reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

hej Dziewczyny, czy to już tak bedzie wielkiego finału, ze jest mi coraz gorzej? po pierwsze spac w nocy nie mogę, budzę się na siusiu i potem już mam koniec spania i tak kręcę się do rana, a Dzidzia skacze sobie w najlepsze w tym czasie:-D. sąsiedzi wkurzają, bo jak kładziemy się z Mężulkiem ok 23 to oni zaczynają kąpiele, bieganie jakies bez kapci nad naszymi głowami...porażka. no nic, dobrze ze w ciągu dnia mogę sobie odespać troszkę. Córunia skacze sobie w brzuszku dając mi tyle radości !!! takze te wkurzające aspekty codzienności znikają . pozdrawiam wszystkie Kwietnióweczki

Ostatnia edycja:
reklama
czesc, dolaczam do tych dziewczyn ktore sie dzisiaj nie wyspaly... i chcialam nadrobic i popoludnu sie polozylam i glowa mnie rozbolala na calego:wściekła/y:
A chociaz wygodna ta wanna jest? :-D
wcale...cos okropnego... najchetniej bym sie jej pozbyla:tak:

m :-D:-D Pamiętajcie też o pączuniach i faworkach w Tłusty Czwartek - oooo ten dzień kocham po prostu:-) to już niedługo :tak::-):-):-)
Lecę na kawę... ale zaraz wracam :-)
kurcze szkoda ze u nas tego nie ma:-(

A co do zależności między wagą dziecka a decyzją o cc to ja nie wiem jak to jest - mam znajoma która kilka tygodni temu urodziła dziecko sn.. ważyło ponad 5 kg (5,200 chyba) bo lekarz stwierdził, że sobie poradzi i nie widzi wskazań do cesarki, co miała robić, uciekać do innego szpitala? Urodziła i to podobno bez żadnych komplikacji z tym, że poród trwał dłużej. Dla mnie osobiście maluch o wadze prawie 4 kg to gigant..
jeju:szok: moja znajoma tez dopuscili do porodu choc wiedzieli ze bedzie duze dziecko i prawie umarla przy porodzie, reanimowali ja, mala tez wazyla jakies 5 kilo i skonczylo sie i tak cesarka z powiklowaniami, cos strasznego....

moja znajoma tez dopuscili do porodu choc wiedzieli ze bedzie duze dziecko i prawie umarla przy porodzie, reanimowali ja, mala tez wazyla jakies 5 kilo i skonczylo sie i tak cesarka z powiklowaniami, cos strasznego....

No ja się właśnie czegoś takiego boję... moja kuzynka ma po porodzie uszkodzone podwzgórze i niesamowite wrecz problemy ze zdrowiem z tym związane, bo lekarze idioci :wściekła/y:kazali drobnej dziewczynie rodzić synka dobrze ponad 4 kg i przeszła to traumatycznie...a potem prawie zeszła na sepse bo jej jeszcze część łożyska zostawili i go "urodziła" w toalecie kilka dni póżniej :szok: masakra była:szok::wściekła/y:
I zaufaj tu lekarzom... a je jeszcze mam słaby wzrok i jak moja dzidzia będzie duża a każą mi ją sn urodzić i uszkodzę oczy?... boję się tego :sorry2::sorry2::confused::no:

A mój ból brzucha przypominający @ rczej minął, ale i tak leżę bo się wystraszyłam :sorry2:

kici nie martw się w szkole rodzenia prowadzonej przez położne z Wołomina Panie stwierdziły że jeśli nie ma postępu w porodzie lub coś się dzieje z dzieckiem np zanika tętno czy jest nieregularne to biorą na cc lub jeśli obwód dziecka jest za duży w stosunku do rozmiarów mamy to też biorą od razu na cc bo boją się późniejszych ewentualnych problemów.

ooo to super :-) czyli dobrze, że się na ten szpital zdecydowałam :-D

Katik przestraszylas mnie tymi Twoimi skurczami, mam nadzieje, ze juz sie nie pojawia - znaczy az do kwietnia ;)

Kwiatek - gratulacje z powodu osmiomiesiecznika ;)

Toska, trzymaj sie dzielnie i niech juz ta szyjka sie nie skraca...

A ja ostatnio spie albo 4 godziny na dobe, albo 12... Nic pomiedzy. W nocy czasem zaboli mnie brzucho, cos tak jak na okres, ale po chwili przechodzi. Konstancja zaczyna wystawiac rogi i czasem nawet nie czknie (chcialam napisac nie pierdnie, ale nie wiem czy te maluchy puszczaja baki ;) ) przez caly dzien, a tuz przed tym jak zasypiam zaczyna podskakiwac...
Niestety moje najczarniejsze obawy dotyczace rodzenia w panstwowym szpitalu sa coraz blizsze spelnienia sie... Wiec Dagsila, pociesz sie - ja tez nie dostane znieczulenia. Samopoczucie mam pod psem, ale ciagle jeszcze daje rade nakleic na twarz usmiech numer szesc i robic swoje.

Niestety moje najczarniejsze obawy dotyczace rodzenia w panstwowym szpitalu sa coraz blizsze spelnienia sie... Wiec Dagsila, pociesz sie - ja tez nie dostane znieczulenia. Samopoczucie mam pod psem, ale ciagle jeszcze daje rade nakleic na twarz usmiech numer szesc i robic swoje.

Łahahahahahahahahahahaha -chyba nie pierdzą ale nieważne -łahahahahahaha
może Ci przesłać w paczce szprycę ze znieczuleniem?? tylko żeby nas nie przymknęli za podejrzenie przemytu (ale w sumie z pl do maxico co można przemucać) bo ani znieczulenia ani ludzkich warunków nie dośwaidczy,y podcza sporodu

Zielona rozbrajasz mnie -szkoda że tak daleko mieszkasz:-D jestem Twoją fanką:-D

hej Dziewczyny, czy to już tak bedzie wielkiego finału, ze jest mi coraz gorzej?

Taaaaa dziewczyny o tym pisały -od wielkiego zadowolenia z brzusia po myśli "mam już dość róbcie co chcecie chcę urodzić bo mi źle"

Wiec Dagsila, pociesz sie - ja tez nie dostane znieczulenia. Samopoczucie mam pod psem, ale ciagle jeszcze daje rade nakleic na twarz usmiech numer szesc i robic swoje.

ech, dobrze wiedziec ze nie bede sama w taych ciezkich chwilach...;-)

jak meksykanki daja rade to my nie damy??!!?? chyba jeszcze tam na obczyznie nie slyszeli jaki ladny potok slow potrafi wyplywac z ekstremalnych sytuacjach z pieknych kobiecych polskich ust:-)

jednak mowiac powanie wolałabym miec wybor i czy chce z zzo, w jakiej pozycji rodzic czy tez kwestia naciecia... jednak inni wiedza leiej za mnie i mi pozostaje tylko myslec o tym zeby z Margolka jaknaszybciej do domku uciekac...

Dobry wieczór:-)
Czy Wy również zaczynacie się czuć jak słonice?
Ja dziś wystroiłam biuro walentynkowo w serducha, byłam reklamę makijaży do lokalnej gazety opłacić i zaplanowałam szkołę makijażu, więc plakaty trzeba było zrobić.. Niby nic wielkiego, ale wróciłam padnięta:-(
Wygląda na to, że muszę zwolnić obroty, a wcale mi się to nie uśmiecha, bo kasę trzeba zarabiać;-)
Wpiątek za to jadę do Wisły na 4dni, bo w sobotę mam tam konferencję dla dyrektorów i managerów Oriflame. W Gołębiewskim będziemy z Lenką balować:happy2: A co, należy się nam:-D

reklama
Laski jesteście boskie :-D
Ale spoko nie zawsze bez ZZO jest źle...ja rodziłam pierwszy raz bez bo mi nie zdążyli podać (zbyt zaawansowana akcja była) i przeżyłam... wprawdzie w pewnej chwili myśłałam że zgryze kafelki na trakcie i wyjde po ścianie ale to było tylko raz...bo zaraz potem urodziłam...

Do góry