reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Mamusia- no tak... remonowo u Was było ;-) to i pracowicie jest :)

Kittek- ja kocham góry, Karkonosze szczególnie :) bawcie się dobrze i korzystajcie ile się da z górskiego powietrza.

Elvie- fajnie, że Maciula ma swój pokój, chociaż ja jestem zwolenniczką wspólnego pokoju i to nie ze względu na warunki, ale ze względu na kontakt mojej stonki. No ale wiadomo, że u mnie płeć ta sama, co daje przewagę.

Wronka- jelitówka jak nic. Powinno być cacy :) ja jeszcze jutro do pediatry dylam, ale to tak dla świętego spokoju, bo niby wszystko OK, ale Bartula śpi z otwartą buźką i ma oddech cięższy niż zwykle, także &&& poproszę

Aniam- a ja kupiłam kozaki... nie wiem po co, ale kupiłam, pewnie ośrodek pt. BUTY mam w mózgu mega rozwinięty :p poza tym nic nie widziałam, buty w Venezi to dla mnie była porażka, ale może w Magnolii taki chłam mieli. W Grunwaldzie też mnie na kolana nie powaliło, ale chyba nieco lepiej.

Nata- Stefan najważniejszy :)

Anna oj- widzisz jak Anka Cię tutaj podsumowała :p

Gosieńko- jak pogoda w rejonach prawie górskich :) pewnie wiosna pełną gębą :)

Monia- ja nie pogardzę pizzą, ale niestety domową... muszę R. nauczyć :p może nawet dzisiaj niech robi, bo coś niezdrowego za nim ostatnio chodziło :)

Zmykam dzisiaj do dentysty, niech przegląd zrobi, także z kasy mnie pewnie też wyczyści ;-) ale lubię ją i do tego dobrze robi, więc na kartę łazić nie będę (R. łaził i nieco żałuje, bo ma wrażenie, że i materiały gorsze i poziom zrobienia zęba nie ten, ale może się czepia).
A! I zaliczam dzisiaj dzień trzeci oglądania sceny na Rynku, najlepsza rozrywka w mieście dla mojej stonki :) chociaż wczoraj próbę sama z babeczkami zaliczałam, zaś R. ogarniał dzieciaki w domku :-) grunt to dobry podział obowiązków :p

reklama
wronka - zdrówka dla Borysa! Moja Lena też atrakcje z paskudnymi kupami miała, już się obawialiśmy, czy córka Kamili jej czymś nie zaraziła bo przez chwilę miały kontakt, ale okazało się, że wystarczyło młodej wprowadzić dietę i ograniczyć słodycze do 1 cukierka lub gumy dziennie. Pomogło. A jeśli o Rumuństwo chodzi to wyobraź sobie jak my w tym roku nad morze jechaliśmy - 2 dzieci, nas dwoje, moja mama i pies. Doopę nam bagażnik dachowy uratował. To dopiero musiało wyglądać:-D

aniez - my rozdzieliliśmy ich nie tyle z uwagi na płeć co na pobudki, jakie młody Lence fundował. teraz oboje mogą spać spokojnie. Poza tym jakbym do Leny pokoju wstawiła łóżko 80x200cm jakie planujemy Maćkowi zakupić to już kompletnie byłby tylko pas przeciągu, a tak oboje mają miejsce na meble i plac zabaw;-) Jeśli chodzi o venezię to ja była w pasażu i tylko tam mi się buty cenowo i wizualnie podobały, bo ja szukałam prostych oficerek bez złotych zamków, podków i innych ozdobników. W venezi znalazłam 4 pary, a w innych sklepach katastrofa bo albo zdobienia albo cena kosmiczna mimo wyprzedaży. A w rynku jakaś inna scena niż zwykle, że aż 3 razy zwiedzacie? Warto się wybrać? Kciuki za Bartka &&&

kittek - udanego wypoczynku!

nata - podobno firanki można czymś spryskać i wtedy koty ich nie tykają.

Zmykam na pocztę póki widno, bo po ciemku jeździć nie lubię.

Aniam - ja w salonie nie mam drzwi - taka otwarta przestrzeń - więc Stefan rządzi, właśnie wróciłam z Julką do domu, a tam naruszona choinka, bombki na ziemi - także miał zabawę.
Na co dzień nie niszczy - ma takie epizody, a że rude to to - to mu wybaczam.

Firanki zamówiłam - będę miała 8 stycznia czyli akurat na powrót.

Elvie - są środki odstraszające koty, ale tak skuteczne ( jeżeli chodzi o Stefana), że On ma je w czterech literach - tym bardziej, że to firany na dużej przestrzeni więc musiałabym je pryskać codziennie co mi się mało podoba.

A poza tym Stefan dba o wystrój i o ta aby nic za długo nie powisiało - taki dekorator mu się raz na jakiś czas włącza.

Ja zakupów jako takich dużych nie robię - wszystko można będzie kupić na miejscu.

Byłam dzisiaj w galerii - i jak to jest, że jak szukasz butów to nic nie ma - a jak już kupiłaś to cała masa 36 się pojawiła. - no cóż złosliwość przedmiotów martwych.

Wronka - zdrówka dla Boryska
Aniez - kciuki za Bartusia
Gosieńko - jak pogoda?

Aniaz u nas pokoj szymka byl zawalony wiec teraz mam wiekszy porzadek. Dwa w tym co spaliscie w sumie nie bylo nic teraz jest wykorzystany. Trzy olka ma tyle ubran ze wstyd i nie mialam gdzie tego trzymac :p do dentysty na nfz malo kto chyba chodzi u nas przynajmniej to kolejka kosmiczna. Nie wiem jsk z jakoscia. Kiedys chodzilam do wojewodzkiego centrum stomatologi i bylo ok. Ale teraz mam za daleko. Doplacalam za lepszy material a wizyta byla na nfz.

Nata i nie masz checi kapci z drania zrobic? U mnie dwa to sie soba zajmuja wiecej niz niszvza. Ale nie rsz wlaza do kwiatka i ziemie roznosza. Uwielbiaja tez sciagac pranie z suszarki.

Uzywana szyba za 400chyba bedzie uffff....

aniam - &&& by się z tą szybą udało.

nata - ja kota nie miałam nigdy, więc nie wiem, czy to skuteczne czy nie. Na wyprzedażach zawsze najwięcej tych skrajnych rozmiarów jest i często jest tak, że 36 jest a 37 i 38 już nie ma.

2 ząbki za jednym zamachem sobie odrestaurowałam :p hehehe... lżejsza jestem finansowo, ale twarzoszczęka ważna, więc luzik ;)

Aniam- R. w życiu nie był u dentysty na NFZ, przez kartę rozumiem tę z Luxmedu czy innego czegoś :) na NFZ to zapomnij... dzieci tak, ale dorosły to jak chce mieć coś zrobione normalnie, lepiej niech dyla prywatnie. Np. ściąganie kamienia do niedawna jeszcze na NFZ robili mechanicznie, prywatnie to już zdecydowanie przyjemniejszy zabieg :)

Elvie- scena, jak scena. Dla moich dzieci najważniejsze jest to, co się dzieje dookoła, czyli wszystkie te dźwigi, światła, auta, konstrukcje... ja tam 3 razy już byłam, bo zazwyczaj Rynek to dla mnie i moich znajomych punkt wyjścia :p

Nata- Czarecki odstraszacze też ma w pompie ;-) przemeblowanie robi rzadko, ale jak już to z grubej rury :-)

Dobra uciekam, po za chwilę sama siebie będę kijem poganiać :-)

Hejka

Nie mogę wam powiedzieć jaka pogoda dzisiaj u nas była bo prawie cały dzień w Wrocku spędziliśmy :tak: Rehabilitacji ciąg dalszy, ćwiczeń coraz więcej a co za tym idzie zakwasów też ;-) Po wszystkim pojechaliśmy do Moni szafę oglądać ;-) dostaliśmy pyszny obiad i kawkę :-) dziewczynki się super bawiły i Helenka wcale do domu nie chciała jechać, popłakała się i w końcu w aucie zasnęła.

Aniez czyli nawet na wyjazd zęby szykujesz :-p:-D nie bój się nie będziemy ci w buzię zaglądać czy masz złote plomby ;-)
U nas takie ciepełko , że na ogrodzie mam nawet stokrotki :szok::tak:

Aniam dobrze że szybę znaleźliście bo przecież kochanka J musi dobrze wyglądać;-) swoją drogą ceny szyb masakryczne, my z pękniętą w Nawarze ciągle jeździmy bo kasy brak :no: Myślałam że sama makaron będziesz robić, wieczory są długie ;-)

Nata pogoda istnie wiosenna więc podróż powinna przebiec dobrze :tak:

Wronka zdrówka dla Boryska . My tez zawsze jak Rumuni jedziemy, ale to norma więc się nie przejmuję ;-):-)

Kici super że święta udane :-) Dla Was też najlepszego na Nowy Rok .

Kittek super że bawicie się dobrze i pogoda dopisuje :tak:

Mamusia zakupy udane ale głównie dla dzieciaków bo dla siebie nic nie wybrałam.Zresztą nawet dla dzieciaków w promocjach nie było nic ciekawego i kupiliśmy po normalnych cenach :no:

Elvie muszę w necie oblukać co to za taniec :tak: Ty chyba kiedyś salsę tańczyłaś nie ?

Monia zdrówka babo i buziaczki wiesz za co :-)

Miłego wieczorku

Kici, zdecydowanie lepszego 2014 dla Ciebie, Kubolka i najbliższych !

Wronka, kuruj synka, kuruj, bo do czwartku musi być zdrowy jak rydz :-)...

Aniam, a takie coś nie pójdzie z AC ?

Nata, szalony ten twój kociak, nasza gwiazda choinkę ma głęboko, nawet na nią nie patrzy...i dobrze...a na wyjazd zamieszka w garażu i sąsiedzi się nią zaopiekują...

Elvie, kciuki za młodych, coby szybko do pokoików się przyzwyczaili...

Aniez, ja tam byłam 2 razy u dentysty w lLuxmedzie, w tym raz na ściąganiu kamienia i piaskowaniu i raz na plombowaniu...ogólnie byłam zadowolona, no i zaoszczędziłam na sukienkę ;-)...ale muszę przyznać, że wolę latać prywatnie, koło mojego domu, bo mi laski "Dr. House'a" włączają :-)

no a Hela skradła dziś moje serce, pięknie zjadła obiadek i deser, no i z Hanką stanowią świetny duet - pięknie się bawiły...H po wyjeździe Gosienkowej rodzinki szału dostała, włączyła focha na całego, nie mogliśmy jej ogarnąć do teraz...
na szczęście już śpi...
no i zaliczyliśmy też zakupy, M ubrany na jutrzejszy bal (a to nie łatwe zadanie), L gacie narciarskie nabyła - tylko po co się pytam, jak śniegu brak ? - ale mam przynajmniej pewność, że tyłasek jej nie zmarznie :-)
Gosienko dziękuję za uzupełnienie lodówki, D posmakował leśnego mięcha i się zachwyca :-)

lecę film oglądać z niesforną nastolatką, coby ją od kompa odciągnąć :tak:

Monia - ten kociak waży prawie 8kg i jest wielkości średniego psa :)
Aniez - u mnie też raz na jakiś czas - jak ostatnie przearanżował wnętrze u Julki w pokoju to dywan był do wymiany
A odstraszacze ma głęboko i centralnie :)

Aniam - z jednego to mi co najwyżej jeden kapeć wyjdzie, ale myslałam o dywaniku :)

Gosiu Ty wiesz, że my się u Was meldujemy w czwartek :)

reklama
hejka
dni odliczam:-)
Mam ostatnio fatalne nocki, nie wiem czy jakiś skok rozwojowy czy to uczulenie, Wiktorek się dzisiaj co godzinę budził:baffled: Mam nadzieje, że dzisiejsza nocka lepsza będzie.
Wybrałam się dzisiaj z trójcą do galerii. Oczywiście wyeksploatowali mnie na maxa;-) Trochę dzieciaki obkupiłam, ale bez szału. Najlepsze oczywiście spojrzenia ludzi, Gosieńka też tak masz jak z dzieciakami gdzieś idziesz? Aż się zaczęłam zastanawiać jak ludzie reagują jak widzą rodzinę z czwórką albo piątką dzieci:-p
Aniam my oczywiście boxa bierzemy, tym bardziej, że chłopaki się łudzą, że może trochę śniegu sypnie.
Dziewczyny o której na miejscu można się pojawić? Nie wiem jak sobie wyjazd zaplanować.

uciekam pranie wywieszać

Do góry