reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

To wtedy nazwiemy go Sylwester
wink2.gif
, ewentualnie taki wybór na 1.01:
Mieczysława Mieszka Marii Odyseusza Masława Mieczysławy Wilhelma Mścisława Konkordii Konkordiusza Eufrozyny Miecisława Miesława Mojsława Martyny Odylii Odylona Miriam Odysa Fulgencjusza Zygmunta Zdzisławy Almachiusza Józefa Wincentego Odilona
znalam Mścisława. Szalenie interesujacy czlowiek, a przy tym inteligentny i niebywale przystojny.

musze przyznac, ze nie zajarzylam o co z tymi butami Wam chodzi i czemu biedne dzieci je poleruja. znaczy taka tradyzja... u nas prezenty znajdowalismy pod poduszka. A teraz matka mnie zaskoczyla tym, ze jutro ma przyjsc Mikolaj. Ot, narodzila sie tradycja - nowa jakas.

reklama
Dlatego proszę trzymajcie kciuki, abym w ten dzień się nie rozpakowała. Za tydzień cc ma mieć 1 styczniówka w 36 tyg, miała jakieś problemy w ciąży, od 4 tyg jest już w szpitalu.
Aniam to jak dzisiejsza kąpiel Szymkowa wyglądała? Od razu przetestował prezent?
Bo moja tak, dostałą małą laleczkę syrenkę i kąpiel oczywiście z lalką.

Współczuję straty bliskiej osoby, moje kondolencje

znalam Mścisława. Szalenie interesujacy czlowiek, a przy tym inteligentny i niebywale przystojny.

musze przyznac, ze nie zajarzylam o co z tymi butami Wam chodzi i czemu biedne dzieci je poleruja. znaczy taka tradyzja... u nas prezenty znajdowalismy pod poduszka. A teraz matka mnie zaskoczyla tym, ze jutro ma przyjsc Mikolaj. Ot, narodzila sie tradycja - nowa jakas.

To tak jak ja, nie czaję z tymi butami.

A jak to jest u Was w wigilię, bo np. w męża stronach (opolskie) się mówi, że dzieciątko przyniosło prezent, u nas, że gwiazdka (śląskie), w rodzinie mojego ojca (wielkopolska), że gwiazdor przynosi prezenty. Jeszcze jakieś określenia?

Ostatnia edycja:
a ja znam Sylwestra, ani przystojny ani inteligentny. Byliśmy razem na jego studniówce i to była strasznie długa noc.
U nas również mikołaj zostawia prezenty pod poduszką. Matiemu nie zostawię, bo do żłoba nie pójdzie z wrażenia, dostanie jak wróci.

mikołaj u nas kładzie prezenty do łózka, koło łóżka, to jakby pod poduszkę, tylko się nie mieszczą więc obok...

a w Wigilię gwiazdka przynosi prezenty, albo dzieciątko - to opolskie i łódzkie i dolnośląskie :-)

Witam wieczorkiem

Dołączam do tych zabieganych dzisiaj i jutro też :rofl2:

U nas w Wielkopolsce to generalnie Mikołajek się nie obchodziło ( z tego co pamiętam z dzieciństwa ) dopiero jak Emilo do przedszkola zaczął chodzić to tam przychodził Mikołaj i same słodycze rozdawał :tak:
A w Wigilię Gwiazdor przynosił prezenty w worku albo zostawiał pod drzwiami :tak:

Moi chłopcy w tym roku nie chcą nic na Mikołaja, wolą dostać coś więcej na Gwiazdkę( to sobie obmyślili ) w sumie Emil dostanie paczkę w szkole, Mateusz jedzie do filharmonii plus pani im stawia McD a Helenka to w ogóle jutro ma szał bo paczkę dostanie i prezent z okazji pasowania:tak: No i jeszcze zapomniałam bo naszej wsi sołtys wszystkim dzieciom też paczki daje :-)

Maonka kciuki mocno zaciskam coby Leonek niespodzianki nie zrobił ;-) To Alicja dzisiaj miała dzień pełen emocji i jutro też:tak: Ja jutro muszę się z małżem schować gdzieś na pasowaniu bo coś czuję że jak nas zobaczy to też nie będzie chciała z dziećmi stać, zobaczymy:-)

Aniam no wiesz ty co dzieciaki obżerasz :-p

Aniez to co umawiamy się na inny termin?:-( W przyszłym roku trzeba wcześniej zacząć działać :tak:Dawaj chłopaków do cioteczki gosienki u nas śniegu dużo i sanki już stoją uszykowane do jazdy :-)

Wronka ucz się ucz, jutro trzymam za ciebie &&&&&&&&

Agnieszka zdrówk

Monia wiedziałam że ci się mordeczka uśmiechnie :-D i jak Laurę spacyfikowałaś ;-)

Anna zdrówka dla J.Dobrze że zabieg Karen się udał niech psinka zdrowieje:tak:

Mamusia witamy zapracowaną kobietę:tak:

Zielona Helenka też jak jest chora to specjalnie nie zwalnia obrotów ;-)

gosia no nie chciałam od rana z takim słownictwem wyskakiwać :-) ale u nas też tak się mówi :tak:

Elvie udanej prezentacji:tak:

Filonka to Kacperek z Helką mogą sobie podać rękę bo ona też uwielbia pierogi ruskie:tak:

A ja oglądam " Nigdy w życiu" chyba po raz setny :-) i zabieram się za prasowanie bo samotny wieczór mnie dzisiaj czeka, małżon do pracy pojechał :-(

Spokojnej nocki.

reklama
Witam, zaraz się zbieramy na roraty :-)
J. wstał dzisiaj o 5:45 bo ręką wyczuł prezent od Mikołaja :-)
U nas mikołaj przynosi prezenty w torbach na prezenty, w reklamówce z mikołajem...
a w Wigilię chodzi Dzieciątko przynajmniej u mnie ;-)
a w Wielkanoc Zajączek gubi prezenty na dworze :-D

Acha co sylwestra to mnie tam pasuje do 1go ;-) bo potem A. już nie ma urlopu. Za to ma wolne od 24 do 31 grudnia :-)

Spadam potem dalej napisze

Do góry