reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

monia - dobre poporodowe kosmetyki jej kup, np. mustelę albo karnet do fryzjera - jeśli mieszka we Wrocku polecam Pawła i salon Unique. Cioci tam karnet brałam na urodziny. Wpisują Ci kwotę którą jesteś w stanie przeznaczyć i fryzjer później robi taką metamorfozę aby się w cenie zmieścić. A cukru do ciasta na naleśniki nie dajesz ani soli?

reklama
a nawet nie wiedziałam, ze przy helicobacter trzeba familię przeleczyć...mój M ma często, nikt nas nie leczył....

U młodej wyszło, że jest zarażona, najpewniej ode mnie (miałam problemy z pękającymi wrzodami parę lat temu). Dlatego uznał, ze dobrze by było nas obie przeleczyć. Chyba, że u J by wyszło ale to raczej ja winna:zawstydzona/y:

Pisałam na blogu ale i Wam napiszę, młoda miała test PEP-R i wypadła na poziomie dziecka 2 lata i 2 miesiące w poziomie funkcjonowania. test prognozuje, ze za rok będzie na poziomie 2 lat i 11 miesięcy :-( Ech, co mnie nie zabije to mnie wzmocni.

Elvie no nie daje nic wiecej... Mozna cukier, sol, proszek do pieczeni, ale ja nic nie dodaje... Jak na slodko to nutelka albo dzemem wysmaruje, jak na slono, to warzywami albo miechem wypcham i sosem poleje... No i to jest tez przepis do krokietow...

mamoPaulinki, ja bym nie powiedziala ze P zachowuje sie n 2 latka, po tym co widzialam...Fakt widzialam niewiele, ale i tak Dla mnie to cudaczek kochany jest z mega apetytem :-)...

monia - krokiety za mną od dawna chodzą, ale tyle roboty z nimi, że nigdy czasu nie mam, więc jemy je od święta;-) Ja do naleśnikowego daję gazowaną wodę mineralną pół na pół z mlekiem, szczyptę soli, mąkę, 2 jajka, cukier (jak na słono to cukru tylko troszeczkę a vegety natur dosypię i natkę pietruszki lub koperek świeży do ciasta dam).

mamoPaulinki - grunt, że prognozy stawiają na rozwój i że Paulinka z dnia na dzień posuwa się do przodu. Wszystkiego dobrego dla Was, a przede wszystkim siły dla Ciebie. Ja Paulinkę również jako pięknie jedzącą, uśmiechniętą, szczęśliwą dziewczynką zapamiętałam:tak:

Monia ten test to 174 zadania sprawdzające skuteczność komunikacji, celowośc zabaw, percepcja, sprawność dłoni, motoryka duża, naśladowanie. To też sprawdzanie reakcji na różne bodźce (dźwięki, czucie itd). Ten test robi się u dzieciaków z autyzmem i CZR po to aby jak najlepiej ułożyć indywidualny plan terapii. Wiedziałam, ze ma opóźnienie ale nie spodziewałam się tyle. test bardzo wiarygodny no i u nas nie robiony na prędce ale przez 3 tygodnie.

hej,
dzieciaki śpią, uff. To był męczący dzień!

elvie, ja również Matiego musiałam nauczyć przepraszać, bo ani mu w głowie było. Tłumaczyłam i zaskoczył, a szczerze myślałam, że mu to słowo przez gardło nie przejdzie. Pamiętam z rok temu, miał tatę przeprosić, to ponad godzinę to zajęło(duma mu nie pozwalała), ale się uparłam i przeprosił.

maonka, ja robię na oko, ale zauważyłam, że wychodzą lepsze, jak się jajka(ja daję 2szt.) roztrzepie trzepaczką przed połączeniem z mąką. I zawsze mieszam mleko na pół z wodą mineralną gazowaną. Ostatnio Mati ma fazę na naleśniki i prawie codziennie robimy.

Aniez, nie łamię się, ale uwierz, potrafi to moje dziecko dać w kość. Nie dość, że energii ma za dwóch, to ostatnio doszły jeszcze teksty, pojęcia nie mam skąd zaczerpnięte. Np. dziś: -Mamo posprzątam, tylko już tak nie gęgaj:szok: albo: -Mamo włącz na luz!
Oniemiałam, w domu tego nie usłyszał!
Co do włosów, to ja dziś też dumałam nad zmianą, i właśnie sobie sama zafarbowałam blond! Mam nadzieję, że wyjdzie coś, bo jutro mam od rana szkolenie i jakoś muszę wyglądać.

Wronia, ładna z ciebie kobietka. Szczerze, bardzo mi się w tym jasnym kolorku podobasz.
Spóźniaj się póki szefa nie ma, pewnie w ciągu dnia i tak nadgonisz tak, że nawet się nie zorientuje.

mamoPaulinki, Paulinki nie widziałam, ale wydaje mi się, że dobrze, że idzie do przodu, z czasem pewnie się wyrówna. Trzeba myśleć pozytywnie!

monia, popieram elvie, dobre kosmetyki zdecydowanie poprawiają humor zmęczonej porodem mamuśce.

Annaoj, pochwal się marką auta, co tak mało pali? ja na paliwo do mojego rzępa fortunę wydaję, ale cóż, jak się wiosce mieszka, to trzeba być mobilnym. Igorowi się nie dziwię, dzieci w tym wieku często zapominają o zadaniach, niestety często rodzic musi jak policjant przeglądać zeszyty.

gosienko, szalejesz z tymi porządkami. Przypomniałaś mi, że ja też muszę klamoty po wakacjach z podwórka posprzątać.

uciekam, bo mi włosy spali:-D

.

jakie daleko, 2 h autostradką i jesteś :-)

wróciłam ze szkolenia, zamiast się szkolić to się objadłam na maxa, takie pyszności tam były :sorry2: dziewczyny z tatusiem na koniach, więc mam chwilkę relaxu...

dziewczyny, jak wiecie zostałam ciocią w poniedziałek, bratówka jest świeżo upieczoną mamusią i chciałabym jej kupić jakiś prezent na poprawę nastroju, bo deprecha poporodowa się pojawia...co polecacie aby jej poprawić humor ? póki co nie wyjdzie ze mną nigdzie, a ja chcę ją ucieszyc już teraz....

Zamów jej panią do domu co jej pazurki zrobi . Moja znajoma tak jeździ . i pewnie u siebie też taką znajdziesz . Koszt nie jakiś ogromny . O ile lubi takie rzeczy .

Anna oj - to fajne spalanko , ale to benzynka pewnie ? A ja kurde uwielbiam diesla , który niestety po mieści pali więcej .

Mamo paulinki , Ty to jesteś zorganizowana , super wszystko ogarniasz , ja tam Ciebie podziwiam .

Kurde najchętniej bym poszła spać i obudziła się na wiosnę :no:
Dzieciaki dziś kolejny angielski miały z pania . Babka super i dzieciaki ją bardzo lubią a to najważniejsze .
Szymek kolejne spodnie rozwalił .
Teściowa to ma normalnie doktorat z naszywania łat :-D

Monia niech tatuś zajmie się maleństwem (np. wybędzie na spacer albo pojedzie do dziadków) a wy zróbcie sobie domowe spa, jakaś aromatyczna herbatka , maseczki na twarz potem malowanie pazurków i jakaś komedia na dvd . Ja bym była szczęśliwa z tak spędzonego wieczoru ;-)
aniam kładę się z tobą i zapadam w zimowy sen:tak:
mamaPaulinki jestem pewna że za rok prognozy będą o wiele lepsze, Paulinka ma przewspaniałą mamę, która wkłada całe serce i wszystkie siły żeby jej rozwój był na najwyższym poziomie.
elvie muszą być pyszne z pietruszką i koperkiem mniam. Moja mama wczoraj zrobiła dla nas naleśniczki z kapustką i pieczarkami 20szt. więc mamy wyżerkę dzisiaj :-)

Moje dziecko mnie dzisiaj poganiało , żeby się nie spóźnić do przedszkola :-D bo dzisiaj przyjeżdża teatrzyk. Szalona jest o 5:30 była już na nogach :szok: gdzie normalnie o 6:20 jest problem z pobudką

Dzieńdoberek

Witam tradycyjnie z kawą

Aniam nic to tylko musimy ci jakąś jaskinię znaleźć , futro przyodziejesz i zapadniesz w sen zimowy ;-)

gosia mam nadzieję że włosy nie spaliłaś przez siedzenie na forum ;-)

MamoPaulinki mam nadzieję że zaleczycie dziada , a jeśli chodzi o Paulinkę to najważniejsze że idzie do przodu, w swoim tempie ale idzie a wiesz że to zasługa twojej i jej ciężkiej pracy.

Monia tak własnie myślałam, jak się będziesz opierać z tym wyjazdem to z D będę negocjować :-p :tak: Popieram pomysł Aniam, ty dziecka popilnujesz ;-)a bratowa będzie się robić na bóstwo :tak:

Anna to normalne że dzieciaki na początku wielu rzeczy zapominają , mojemu Mateuszkowi ciągle się to zdarza ;-) ale jego pani już się do tego przyzwyczaiła, że on zapominalski i luzacki pod każdym względem :rofl2: Tylko co ja się nadenerwuję to moje :blink:Znalazłam ten organizer może ci się spodoba tylko trochę mały mi się wydaje ale może na żywo to inaczej :tak:
MamaPlus.pl - Organizer mamy Brioko - okładka brązowa

Nata no nie dziwi mnie że chora ale pracujesz ;-)dobrze że bladym świtem na forum nie wpadasz :-pMam nadzieję ze tel naprawią skutecznie , najważniejsze że zdjęcia i filmy odzyskane:tak:

Agnieszka ten termin o którym piszemy to jest w styczniu i też w Karkonoszach :tak:ponieważ nie wiadomo czy na sylwestra coś znajdziemy :-(Dobrze że z oczkami M ok:tak: Miłego kabaretowania i pazurkowania :-)

Aniez my jedziemy i to w ciemno albo w sylwestra albo później :tak:zresztą to wiesz ;-) Mam nadzieję ze decyzje w dwóch sprawach podjęłaś ;-)

Ella zdrówka dla rodzinki . Daleko powiadasz ;-)w sumie zależy ile dla kogo to daleko, ty wyskakujesz na autostradę i 2 godzinki jesteś we Wrocku więc myślę że luzik , ale to ja bo dla mnie 300 km to norma ;-)

Isabela współczuję bólu głowy :no:

Basia jak Wiktor ? zdrówka dla niego.
Wronka dziękuję za uwzględnienie mojej prośby;-) super że T ma tyle pracy :tak:

Elvie rośnie ci synek najważniejsze że wzdłuż a nie w szerz :tak:powiem ci że jak zaczniesz resztę ogarniać to znowu będziesz musiała kuchnię i tak w kółko ;-):-D

Mamusia to ci Natalka pobudkę zrobiła :-) ale wiadomo teatrzyk najważniejszy ;-)

Miłego dnia :-)

reklama
Gosia 2h z krk do wroclawia? A nie 3? Z moimi marudami to nie wiem czy nawet 4 sie z tego nie zrobia ale co tam i tak przybedziemy ;)

Dzien dobry babeczki.
Zaraz pluca wypluje. Co za diabelstwo sie nas trzyma to ja nie wiem :/ z calej rodzinki to chhba julik najlepiej ale tez sie dusi rano bidula.

Aniam patrzac jak przechodzimy obecna jesien to tez najchetniej obudzilabym sie na wiosne.

MamoPaulknki najwazniejsze ze mala sie rozwija i oby do przodu.

A czemu Marta juz do nas nie wpada? :(

Gosia masz jeszcze wlosy? ;)

Elvie narobilas mi smaka na te nalesniki musze przyznac ;)

Tymczasem milego dzionka. Lece wcisnac snadanie drugiemu niejadkowi ;)

Do góry