reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Witam

Roztopy na całego, niecierpię takiego błota:baffled:
U nas już świąteczne zapachy, gotuje się kapucha, mniam
Poza tym dziś leniu****ę i nastrajam psychicznie do jutrzejszego pójścia do pracy. Rozleniwiłam się kompletnie, spanie do 9, jutro nie wiem co będzie.
Ella współczuję, domyślam się jak ci ciężko ale niech dzidzia jak najdłużej w brzuszku siedzi

reklama
Ella, mysl pozytywnie. Zadnych tam mysli typu "byle jeszcze kilka tygodni" Zobaczysz, mala urodzi sie silna i zdrowa i o czasie!

Agnieszka, wspolczuje.

U nas tez odwilz. Ohyda. Z mloda podekorowalysmy troche pierniczkow i polowe zzarlysmy - :zawstydzona/y: - a dupa rosnie... Wczoraj mala pomagala przy pasztecie, troche jej sie galki sporo wsypala, ale paszztecik wyszedl miooooodzio.

Hejka kobietki

Migreny ciąg dalszy tak więc Aniez wiem co czujesz :no:
Po diabła ten śnieg spadł skoro na święta już go nie będzie :baffled: Zamiast kozaków trzeba kalosze poszukać :no:

Małżon na polowanie wybył , Emilo ma zawody tenisowe a Mateusz bawi się z Helenką tym oto sposobem w domu błoga cisza :tak:

Zielona brawo dla Kostki za suchą nockę :tak: A mówisz mama że dziecko na diecie chyba piernikowej ;-) pasztecik bym sobie zjadła oj tak :-)

Magda pomyśl że tylko tydzień i znowu lenistwo ;-)

Ella trzymaj się babo i odgoń złe myśli , będzie dobrze już my cioteczki czarownice o to zadbamy i pisz do nas jak tylko będziesz miała ochotę nieważne że o bólu brzucha po to tu jesteśmy :tak:

Agnieszka współczuję samopoczucia, zdrówka dla Marka .

Basia popieram, odpoczywaj :tak:

Sonia czyli pracowita niedziela?

Aniez miłej imprezki.

Miłego popołudnia :-)

Witam
Mama wykorzystana na maksa, pierzemy jeszcze cały czas, więc mama prasuje i prasuje. Lecimy teraz z Leonka rzeczami. Okna mi pomyła, firanki powiesiła, ale co zrobić. Kiedyś jej się zrewanżuję. Mąż w pracy cały weekend, więc trzy baby siedzą w domu.
Dzisiaj pyszny obiadek upichciłam, rosół, a na drugie polecam Wam golonkę z indyka na kapuście kiszonej zapiekaną w piekarniku, pychotka. Ta kapusta tak fajnie przeszła mięsem, że prawie jak bigos wyszła. Mogłam dodać jeszcze grzyby, ale jakoś nie pomyślałam.

Ella nawet tak nie myśl, byle do 37 tyg!!! Skoro dzidzia rozwija się dobrze, łożysko i szyjka w porządku, więc musisz być dobrej myśli. Współczuję skurczybyków, bólu brzucha i tego leżenia. No, ale nic nie możesz zrobić i po prostu słuchać lekarzy i odpoczywać dla dobra dzidzi. Szkoda tylko Julki, bo wiadomo dzieci energiczne w tym okresie. A nie masz jakiejś pomocy oprócz męża, dziadki, albo jakaś przyjaciółka?
Zielona gratuluje suchej nocki. Moja też bez pampka i do tej pory zdarzyły jej się ze 3 wpadki, ale podkład dał radę.
Aniez w ten weekend miały był bardzo duże skoki ciśnienia. Wczoraj też nas wszystkich bolała głowa, dziś już lepiej.
Aga zdrówka.

Ella trzymaj się .

Zielona - nauczę ją spać z SZymkiem :-D:-D

Aniez niby łatwe ale chyba mi się nie chce . zjadłabym takie z ciasta francuskiego . chyba się bryknę do lidla po rolkę :-D

Ella - głowa do góry! Na majówkach te, które twierdziły, że urodzą przedwcześnie miały później wywoływane porody. Twoja Córcia urodzi się o czasie, ciotka czarownica Ci to mówi:tak:

A ja nadal intensywnie pracuję, dziś liderka pojawiła się u mnie o 9:30 i była już po basenie:szok: Druga dzwoni i pozdrawia z siłowni:szok: Że też ja sama siebie nie potrafię tak zmotywować jak zmotywowała moje dziewuchy:zawstydzona/y:

U nas też śnieg znikł i chlapa i ciapa, blee.. Co nie zmienia faktu, że są tego dobre strony - mniejsze rachunki za ogrzewanie:-D

Ściskam Was mocno i lecę do Leny.

hej,
i ja się witam leniwie. Roztopy u nas takie, że nie da się na spacer wyjść.
Hania od 12 na podwórku śpi, moje moje dziecko ewidentnie domu nie lubi. W domu krzyczy, wystawiona na podwórko lula.
Matiemu coś się poprzestawiało, budzi się w nocy i chce bajki oglądać:szok: histeria taka, że szok. nie pomagają tłumaczenia, on chce baję i już. Hanka się przy tym budzi, mały sajgon mam ostatnio:wściekła/y:
Do świąt jeszcze nic nieprzygotowane. Ze sprzątaniem jestem w polu i wątpię, żebym się wyrobiła:-Dnic to, mam tylko dwie ręce... W żłobie dalej panuje wirus bostoński i mam dylemat czy Matiego puszczać, czy zostawić w domu...
ella trzymaj się kobieto i leż!! ona ma jeszcze dużo czasu. Tak jak elvie pisze, czasami ciąże z początku zagrożone, "leżące" wywoływane są po terminie. Ważne, żebyś się dobrze nastawiła. Pisz tu nam wszystko, wesprzemy, jak potrafimy najlepiej!
maonka, narobiłaś mi ochotę na takie żarełko, a ja nie mogę kapuchy:-(jednak sprawdza się powiedzenie, że zakazany owoc smakuje najlepiej...Chociaż Hania za 2 tyg. skończy czwarty miesiąc...może spróbuję!
Super masz mamę!!
zielona gratuluję suchej nocy!
gosienko gratuluję promocji choinkowej. Niestety, zwłaszcza przede świętami, trzeba uważać na ceny, kroją wszędzie jak mogą! U nas na peryferiach jest dużo taniej niż we Wrocławiu, aż czasami jestem szczerze zdziwiona....Dziś mi małżon w Aptece w Tesco kupił kropelki na kolki o 10zł droższe od tych, które kupuje w aptece obornickiej.
Aniez miłej imprezki!
Magda bezbolesnego powrotu do pracy!
Aniam ja też z tych leniwych. Nie ma mowy, pierniki zakupię!
pozdrawiam wszystkie kwietnióweczki!!

Ella, ja Ci dam kilka tygodni...nawet tak nie myśl, bo będziesz miała z nami do czynienia...głowa do góry, nie daj się tak łatwo...a może brzuch Cię boli bo masz zrosty po 1wszej cesarce? ja pamiętam miałam całkiem podobne akcje, bo zrosty to ja mam, oj mam...

Gosienka
, co tam dziś z dziczyzny na kolację serwujesz ?

Maonka, mama super...pamiętam, jak moja mi pomagała...taka mama to naprawdę skarb !

Gosia, ja bym nie puszczała, tym bardziej, ze masz możliwość zostawić go w domu...poczytałam trochę o tym wirusie i nie wygląda ciekawie, a rozprzestrzenia się ponoć szybko...po co Ci kłopot przed świętami...

u nas dziś był najazd ""Mikołajów"...najpierw babcia z worem prezentów, potem chrzestny H...więc niestety czasu na chorowanie nie miałam, musiałam chałupę doprowadzić do ładu i obiad dla gości upichcić...

poza tym chyba mam PMSa, bo - pomimo zimy - rzucam piorunami w domowników, aż mi głupio :confused2:

miłego wieczorka...

Chyba moje marzenie o locie dreamlinerem nie ziści się. Znalazłam połączenie w Lufthansie 700PLN taniej i zaczynam rozważać. Wylookałam sobie też jakie są ceny biletów do Lądka Zdroju (ha ha ha) No i jest kilka fajnych. To może byśmy olały Karpacze i inne takie (wiadomo, pogoda nie jest pewna, a w Lądku zwykle pada więc bez niespodzianek ;-)) i bujnęły się na Wyspy. Może jakieś wyprzedaże już będą... Hahahaha

reklama
Gosia - zostaw go w domu , to cholerstwo ponoć strasznie się roznosi ( nawet przez dotykanie zabawek ) więc po co Ci takie przyjemnośći , a dzieciaki ciężko to znoszą :tak:

Zielona - moja koleżanka leci aż na jeden dzień - nie wiem co przez niego zobaczą . ale bilety kupili jakoś po 20 zł na połowę stycznia . Tylko mają jakieś karty z tych tanich lini co zwalniają z opłat lotniskowych .

Do góry