reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
Cześć ciężaróweczki moje kochane... humorek mi trochę dopisuje, ale tylko dlatego, że odebrałam wyniki badań... GLUKOZA W NORMIE!! pomijam fakt, że dalej mam anemię, pomimo łykania żelaza i jedzenia produktów bogatych w żelazo... pomijam też to, że mam od cholery bakterii w moczu, a ostatnio nie miałam już w ogóle... najważniejsze, że glukoza dobrze :-D nie ważne, też to że u mnie w nocy było prawie -20... krany zostawiłam kapiące, więc woda mi nie zamarznie... ale to nic... wzięłam dzisiaj pół dnia urlopu i jutro cały dzień... kolejne wolne dni zmarnowane, ale to nic :-) przecież mamy taki piękny dzień :-p

Matko ale ja gadam chyba coś mi zaszkodziło :eek:

Cześć ciężaróweczki moje kochane... humorek mi trochę dopisuje, ale tylko dlatego, że odebrałam wyniki badań... GLUKOZA W NORMIE!! pomijam fakt, że dalej mam anemię, pomimo łykania żelaza i jedzenia produktów bogatych w żelazo... pomijam też to, że mam od cholery bakterii w moczu, a ostatnio nie miałam już w ogóle... najważniejsze, że glukoza dobrze :-D nie ważne, też to że u mnie w nocy było prawie -20... krany zostawiłam kapiące, więc woda mi nie zamarznie... ale to nic... wzięłam dzisiaj pół dnia urlopu i jutro cały dzień... kolejne wolne dni zmarnowane, ale to nic :-) przecież mamy taki piękny dzień :-p

Matko ale ja gadam chyba coś mi zaszkodziło :eek:

a cóż to za awaria, gdzie się podziało Wasze ogrzewanie?
ja nei mam anemii, ale co rusz gotuję zupę buraczkową , bo młoda lubi, to i ja jem, i pierożki uwielbiam ze szpinakiem i żółtym serkiem
nei ejst źle kochana, zawsze trzeba szukać pozytywów

heheheheh a ja sie w nocy popisalam:-)

budze sie pojekujac, bo noga mnie boli niemozliwie. probuje nia ruszyc, ale nie moga za zadne skarby. K. z przerazeniem "co sie dzieje", ja sie za brzuch trzymam, on juz z lozka chce sie zrywac i gnac do szpitala, ale najpier kaze sie polozyc na plasko na pleckach, bo moze dziecko uciska. ja juz prawie placze bo nie moge nogami ruszac, czuje ogromny ciezar na nich. K. sie podnosi ( ja spalam na lewym boku, lewa noga prosta, prawa podkurczona i kolanem zaparta o lozko) patrzy pod koldre a mi kot na nogach lezy......:szok::szok::szok::szok::szok::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::-D:-D:-D:-D:-D:-D
a ze moj kot to ok 7 kg, nogi troszke mniej sprawne bo ciagle mnie cos uciska i pachwiny bola no i ja zaspana to juz myslalam ze mam paraliz i sie zaczelam zastanawiac jak ja dziecko wychowam....

K. juz wszystkim o tym opowiedzial:-) a Ramzes ma zakaz spania na mnie;-):-D

kici69 nie tylko Ty łykasz żelazo z powodu anemii. Ja też staram sie jesc wszystko aby mieć duzo witamin ale to nic nie daje....z wyników na glukoze to też sa ok..... tylko nie moge sie uporac z wracającymi zapaleniami tam na dole:-(. a najciekawsze jest to że nigdy przed tem tzn przed zajsćiem w ciąże nie miałam żadnych z tym problemów.... a od czasu zajścia w c. ciągle gin przepisuje mi recepte na globuki i tłumaczy ze to wszystko sprawa hormonów. mam nadzieje że jak już urodze to te prolemy bakteryjne się skączą i znów wróce do swojej formy.:-)

heheheheh a ja sie w nocy popisalam:-)

budze sie pojekujac, bo noga mnie boli niemozliwie. probuje nia ruszyc, ale nie moga za zadne skarby. K. z przerazeniem "co sie dzieje", ja sie za brzuch trzymam, on juz z lozka chce sie zrywac i gnac do szpitala, ale najpier kaze sie polozyc na plasko na pleckach, bo moze dziecko uciska. ja juz prawie placze bo nie moge nogami ruszac, czuje ogromny ciezar na nich. K. sie podnosi ( ja spalam na lewym boku, lewa noga prosta, prawa podkurczona i kolanem zaparta o lozko) patrzy pod koldre a mi kot na nogach lezy......:szok::szok::szok::szok::szok::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::-D:-D:-D:-D:-D:-D
a ze moj kot to ok 7 kg, nogi troszke mniej sprawne bo ciagle mnie cos uciska i pachwiny bola no i ja zaspana to juz myslalam ze mam paraliz i sie zaczelam zastanawiac jak ja dziecko wychowam....

K. juz wszystkim o tym opowiedzial:-) a Ramzes ma zakaz spania na mnie;-):-D
:-):-):-) i jak tu nie mieć dobrego humoru czytając Twojego posta. to se kotek znalazł miejscówke:-D to Cię nastraszył troszkę...

reklama
ja tez mam anemie i nie pamietam czy kiedykolwiek mialam mocz bez bakterii i jeszcze z dwoch innych gratisów:baffled: łykam zelazo, hurtowe ilosci warzyw i owocow i wszytkiego co zwyklo sie nazywac zdrowym pokarmem i zalecanym, ale prawda jest taka ze te male glonojadki w nas potrzebuja naszej krwi i bardzo zadko zdarza sie aby ciezarna miala idealna morfologie. sama juz 3 rodzaj zelaza w tabletkach testuje i moze poziom nie jest tragiczny, ale zawsze pare punktow ponizej normy. taki juz nasz urok:-)
a raczej jak nie urok to.....:sorry2:;-)
najwazniejsze ze glukoza w normie i babel ruchliwy:-):-):-):-)

Do góry