: Ja mam problemy żeby ogarnąć kilka stron, a co dopiero całość na raz! Respect :tak:.

Do góry