reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

lady87, poza tym czegos tu nie rozumiem, nie obraź się, ale jakoś dziwnie to rozumiem, w jednym poście napisałaś, że ciążę planowaliście a zaraz potem, że masz wielki problem jak powiedziec rodzicom bo są studia i w ogóle, nasze pierwsze dziecko tez było planowane i też studiowalismy, ale podczas tego planowania bralismy pod uwage to, że studiujemy, to że jedno bedzie musialo isc do pracy, czy bedziemy mieli warunki dla dziecka itd, mysle, ze w planowaniu dziecka to jest najwazniejsze, a nie samo staranie sie o nie. Zastanawialiśmy sie nad tym mocno i ulozylismy sobie wszystko tak, ze oboje skonczylismy studia magisterskie a M ma świetną pracę. Wszystko jest możliwe jeśli dobrze się do tego przygotować :-)

kochana, dzidziusia planowaliśmy ale moi rodzice nie będą z tego powodu zadowoleni. Dla nich liczy się kasa i kariera. Ja taka nie jestem.
Bo to ja z mężem planowlaiśmy zaraz po ślubie dziecko, ale moi rodzice 'planowali' mi za parę lat... rozumiesz?

Ja mam takie pytanie dziewczyny bo ja jedyne objawy jakie miałam : toi brak @
bolące podbrzusze
i 'bolące,napięte' piersi

jakoś mdłości nie miałam a czytałam t dziewczyny owe mdłości dopadły aż się boje zeby coś fasolce mojej nie było. Tyle się teraz słyszy o nie donoszeniu ciąże że okropnie się tego boje.
U lekarza byłam

Ostatnia edycja:
reklama
dzięki za odpowiedź Amorek
ja mam trochę ciuchów ciążowych po pierwszej ciąży i choć są już trochę znoszone i średnio modne to raczej nie będę inwestować w poszerzenie garderoby,
te ciuchy są takie drogie a na tak krótko potrzebne...
mogę sobie pozwolić an ten komfort, bo nie pracuję, więc nie muszę wyglądać modnie i reprezentacyjnie, tyle co po domu, na zakupy i spacery z Hanią

kici strasznie wspolczuje :-( ja tez nie mam dobrych realcji z rodzicami ale ile mozna byc wiecznie dzieckiem, teraz jestesmy mamami i bierzemy odpowiedzialnosc za nasze maluchy i siebie, nie ma co sie denerwowac dogadywaniami

Dziewczyny powiedzcie mi kiedy bedziecie zaczynały kupować sobie ciuchy ciążowe?
jak przestane sie miescic w swoje wlasne :-pw poprzedniej ciazy kupilam 2 biustonosze spodnie i bluzke (na chrzciny) ale nie pracowalam od 20 tyg, teraz jak bede pracowac do konca to raczej kupie sobie cos porzadnego bo przecierz w t-shircie nie bede lazic pol roku :sorry: no ale odpukac na razie sie mieszcze i licze ze miesiac mam jeszcze spokoju, potem mozna rozpinac guzik od spodni i nosic swetry bo bedzie zimniej, wiecej pomyslow nie mam, aa ja przestalam chodzic na obcasach bo sie boje o zylaki wiec chyba plaskie buciki sie przydadza na zimniejsze dni,

ja mam dużo koszulek taki typowo ciążowych, gorzej ze spodniami jak ja się już nie mieszcze w żadne tak przytyłam od ślubu :sorry: ale co tam.
Patrzyłam na allegro to nie są drogie rzeczy ciążowe może się na któreś tak za parę miesięcy skusze

Co do ciuszków ciążowych, to zaczęłam nosić w 5 miesiącu.
Wcześniej po prostu wystarczały rozmiar większe.
Siedzę w domu, więc pewnie tylko kupię 1 wyjściowe spodnie i jakąś bluzkę.
A karton z poprzedniej ciąży tylko czeka - ale są to głownie "letnie" ciuszki, bo rodziłam na jesieni.

bolące podbrzusze

jakoś mdłości nie miałam a czytałam t dziewczyny owe mdłości dopadły aż się boje zeby coś fasolce mojej nie było. Tyle się teraz słyszy o nie donoszeniu ciąże że okropnie się tego boje.
U lekarza byłam

Ja też jeszcze nie mam mdłości.
W poprzedniej ciązy zaczęły się po 8 tygodniu i trwały do połowy 6 miesiąca.
Nie ma się co martwić :tak:

ja mam dużo koszulek taki typowo ciążowych, gorzej ze spodniami jak ja się już nie mieszcze w żadne tak przytyłam od ślubu :sorry: ale co tam.
Patrzyłam na allegro to nie są drogie rzeczy ciążowe może się na któreś tak za parę miesięcy skusze

Trudno trochę dobrać rozmiar i krój tak korespondencynie, żeby nie wyglądać jak w worku lub też jak baleron ;)

kochana, dzidziusia planowaliśmy ale moi rodzice nie będą z tego powodu zadowoleni. Dla nich liczy się kasa i kariera. Ja taka nie jestem.
Bo to ja z mężem planowlaiśmy zaraz po ślubie dziecko, ale moi rodzice 'planowali' mi za parę lat... rozumiesz?

bolące podbrzusze

U lekarza byłam

lady,
nie masz co się martwić brakiem mdłości, ja też ich nie mam. generalnie 60% kobiet ma mdłości, a reszta przechodzi łagodniej ciążę.

Powiem Ci że mnie bardzo pomaga taki newsletter który przypadkiem znalazłam a masz go tutaj Ciąża i macierzyństwo - zapytajpolozna.pl od razu jak się odpala strona wyskakuje okienko aby zrobić newsleter. jeśli oczywiście którać chce szybciej niż co dwa dni dostawać nowy to ja mogę przesłać te "lekcje" które już mam.

ja niby nie przytyłam jeżeli chodzi o wagę ale brzuszek mi urusł tak jakby był wzdęty cały czas :) no i niestety niektóre ze spodnimusiłam już odłożyć bo są za ciasne. Cały czas poszukuje jakiś ciekawych okazji na allegro no i udało mi się kupić jedną parę spodni całkiem fajne, no i znalazłam pas ciążowy chyba najtaniej na allegro no i wysyłka w Białymstoku jest gratis podaje wam numer aukcji pasa 720564380 gdyby któraś z was chciała to polecam.
Pozdrawiam wszystkie brzuszki ;-)

reklama
faktycznie brakiem mdłości nie ma się co martwić, poczuj się jak szczęściara, że Cie nie dopadły, ja też w 1 ciąży długo zastanawiałam się czy wszystko oki bo jedynym objawem był brak @ i to aż do chwili kiedy poczułam ruchy maluszka

przykro czytać, że rodzice nie potrafią się pogodzić z Waszym szczęściem, tak to już czasem jest. Dajcie im trochę czasu na oswojenie się z tą nową sytuacją, w końcu cały ich świat legł w gruzach:) a jak zobaczą maluszka to na pewno się w nim zakochają:)

a co do ubrań ciążowych to już sobie powyciągałam te, które mam po 1 ciąży, bo nie mogę się już doczekać wieeeelkiego brzuchacza:)

Do góry