i to bardzo!!
Uff to przynajmniej wiem, ze nie tylko ja mam takie odpaly
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
i to bardzo!!
Gratuluje serdecznie. U mnie w rodzinie tez blizniaki sie pojawiaja, i z mojej strony i ze strony meza w pokoleniu babc byly blizniaki, no i przechodzac co drugie trafilo juz i na moja siostre. No coz, ja tam mam nadzieje ze w moim brzusiu jest jeden dzidzius...Witam wszystkich, dzis wróciłam od swego lekarza, zrobił mi piersze USG i przeżyłam szok. Powiedział i pokazął ze to ciąża mnoga , dwa pecherzyki po wielkości 14 mm, ale jeszcze nie biło serduszku, kazał zrobić mi X badań i zgłosić sie do niego za 10 dni, do tego mam brać luteine 2 razy dziennie. Jak wyszłam z gabinetu to sie popłakałąm na ramię męża, powiedział mi ze z pierwszym nan sie nie udało, to teraz dostal;iśmy dar i bedzie dwójka. :-)
Wlasnie moja siostra tak miala. Pierwsza ciaza, i pierwsze oraz drugie USG pokazywalo blizniaki. Na trzecim jednego juz nie bylo - nastapilo jak to lekarz okreslil - zasuszenie drugiego plodu. Urodzila sie jedna, zdrowa dziewczyna. Po kilku latach zdecydowali sie na kolejnego dzidziusia... No i znow blizniaki. Tym razem wszystko bylo dobrze, urodzily sie dwujajowe chlopak i dziewczyna.a tu nastepny fragment powyzszego artykulu, ten mnie baaardzo zaskoczyl:
Znikające bliźnięta
I jeszcze jedna ważna rzecz. Myślisz, że nie masz brata lub siostry bliźniaczej? Możesz się mylić. Naukowcy, odkąd zaczęli robić badania ultrasonograficzne odkryli, fenomen „znikających bliźniąt”. Przynajmniej jedna ósma wszystkich ciąż zaczyna się jako ciąże bliźniacze. Oznacza to, że wielu z nas, urodzonych jako pojedyncze osoby, miało kiedyś bliźniaka. Kto wie, może ty też.
buuu.., my tak dlugo musimy czekacdowiem sie 2 wrzesnia... a na 100% to moze w pazdzierniku na pierwszym usg...
No wychodzi synus.... I wrozka juz dawno tez synusia przepowiedziala