reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
Czesc dziewczyny ;)) Ja też jestem kwietniówką ;)) Dzidziuś ma przyjśc na świat 8 kwietnia ;)) I już nie moge się doczekac ;)) Mam nadzieje że wszystkie czujecie sie dobrze i wasze maleństwa również ;)) Pozdrawiam!! :-):-) Kamila
Witaj, witaj!!
Wiesz juz czy chlopczyk czy dziewczynka?
Powodzenia na kolejne miesiace!!!!!!!!!!!!!!!

dzisiaj świętujemy moją 20tke zapraszam na barszcz czerwony :tak:
A z czym ten barszcyk serwujesz???

Gratulacje!!!!!!! Kolejnej szczesliwej 20stki!

Pospalismy dzis do 10tej, zjedlismy sniadanko i zaraz do sklepu musimy skoczyc. Kupilismy ostatnio nowe rolety do pokoju, i jakims dziwnym cudem nie pasuje ta szerokosc co ostatnio. Jedziemy wymienic.
A za oknem paskunie znow, pada i jest bleeeeeee!

dzisiaj świętujemy moją 20tke zapraszam na barszcz czerwony :tak:
no to serdeczne gratulacje! a jaki ten barszcz? z uszkami czy taki ukrainski? zreszta obojetnie - ja uwielbiam barszcz w kazdej postac, dawaj adres to wsiadam w samochod i za 4 godziny jestem w Polsce:tak:

Czesc dziewczyny ;)) Ja też jestem kwietniówką ;)) Dzidziuś ma przyjśc na świat 8 kwietnia ;)) I już nie moge się doczekac ;)) Mam nadzieje że wszystkie czujecie sie dobrze i wasze maleństwa również ;)) Pozdrawiam!! :-):-) Kamila
czesc i witam! ja mam jeden dzien po tobie termin bo na 9 kwietnia

co do ślubów :-)
to jak już tutaj pisałam w grudniu biorę cywilny. póki co tylko cywilny, ale nie dlatego, że jestem niewierząca czy coś. :-) po prostu moja rodzina nie pozwoliła by mi zrobić skromnego wesela, a tak robimy ślub cywilny po ślubie w sb zapraszamy rodzinę na obiad do domu (20osób) a następnego dnia znajomych na posiadówkę :-) (20-30 osób). Ślub kościelny weźmiemy za kilka lat jak będzie nas na niego stać, bo ni chce się zapożyczać. Moja mama chce mi wyprawić porządne wesele i powiedziała, że ona odłoży na nie i mi wyprawi "bibke" ;-) więc nasze maleństwo będzie mogło być na ślubie kościelnym rodziców, ale to dopiero za kilka lat :-)
super! bardzo mi sie podoba takie podejcie do sprawy slubu, i plus za szczerosc, bo nie moge sluchac jak laska mi mowi ze nie chce slubu bo nie lubi takich cyrkow czy cos w tym stylu, a podtytul jest taki ze nie ma na to wlasnie pieniedzy czego sie oczywiscie nie ma co wstydzic...dlatego nigdy nie zrozumiem takich ludzi, i nie wierze po prostu, bo mysle ze kazda by chciala miec slub i zaprosic swoja rodzine i przyjaciol zeby przed nimi i bogiem sobie zlozyc przysiege a potem sie ze wszystkimi cieszyc i bawic, kto tego sam nie przezyl ten nie wie, ale to jeden z najcudowniejszych dni w zyciu

Ella1 bardzo dziękuję:D
może mi się uda:D

jestem początkująca na forum i nie bardzo kumam co i jak:D
czesc, witam nowa kwietniowke! napisz cos wiecej o sobie w watku: poznajmy sie

Ależ się romantycznie zrobiło:-):-)
Dzień ślubu powinien być wymarzony wyśniony i tylko nasz, nieważne czy hucznie czy kameralnie, ważne, żeby było tak jak my tego pragniemy. A zresztą najważniejsze to co po ślubie i nawet najpiękniejszy ślub nie zagwarantuje szczęśliwego pożycia.
My mieliśmy tradycyjny z weseliskiem, orkiestrą itp i to był najcudowniejszy dzień w moim życiu, czułam się jak księżniczka, bardzo szczęśliwa, bardzo zakochana.

Za nami ciężka noc. Ola miała 40 stopni gorączki, a już było lepiej. Przeraziłam się. Dostała syrop, zimne okłady i po 40 minutach było 37 i dziecko w środku nocy całe w skowronkach, rozgadane, roześmiane. Dziś pospała do wpółdo dziesiątej i po temperaturze ani śladu.
a to super ze sie tak to skonczylo, bo z goraczka to nie ma zartow, moge sobie tylko wyobrazic jak sie wystraszylas! trzymam kciuki zeby juz wszystko bylo dobrze i nie wrocilo to chorobstwo wstretne:tak: to wszystko przez ta pogode zwariowana, raz tak raz siak!

Witajcie dziewczynki ja siedzę w domku sama jak zwykle bo mąż w pracy a my z małą kurujemy się lekami bo ból pęcherza nie jest za miły:-:)-(. Ale mam nadzieję że po tych lekach mi przejdzie. życzę wam miłej niedzieli buziaczki

Witam was dziewczynki:-)
Ciężko było mi ogarnąc tyle stron do przeczytania ale dałam radę:tak:
Widziałam że wybieracie imiona - my już mamy wybrane - Nikola Magdalena. Nie patrzymy na to co powiedzą bliscy. Już słysząłam że moim rodzicom się nie podoba, kręcą nosem a czuję że teściom też nie przypadnie do gustu ale mnie to .....!!!!!!Dla córeczki chciałam też Lena, ale mój mąż kategoycznie powiedział nie!Jeszcze była Roksana, Weronika, Wiktoria, Oliwia (może którejś z was się spodobają). A sun miał byc Oliwier:tak:

Tak jak już w piątek wspominałam kupiłam symbolicznie buciki różowe i dostałam od przyszłej chrzestnej skarpetki. Wklejam wam zdjęcie:tak:

DSC01409.jpg

A co do ślubów to ja miałam wymarzony, taki jak chciałam. Jestem z moim M 9 lat razem, po 6 latach mi się oświadczył w Zakopanem, było cudownie, a po 8 latach ślub i wesele. I jesteśmy jak narazie super małżeństwem, kochamy się nad życie:tak:Ale powiem też najważniejszą rzecz że trafiłam naprawdę na dobrego chłopaka, dobrego cżłowieka, który jest dla mnie zarówno mężem, przyjacielem, kochankiem.

Dobra tyle na dzisiaj:tak:

Jejku, takie szopki :eek:.
Ja jestem wierząca i nie ukrywam, że boli mnie fakt iż nie mogę przyjąć komunii św., że nie dostanę rozgrzeszenia w konfesjonale itd. Dlatego uważam że wielką niesprawiedliwością ze str. księży i kościoła jest robienie mi i zwłaszcza mojemu dziecku pod górkę. Ja dobrze wiem, że popełóniłam błąd i nie mam życzenia na każdym kroku słychać w kościele suszenia mi głowy w tej kwestii :sorry:

pewnie dostaniecie ten chrzest dla dzidzi, bo masz przeszkode nie do przejscia, wiec sie nie martw, będzie dobrze!! powodzenia przy wybieraniu nowego imienie dla maluszka:)

witamy!! zostań z nami na dłużej:-)

możecie sobie wyobrazić sex + fiat 126p ;-)extremalnie ale za to jak cudownie

no właśnie jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić:-) gratuluję 20!!

Za nami ciężka noc. Ola miała 40 stopni gorączki, a już było lepiej. Przeraziłam się. Dostała syrop, zimne okłady i po 40 minutach było 37 i dziecko w środku nocy całe w skowronkach, rozgadane, roześmiane. Dziś pospała do wpółdo dziesiątej i po temperaturze ani śladu.

cieszę sie ze już lepiej, faktycznie nie ciekawie taka temperaturka, dobrze ze leki szybko zadzialaly:-)

ja tylko napiszę- że dorobiłam sie suwaka:D
miłej niedzieli!

gratuluję, też się nad tym swego czasu napracowałam:-)

Witajcie dziewczynki ja siedzę w domku sama jak zwykle bo mąż w pracy a my z małą kurujemy się lekami bo ból pęcherza nie jest za miły:-:)-(. Ale mam nadzieję że po tych lekach mi przejdzie. życzę wam miłej niedzieli buziaczki

oj kochana Tobie to ciężko w tej ciąży, nie zazdroszczę, trzymaj się!!

katik mnie sie nie śni nic z tych rzeczy, moze ze 2 razy w ciazy sniły mi sie jakies glupoty, a tak to zazwyczaj nie pamiętam... ale z tym wielkoludem w 6 mcu to masakra jakas:)

justa mam nadzieje ze juz lepiej z brzusiem!! trzymaj sie!!

kici życzę slubu marzeń!!

justa dokładnie tak jak piszesz :-) w głębi duszy każda z nas marzy o tym aby mieć taki swój wyjątkowy dzień... zwłaszcza jeśli chodzi o kobietę wierzącą. Każda chciałaby być najpiękniejsza i w centrum uwagi choć jeden dzień :-) i wierze, że za kilka lat i ja sobie będę mogła na to pozwolić.

Wesoła my właśnie chcemy dziewczynce dać Lena, ale jeszcze nie wiem jaka płeć więc póki co nie wiemy czy to Lenka czy Kubuś :-) a imie Lena wybrał mój B. bo uwielbia słuchać Lenki ;-)

super! bardzo mi sie podoba takie podejcie do sprawy slubu, i plus za szczerosc, bo nie moge sluchac jak laska mi mowi ze nie chce slubu bo nie lubi takich cyrkow czy cos w tym stylu, a podtytul jest taki ze nie ma na to wlasnie pieniedzy czego sie oczywiscie nie ma co wstydzic...dlatego nigdy nie zrozumiem takich ludzi, i nie wierze po prostu, bo mysle ze kazda by chciala miec slub i zaprosic swoja rodzine i przyjaciol zeby przed nimi i bogiem sobie zlozyc przysiege a potem sie ze wszystkimi cieszyc i bawic, kto tego sam nie przezyl ten nie wie, ale to jeden z najcudowniejszych dni w zyciu
!

My mieliśmy mieć wesele w czerwcu tego roku ale że pojawił się Szymek to przełozone zostało . I w sumie z wielkiego wesela zrobiło się przyjęcie na 40 osób . Ale jako że byłam w ciąży to jakoś mi to było obojętne bardziej się wtedy dla mnie mały już liczył a nie ten slub to była taka formalność i tyle po 6 latach bycia razem .
Kazdy robi jak uważa i nikomu nic do tego takie moje zdanie . Choć nie powiem byłam na kilku mega kiepskich weselach i gdybym sama takie kiepskie miała to bym była zła że wydałam tyle kasy a było marnie . Jak już się robi to powinno być super a nie " po kosztach " bo być duże musi . A jak ktoś nie ma kasy to lepiej coś małego ale tez porządnie żeby kazdy miło wspominał .
Ja w sumie zawszr miałam takie marzenie żeby wziąść ślub i jechać sobie na wypas wakacje zamiast tego wesela . Mam znajomych co 1.5 miesiąca jexdzili autem po europie za kaskę od rodziców która miała być na wesele. Uważam to za super pomysł ..

Złapała mnie policja na katowickiej miałam 120 na 70 ale panowie mnie puścili mimo tego że nie miałam dokumentów nawet przy sobie od auta , o prawie jazdy już nie wspomnę .. Głupi ma farta he he

Czesc dziewczyny ale sie naprodukowałyscie

mamusia87 sto lat sto lat

kamila_0502 witaj i wszystkiego dobrego zycze opowiedz nam cos o sobie i dzidziusiu:)

karola322 oj pecherz to straszne cholerstwo trzymaj sie i szybkiego powrotu do zdrowia

justa24 czuje ze na mnie naskakujesz ale tak jak mowisz to nie jest Twoja sprawa , ja zadalam pytanie i oczekiwalam odpowiedzi i to co mnie denerwuje na forum nie mowie tego konkretnie o Tobie to to ze dziewczyna zadaje pytanie i oczekuje na nie odpowiedzi a w zamian dostaje wywody a czemu tak a nie inaczej a dlaczego nie tak a siak.pytanie odpowiedz a nie ocenianie ludzi....

ja dzisiaj spałam do 12 :szok: wstałam szybko z łozka i zrobiłam nalesniki taka miałam na nie ochote, ale jak juz byly gotowe to nagle mi sie odechciało i zjadłam tylko poł za to mój R był zadowolony ze na śniadanko naleśniki mu zaserwowałam :-D
zaraz trzeba dupsko podniesc i do sklepu sie wybrac bo w lodówce pustki...ech ja mi sie nie chce

pozdrawiam wszystkie kwietniowe mamusie i miłego dnia

reklama
Każda chciałaby być najpiękniejsza i w centrum uwagi choć jeden dzień :-)

dla mnie takie wesela są sztuczne i beznadziejne wiec może nie generalizujcie, u mnie nigdy problemu z kasa nie bylo, a mimo to nie lubie z siebie robic stracha na wroble w białej kiecce... po prostu robi mi sie niedobrze jak pomysle ze mialabym znosic cos takiego bedac glownym elementem tej szopki:( jak komuś pasuje takie cÓś to oki, niech sobie robi impre jaką chce, ale nie mowcie ze wszyscy lubią coś takiego...

Do góry