reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
Zielona.....piekne te imiona , które wymyśliłaś dla małej mi się strasznie podoba Irsa:-)

a co do mojej ciążowej figury- też jestem z niej dumna....szkoda tylko że to pora jesienno zimowa i pod sterta swetrów i płaszczy jeszcze za dużo nie widać...ale w domu czasami chodzę z bluzką podciagnietę pod cycki albo i bez bo mój P wtedy tak na mnie patrza:-Dz zachwytem

a co do mojej ciążowej figury- też jestem z niej dumna....szkoda tylko że to pora jesienno zimowa i pod sterta swetrów i płaszczy jeszcze za dużo nie widać...ale w domu czasami chodzę z bluzką podciagnietę pod cycki albo i bez bo mój P wtedy tak na mnie patrza:-Dz zachwytem
haha, jakbym siebie widziala...
Ja to jeszcze lubie stanac przed lustrem w przedpokoju, i podciagam bluzke do gory, masuje sie po brzuszku, i ogladam z kazdej strony... Wczoraj mialam taka "sesje" i po kilku minutach slysze jak maz juz nie wytrzymuje ze smiechu, parska i mowi: Ciebie to nakrecic i furrore w internecie robisz...........

Aniam141 to kidy na to pio bezalkoholowe wyruszamy:-D:-D:-D:-D:-D

!!

A kiedy masz czas to się przytelepie .. Piwo piwem ale proponuje grycana i pyszne lody , tylko koniecznie w arkadi jak nie masz nic przeciwko , a to dlatego że jakoś gdzie indziej lody te same ale nie potrafią ich tak zrobić i podac jak tam :-D A już wiele Grycanów przerobiłam . W poprzedniej ciązy miałam tam prawie stolik wykupiony:-D

13x13 - no ja tez sporadycznie przed ciaza cole popijalam, a teraz jestem jak uzalezniona :-( do tego jadlabym jeszcze chipsy (ktorych z mezem w ogole nie tolerujemy) i wszystkie fast foody, a bez czekolady to robie sie nerwowa, a do innego jedzenia sie musze zmuszac :-(

Ja czasem muszę sobvie strzelić zestawik z big makiem w macu bo mnie skręca normalnie oczywiście zapijany colą . Pizza ostatnio była grana ze trzy razy bo też aż mnie ssało .. A co tam :-D

Aha, zapomniałam jeszcze wspomnieć. Chciałam zapytać mamusie, które już mają dzieciaczki jak robiłyście z pieluchami??czy używałyście pampersów cały czas czy np. same tetrowe??Bo właśnie ta koleżanka zasugerowała mi, żebym się nie bawiła w tetrowe pieluchy. Mówi, że ona cały czas używa pampersów, dziecko ma piękną pupcie, zero odparzeń, a cenowo to wychodzi podobnie bo tetrę musisz wyprać i wyprasować.

Dajcie cynk:-)

U małego na pampkach , ale też z lidla toujours używałam cenowo podobne i berdzo dobre , tetry wbrew wszelkim mitom prasowac się nie powinno , 60stopni zabija bakterie a nie prasowana chłonie więcej :tak:
Ja teraz mam tez pieluchy wielorazowe bo jak się jednak okazuje pampki nie są jakieś super zdrowe tym bardziej dla chłopców ( podwyższają tempereturę w jadrach ) i używam na zmiane . Na wyjścia tylko jednorazówki ale w domu czesto ma te wielorazowe . Są fajne nie przecviekaja i maja wkłady z mikrofibry które wchłaniaja bardzo dużo . Więc z poczciwą tetra tak naprawdę niewiele mają wspólnego

aniam141 zapomniałaś jeszcze o mnie ;-) ja też jeszcze nie znam płci mojego maleństwa więc witam w klubie :-)

:cool2:

ja tez jeszcze nie wiem!!!!:wściekła/y:

I dobrze nie jestem sama he he :-D Wiem swinia ze mnie:sorry:

Teraz jestesmy na etapie wybierania drugiego imienia dla niej. Wszyscy tutaj maja dwa imiona i nazwiska po obojgu rodzicach. Chcemy znalezc imie zaczynajace sie na I. Ale jakos niewiele jest interesujacych. Myslelismy by zrobic jej psikusa i dac Iztaccihuatl, to w jezyku Aztekow ¨Spiaca Kobieta¨, ale jakby policzyc litery w obu imionach i nazwiskach, to sie ich nazbiera 37 i bedzie klopot ;)
Wczoraj znalazlam dwa, ktore nam sie podobaja:
Irsa - imie pochodzenia muzelmanskiego, oznaczajace Tecza
Istas - pochodzi od rdzennych Indian, oznacza Snieg

Na poczatku myslelismy o Ines albo Iris, ale jakos tak zbyt popularne te imiona sa.

Wybiera się to imie jakie sie chce ?
U mnie w rodzinie np. nadaje się po kimś z rodziny , ja mam Krystyna po babci , a moje dziecie ma Janusz po moim tacie:tak:

Dziecko kima a ja epokę sobie ogladam , kocham ten film

Wybiera się to imie jakie sie chce ?
U mnie w rodzinie np. nadaje się po kimś z rodziny , ja mam Krystyna po babci , a moje dziecie ma Janusz po moim tacie:tak:

Dziecko kima a ja epokę sobie ogladam , kocham ten film

Zwyczajowo nadaje sie przynajmniej jedno z imion po ktoryms z rodzicow. Ja sie z tym zwyczajem nie zgadzam, poniewaz w moim odczuciu imie ksztaltuje w pewnym sensie przyszlosc czlowieka. Poza tym jak slysze, ze bedzie mala Moniczka, to az diabli mnie biora, bo ona nie jest mna, jest zupelnie innym czlowiekiem, zupelnie innym bytem.

aniam141 też oglądam epokę lodowcową to moja druga ulubiona bajka zaraz po madagaskarze :-) a i jeszcze polecam madagaskar w wersji po rusku boki zrywać podwójnie:-D:-D

reklama
raczej tak, już sobie nie zostawiam nawet cienia nadziei na dziewojkę - taki już mój los ze jestem skazana na zasyp siusiaków w domu :sorry::-):-D...
(jak narazie 75% chłopak - ale jak jajka były to chyba nie znikną :zawstydzona/y:)

Do góry