reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

hej,

Burza była dziś w nocy taka, że wszyscy na baczność stali:-( waliło z każdej strony, dobrze, że na strachu się skończyło, i strat nie porobiło. Upały odpuściły i od razu lepiej się funkcjonuje:-)
Byliśmy z Matim u laryngologa i niestety migdał do wycięcia, w lewym uchu płyn wyzinkowy (albo jakoś tak!) i niedosłuch. Kolejki w szpitalach straszne, w jednym mi pani w rejestracji powiedziała, że może mnie zapisać za 6 lat:-D podziękowałam. Wrocławianki poradźcie! mogę oczywiście zrobić prywatnie, tylko kosztuje 2700zł, w ostateczności jak będzie trzeba, przecież nie pozwolę dziecku ogłuchnąć:wściekła/y:

Annaoj, mówisz, że przeraża was wizja 3 dziecka, będzie dobrze. Wiktorek trochę podrośnie i będzie miał kompanów do zabaw. Co do Igora, również uważam, że może lepiej odstawić terapię i przeczekać skoro kosztuje ona tyle nerwów was i jego. Zapewne Igor odczuwa wizję niedalekich zmian w waszym życiu i w jakiś sposób to odreagowuje. Ja bym przeczekała, choć wiem, że nie jest to łatwe. Sił życzę.
Końcówki ciąży współczuję, również puchłam, na koniec nie miałam już butów, na boso mnie mąż do szpitala zawiózł:tak:
Maonka, zazdroszczę wyjazdu i życzę udanego wypoczynku.
Aniez, kusisz mrożona kawą, tylko ja nie mam czasu jej zrobić, bo wiecznie mam Hankę na rękach.
Super jest to, że chłopaki tak za sobą tęsknią i chcą razem przebywać. Hanka się drze, jak Mati do niej podchodzi:-D boi się, bo on ją kocha, ale autem po głowie przejechać nie zaszkodzi:-D Mati w przypływie miłości do siostry się żali, że ona nie chce dać się przytulać. I wiecznie jest krzyk!!! dom wariatów, dobrze, że w bloku nie mieszkamy:-D
Moja Hania sobie w kaszę nie da napluć. Coś jej się nie podoba to leje, psy uciekają od niej gdzie się da.
I wiecznie by na stół wchodziła, krzesła, szafy. Ja z nią chyba osiwieje.

reklama
gosia no to masz wesoło z kochanymi urwisami
annaoj mmm szarlotka to jest to , aż mi ślinka leci
agnieszka, gosienka udanego spotkanka przy winku/piwku , mąż mi ostatnio kupił bezalkoholowe bo miałam okropną chęć ale to jednak nie to samo ;-)
aniez uważaj na serducho , dobrze że dzisiaj macie chłodniej u nas nadal parzy i jest okropnie
maonka jak ja ci zazdroszczę urlopu nad morzem mmmm my spędzimy go na wsi ale lepsze to niż nic

melduję się po wizycie u gin i teście PAPPA wyniki testu będą w przyszłym tygodniu, a na USG wszystko jest w porządku widziałam moje 5 cm szczęścia, leniuszek mi rośnie nie chciał się ruszać, śpioch;-) Moje dziecko dopiero po porządnym trząchaniu brzucha raczyło pomachać rączkami. Nospę muszę przyjmować codzienie, termin mam na 19.02.2014 i to by było na tyle.

gosia, poszukaj może lekarza, który spróbuje leczyć migdała farmakologicznie, skoro i tak musisz czekać na zabieg. My właśnie dzisiaj po wizycie kontrolnej. Przez półtora miesiąca stosowania 3 w sumie syropów płyn z ucha zszedł, migdał się zmniejszył, obrzęk nosa i gardła zszedł. Wyniki słuchu o niebo lepsze, w sumie już w normie się mieszczą. Mamy przez miesiąc jeszcze brać leki i na następnej wizycie może się okazać, że odstawimy wszystko i zostaną kontrolę. U nas też pierwsza laryngolog od razu wystawiła skierowanie do szpitala, ale dostaliśmy namiary do innej babeczki i okazuje się, że wcale nie trzeba wycinać.
Oczywiście może u Mateusza wycięcie jest konieczne, ale ja bym to skonsultowała z innym lekarzem.

anna_oj, u mnie chłodek :-) O 8 byłyśmy u lekarza i zmarzłyśmy obie bez bluz :-)

mamusia, gratuluję szczęścia :-)

maonka, fajnie, że Ali też nie trzeba migdała wycinać. Karolka też ma naczyniaka, ale na plecach, więc jakoś zbytnio się nim nie przejmuję i czekam aż będzie mniejszy.

Dzieńdoberek :-)

Wyrobić się dzisiaj nie mogę :rofl2: dzięki bogu pogoda super czyli popadało i przyjemny chłodzik :tak:
Ciacho upiekłam, sałatkę zrobiłam i mogę kawę wypić i czekać na rodzinkę Agnieszki :tak:

Onka super że widać efekt stosowania leków i migdał się zmniejszył :tak:

Mamusia super że po wizycie wszytko ok a że maluszek trochę leniwy, poczekaj już niedługo będziesz dostawał kuksańce :-)

gosia jak z Mateuszkiem byłam na wycięciu migdałów to była z nami na pokoju dziewczynka właśnie z Wrocławia bo podobno tam terminy były masakryczne a u nas szybko się dostała, tylko ze ta odległość , ale w razie czego służę pomocą :tak:
Mówisz że Hanka to mała chuliganka :-D w końcu imię do czegoś zobowiązuje ;-)

Anna Aniez mnie ubiegła, zresztą mam takie samo zdanie jak ona, też mam w domu nadpobudliwca i trzeba się nauczyć z nim żyć ;-) O szkołę też się martwiłam i co pozytywnie się zaskoczyłam więc nie martw się na zapas, zobaczysz co będzie i potem będziecie działać.Najważniejsze że jesteście świadomi jakie macie dziecko i nie wypieracie pewnych rzeczy tylko chcecie mu pomóc :tak:Przyjemny chłodek wysyłam ci gołębiem :-)

Aniez wierzę że dzisiaj czujesz się lepiej bo wczoraj głos miałaś taki że :szok: ale najwidoczniej dobrze w garach mieszałaś i deszcz zawitał ;-) Właśnie zajadam żelki kwasiory i niezmiennie kojarzą mi się one z Kubusiem :-D

Kici zdrówka, coś te chorubska cię nie odpuszczają :no:

Maonka super że wyniki Alicji lepsze, zdrówka dla Leonka i udanego wypoczynku:tak:

Monia ja cię ciągle i uparcie zapraszam do nas do basenu, drinki nawet ci zaserwuję :-p

Aniam pewnie , że my cię znamy na wylot :-p:-D

Zielona oj czekaj czekaj jak tylko zaczniesz nam marudzić że ci zimno w pupę to zobaczysz że nikt ci ciepełka nie przyśle ;-)
Kiedy będziesz miała wieści z emigracyjnego?

Nadrobiłam, na czas wizyty oczywiście mnie nie będzie, ale wypijemy za wasze zdrówko ;-)

Miłego weekendu :-)

Gosieńko to sobie poczekasz :-( A. miał być o 15 jeszcze go nie ma :-( ale już jedzie do domu... jak się pieprzy to od rana i wszystko... bedziemy bardzo późno bo nie liczę że wyruszymy o 17...możemy być koło 21 dopiero ...grunt żebyśmy dojechali.
Ciacho też mam :-D

witajcie wreszcie piątek wieczór:-) zaraz zapodam sobie piwko i wezmę się do prasowania

mamoPaulinki udanego wyjazdu, super że brat zrobił ci taki prezent. Podziękuj Paulince i mocno od nas ucałuj

Aniam
Do okulisty jak zwykle muszę raz jeszcze , bo pani zgłupiała przy moim dziecku
????

monia
fajnie że z małą już lepiej, mój też się mocno poci, wieczorem pędzi sam do łazienki i woła że chcę kąpu kąpu pokazując na wannę:-D

Agnieszka
ja w pracy wczoraj to co chwila miałam problem oczy mi się same zamykały

Aniez Kubuś przesłodki, narobiłaś mi kobito chęci na kawę mrożoną:-p
Ty lepiej na siebie uważaj
zielona przeżyć przeżyjemy ale co sobie ponarzekamy to nasze:-D

annaoj współczuję jutro ma być już chłodniej to odpoczniemy

maonka
nie przejmuj się jak możesz to korzystaj z tej pięknej pogody
Doobre wieści mam, byłam dziś u laryngologa z Alicją na kontroli i jest poprawa. Migdał powiększony, ale już nie uciska na trąbkę, Alicja już dobrze słyszy, oczywiście jest to na granicy normy, ale i tak już jest dobrze. Spray do nosa mamy odstawić i powrócić do niego jak się zaczną katary. Jeśli by się zaczęła historia powtarzać to wtedy musimy pomyśleć o wycięciu. Ale na razie jest dobrze.
U Leonka też ten naczyniaczek zaczyna się zmniejszać, co prawda o milimetr, ale to już też coś. Najważniejsze, że nie rośnie.

to super wieści

kici współczuję u mnie też dziewczyny w pracy ostatnio ciągle na autobusy narzekają na ten smród wystarczy że jest jedna osoba nie umyta i już trudno wytrzymać

gosia
to się niezłego strachu najedliście ,dobrze że nic się nie stało.
Byliśmy z Matim u laryngologa i niestety migdał do wycięcia, w lewym uchu płyn wyzinkowy (albo jakoś tak!) i niedosłuch.
biedny Mati tulę mocno. Oj ta Hanka prawdziwa z niej chuliganka:-D

mamusiu
super że z maleństwem wszystko w porządku niech rośnie zdrowo

onka fajnie że leczenie pomogło i jest już lepiej

gosieńko
to miłego spotkania z Agnieszka życzę

Ostatnia edycja:
reklama
Idziemy na imprezę, chyba, że teściowa coś jeszcze wykombinuje;-) lata świetlne nigdzie nie byliśmy, więc się cieszę:-)

Dziewczyny wielkie dzięki za rady. Onka, zamierzałam jeszcze małego skonsultować u innego lekarza, niemniej jak już wiem, że w szpitalach jest jak jest, wolałam się zarejestrować już teraz. Póki co jeszcze mi się nie udało tego zrobić:wściekła/y:Super, że Natalce polepszyło się z uszkami.

mamusia, cieszę się razem z wami:-) Pamiętam, jak wiele radości potrafi przynieść ten ledwo widoczny ma monitorze kruszek. Niech zdrowo rośnie!
Basia, zapraszam i do mnie, od początku wakacji nie prasowałam:-D tylko na bierząco...musiałabym to robić nad ranem:-D

Do góry