reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

maonka och tak ten Grey tak działa oj działa ;-):-D został mi ostatni rozdział drugiej części więc jak ktoś ma 3 część to poproszę na maila
Zielona pewnie przez najbliższe dni nie zejdzie z małża :-D:-D:-D i wcale się jej nie dziwię
elvie zdrówka dla dzieciaczków
aga super że udało się sprzedać autko
aniez mam ten sam problem senność mnie ogarnia i nie potrafię się jej pozbyć dzisiaj ratowałam się redbulem ale "g" to dało

co kupujecie z okazji dnia babci i dziadka?? oprócz kalendarzy i kubków ze zdjęciami ? chodzi mi o jakiś dodatek do własnoręcznie zrobionej laurki

Ostatnia edycja:
reklama
hej,
wczoraj byliśmy na spotkanku rodzinnym i wróciliśmy o 3 nad ranem:szok: Było super, już dawno się tak nie bawiłam.
Nie wiem tylko jak przeżyje dzień dzisiejszy, bo M. nie puściłam do żłoba, ale było warto.
Aniez, duży ten twój chłopczyk. Na stroju jest napisane 5-7lat, więc myślałam, że będzie dobry. Teściowa, widzę próbuje przemówić ludzkim głosem;-);-)
maonka, myślę, że Grey może mieć na ciebie taki wpływ;-) Poza tym korzystajcie bo porodzie znowu nie będzie jak:-p
gosienko, pięknie to wytłumaczyłaś Helence. I jak wróżka zębuszka nawiedziła dziś Emila?
Aga, zdrówka dla was. Super, że auto sprzedane, jeden problem macie z głowy.
elvie zdrówka dla dzieci.

Gosia- no duży, duży... problem w tym, że na długość wszystko na niego dobre w rozmiarze 128, ale on jest za szczupły... Jeansy to tylko z C&A pasują, mają modele slim... Bartek nowi 104, ale nie wiem czy nie ma więcej, bo jakiś taki duży się wydaje... w każdym razie też ten sam klops... jak na długość dobre to w pasie lata... po tatusiu takie szczuplaki :)

Mamusia- u mnie sprawa się wyjaśniła... @ przylazła, to wiem czemu taka zmierzła latam

Nata- tak mi się przypomniało, jak po urlopie ;) i jak oczko Julki?

Witajcie Mamuśki!
U mnie bez zmian. Leżę i gniję a brzuch swoje:sorry:
Julcia od dwóch dni testuje nowe łóżko do spania ale chyba się podoba bo wczoraj przespała w nim całą noc, a dziś jakimś cudem nawet w dzień zasnęła, mimo że w dzień to ona już prawie nie sypia:-)

Mamusia- my na dzień dziadków własnie na kalendarze postawiliśmy więc nie pomoge z niczym innym.

Maonka- no widze po suwaczku że TY już tuż tuż i będzie nowy członek rodziny:-)

Filonka- super, że maluszek się tak pięknie zaprezentował

Onka- my tez decyzji co do imienia dla córy nie mamy. Ja nadal obstaje przy Zuzi i przeszłam do fazy oczekiwania aż M się przyzwyczai:zawstydzona/y: póki co bez rezultatu chyba:sorry: A Wy jakie macie typy?

Annaoj-
dobrze że psinka się na zgubiła. CO do przeziębienia to są fajne tabletki Prenatal Grip Care z czochem i aronią- super działają. Poza tym wiadomo- wszystko co naturalne i uważaj na siebie. Daj znać jak po USG!?:tak:

AhnieszkaSz-
super że auto poszło! Co do wagi szkraba w brzuchu to dzięki za pocieszenie. W sumie to nie czytałąm o tym jakoś szczególnie bo w necie piszą tylko o problemach jak dziecko za małe a że większe...cóż- jedynie to ten cukier musze sobie posprawdzać glukometrem jak paski załatwie do niego czy aby na pewno się nic nie zacyzna jak w pierwszej ciąży.

Elvie- zdrówka dla naszej iskierki i dla Maciejki też!
Aniam- fajnie że spotkanie z Zieloną udane- teraz ciekawe jak tam jej ;-)

Gosiańka- słodka Twoje Helenka...z powodu babci przykro...

Zielona-
czekamy na wieści wszelkiej dobrej treści!!!:-D

Pozdrowionka kobitki!

Ella już tylko 3 miesiące niecałe :-) mam nadzieję że cukier będzie ok i spokojnie doleżysz do terminu :-D
Mamusiu zaraz pośle ci greya na maila :-) a co do prezentu na dzień babci i dziadka to u nas zawsze jest to coś słodkiego :tak: a w tym roku dodatkowo z przedszkola dziadkowie dostaną kalendarze ze zdjęciami wnuków :-)
Maonka a co do oddziaływania greya to coś jest na rzeczy miałam podobnie :-D
Elvie zdrówka dla dzieciarni a tobie morza cierpliwości :-D

kurcze coś bierze A. źle się czuje, niedobrze mu, w głowie się mu kręci... ehhh a czeka go wyjazd do Włocławka :no: ale aż niewyraźnie wygląda... mam nadzieję że to nic poważnego...

Witam! U mnie jak zwykle wszystko w biegu:no: do tego Kuba cały czas pociągający i z kaszlem:angry: kiedy on się wyleczy. Wczoraj zrobiłam miksturę- czosnek, sok z cytryny i miód, dzieciarnia wypiła po łyżeczce a ja z M mieliśmy aromaterapię:-D
Co do Greya to rzeczywiście coś w tym jest, M powiedział że chyba musi mi ją skonfiskować bo go zamęcze:-D:eek:, jestem w polowie III części
Marysi zaczeła się rozkręcać mowa i cały czas coś cuduje, przed chwilką rzuciła się na kolana, patrzę co ona ma zamiar zrobić, otworzyła pudełko z moim pierścionkiem zaręczynowym i mówi " ja mama lubi" po czy wskoczyła mi na kolana i powiedziała "mama mięśko" i całą mnie obśliniła:-D
Zdrówka dla chorowitków!
Idę pranie rozwiesić i poczytam trochę bo wieczór mam zajęty

dziewczyny, przepraszam, że tak tylko o sobie, ale trochę się wystraszyłam...

mam problem - teraz podczas kąpieli zauważyłam, że Hania ma spuchnięte kolanka...gorączki nie ma, żadnych innych objawów też...tylko apetytu brak, ale to normalka bym rzekła...

kolanka nie są czerwone (bo myślałam, ze może obtarte, jak się czołgała po dywanach w przedszkolu), ani czerwone, tylko właśnie nabrzmiałe...jakby woda się zbierała...

jutro pójdziemy do lekarza, ale może któraś z Was spotkała się z czymś podobnym, to dajcie znać...

hejka
Byłam na usg, kropek rozwija się dobrze, serduszko na swoim miejscu. Jak wróciłam do domu zrobiłam sobie popołudnie leniwca, pospałam 1,5h i w końcu o 20 nie słaniam się.
Poinformowałam dzisiaj babcie, moja mam w lekkim szoku, teściowa mega entuzjazm.
Aniez to zupka z głów karpi, jeśli nadal reflektujesz na przepis, to wezmę od B
Elvie zdrówka dla Lenki.
Gosieńka u mnie niestety też ciężka rozmowa dotycząca mojego ojca, Igor chciał koniecznie wysyłać zaproszenie do niego. Po dłuższej, ciężkiej rozmowie udało mi się wytłumaczyć, ale pewnie za rok znowu wrócimy do tej rozmowy:baffled:
Maonka dobrze, że wyniki lepsze. Życzę Ci spokojnej nocki.
Monia nie pomogę, nie mam pojęcia. Mam nadzieje, że po jutrzejszej wizycie u lekarza okaże się, że to nic poważnego.

miłego wieczorku

Aniam ja też się nie mogłam zabrać za sprzedaż aż mnie przycisnęło bo przegląd i ubezpieczenie sie kończy w przyszlym tygodniu :-D ale poszła ładnie więc się strasznie cieszę, bo się jej należały pewne ręce :tak:

..

Ta dobry motywator , tylko Że ja mam OC do września .

Czy ktoś może mi powiedzieć, jak mam nie zapaść w sen zimowy? Bo padam na tzw. twarz...
Bartula szalał wczoraj w żłobku na balu, wrócił z balonami i uśmiechem dookoła głowy, więc myślę, że było fajnie :) za tydzień ma swój pierwszy występ z okazji dnia babci i dziadka... babcia już jest w bloku startowym. No i teściowa się zapowiedziała... hm... nie wiem czy przyjedzie i na występ w żłobku i przedszkolu, bo to jednak koszt, ale ponoć ma się pojawić... zobaczymy.

Monia- barszczyk też mam :-) ja uwielbiam barszczyk... mam taki na domowym zakwasie, robionym oczywiście "mężem" hehehe... a w zamrażarce jeszcze czekają paszteciki :-)

Gosieńka- wiem, wiem... ale jakby co, to niech sobie sami organizują stroje... ja mu Spidermanowy strój po prostu wypożyczę.

Wysoki jest ten mój chłopczyk, a chudzina... mam problem, bo muszę jakieś porcięta znaleźć, takie nieprzemakalne, bo w zasadzie nie ma, a chcemy wyjechać, no i pomijam, że sklepy już przetrzebione, to jeszcze kłopot w tym, że te, co na długość są dobre, czyli na 128, są za szerokie... eh... ten sam problem miałam z Bartkiem, ale coś udało mi się znaleźć... dla Kubusia jest trudniej...

Agnieszka- jeśli w uchu jest coś nie tak, to M. może mieć uczucie "pełności" czyli jakby miał katar. A jak śpi to otwiera buzię? Może migdal się powiększył, bo jest jakaś infekcja, to daje też taki efekt, w każdym razie jak się nie zmieni, to wiadomo, że trzeba dylać do lekarza na kontrolę.

Zielona... właśnie... mam nadzieję, że kontrola na granicy nie była tak traumatyczna, jak ją straszono :-)

Aniez to nie moja ani Twoja bajka ale poszukaj gdzieś na bazaku . te bez szelek co ci kiedyś linka wklejałam własnie takie szczupłe są :tak: I całkiem dobrze nieprzemakalne :-D

Olka dostała dziś zaproszenie od swojego chłopaka Jasia na urodziny . Jaś podobno chodzi po przedszkolu i Oli szuka i nie da mu się wytłumaczyć , że Oli już nie będzie :-D Ahh ta miłość .
23 mają bal , już mam przebrania , a jutro u SZymka jest dzień babci . Podobno dzieciaki robiły koraliki ze słomek i jakieś laurki .

Anna - dobrze że wsio ok :tak: Ciekawe co będzie

reklama
Witam się i ja tylko chwilę

Babcia W umiera, podają tylko morfinę by jej ulżyć :-:)-:)-(

Takiej rocznicy ślubu jeszcze nie mieliśmy...

Do góry