reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

kittek - zdrówka!

aniam - dobrze zrobiłaś:tak:

aniez - duży Kubolek:tak:

annaoj kce - baw się dobrze!

gosia - ciągle o Tobie myślę i się zastanawiam, czy już;-)

Moje słonka śpią, Lenka sobie wczoraj bardzo poważnie nosek rozbiła a w zasadzie to bardziej miejsce pod noskiem. Postanowiła skoczyć z naszego łóżka i uderzyła się o komputer stacjonarny. Zrobił jej się bordowy nos i nie dała go sobie dotykać, bo bolał, a dzisiaj chyba ją swędział, bo w klubie rozdrapała i ma mega strupy aż z taką żółtą wydzieliną na brzegach. Paskudnie to wygląda:-(

U nas nadal budowa.. Salon i przedpokój skończony, jutro facet leci kuchnię. Kaloryfery i parapety zamontowane, dzisiaj hydraulicy mieli zakończyć wojowanie w łazience. Zerknijcie w wolnej chwili na zakupowy, pomocy w kwestii kuchni potrzebuję. Z góry dzięki!

reklama
Witam się wieczorkiem, zaraz siadam do allegro ale jeszcze Was nadrobiłam.
Kittek zdrówka.
Gosia melduj się a z tym macierzyńskim to faktycznie problem:(
Zazdroszczę spontanów, też mielismy pomysł na wyjazd do Szczyrku z Groupona ale już mamy na co wydać:cool: gastroenterolog, kolejne badania kupy i moczu itd... więc sobie odpuszczamy.
Miłego wieczoru.

Witamy i my

Dzisiaj dzien pelen wrazen

Najpierw z mama do Radomska do lekarza, a przy okazji odwiedzilysmy z Toskiem Zielona i Konstancje.
Na poczatku zapowiadalo sie ze dziewczyny super sie bawia ale czym dalej w las tym wiecej grzybkow a w tym wypadku im wiecej zabawek tym wieksze klopotow a ze obie uparte i prawie rowne Tosce z 5cm do Konstancji brakuje to sie silowaly ktora mocniejsza, my z Monika pogadalysmy :-) I tak odbylo sie niezapowiedziane spotkanko :-)

A wieczorem zrobilam najgorszy zakup mojego zycia kupilam od ciotki za 50 zl bierznie magnetyczna przebieglam 10 minut i nie moglam zejsc masakra, elektryczna w porownaniu do magnetycznej kosmos kosmos poprostu, zdyyyycham ale cuz cwiczenie czyni mistrza co dzien wiecej o 5 minutek rano i wieczor i zrzucimy jakos plus dieta :-) Zawzielam sie a W wie co to znaczy zawzieta Iza :-)

A teraz troche TV kompu kompu i spac :-) hehe

Elvie- moze jakas masc z antybiotykiem nie masz neomycyny do oka pomaga

Annaoj- udanego wypoczynku

Gosia- na IP i rodzic mi tu natychmiast !!!

Kittek- jak sie czujesz ?

Zielona- Toska i tak stwierdzila ze pojedzie do Kostki lubi ja :-) hehe :-)

isabela - macie jakieś fotki ze spotkanka? Nigdy strupków maścią z antybiotykiem nie smarowałam, ale poczytam o tym, dzięki!

Siedzę, przeglądam, inspiracji szukam.. Mać się jeszcze w łóżeczku wierci, karuzelkę M. mu włączył. Lenka spać nie zamierza, bo się cwaniara 2,5h wyspała po południu. Średnio romantyczny wieczór nam się zapowiada.

Elvie z mascia z antybiotykiem chodzi tylko o to ze jak jest ropa to sa bakterie albo brudna rana i antybiotyk pomaga zaprzestaja sie tworzyc i rana schnie a i pod zadnym pozorem nie zaklejaj plasterkiem bo bedzie slimaczec. Posmarujesz raz a efekt kosmos.

isabela - wg mnie to chyba nie ropa jednak a taki żółty strup bo się sączyło a młoda rozdrapała. Jutro do apteki z nią podejdę, może mi coś farmaceutka doradzi. Na noc posmaruję jej tender carem z ori.

Kittek, zdrowka.
Aniam, biedny Szymus. Tez mialam chomiki jak bylam mala, i cos felerne byly, bo zdychaly jeden po drugim. Mielismy tez kanarki i wysiadywaly jajeczka, do dzis pamietam te ekscytacjenz zagladania do koszyczka jak tam jajeczka.

My dzis wolne mamy, dlugi weekend mamy. Co z tego skoro od rana leje i wieje, i na nic ochoty sie nie ma....

Czytałam dziś z ciekawości o chorobach chomików . Jest więc kilka takich , gdzie jak już dopadną jakiegoś chomika to klatki po nim nie powinno się już wykorzystywać . A jesli chce się ją wykorzystać , to wrzątek dezynfekcja i ileś tam tygodni wietrzenia . Może więc dlatego Ci padały bo ta sama klata . To się pomądrzyła :-D

Aniam- wychodze z zalozenia, ze dziecka sie nie oklamuje, wiec moim zdaniem dobrze zrobilas. Dzieci musza sobie radzic z roznymi emocjami. Kuba czesto pyta np. o moja babcie, czy dziadka, potem pyta o prababcie (nie doslownie, ale na zasadzie, a kto urodzil babcie) i ja mu tak o rodzinie opowiadam, a przy okazji nie omijam tematu smierci jako takiej (oczywiscie nie w wydaniu, jak z horroru). Moze spytaj Szymka czy chce juz kolejnego chomika... moze maly czlowiek bedzie chcial juz, a moze musi te strate przemyslec.

Anna oj- no to Twoj maz jest lepszy niz moj :-) jedz babo jesli masz moliwosc urlopowa.

Chciał nowego chomika i chomik jest już w domu . Teraz ni bardzo może pojać że chomik nowy , wystraszony i potrzebny mu spokój a nie branie na ręce . Chomik z samego stresu może wykitować .
Powiedział też dziś że tamten jest w niebie z dziadkiem Heniem .

Anna - miłego wyjazdu . spontany są najlepsze .

Dzieciaki kimają , mąż w Poznaniu .

Isabela - Olka Kostce z drogi schodziła , ale co się dziewczynie dziwić jak głowa różnicy wzrostowej między nimi . Wyczuwała się moment kiedy Kostka będzie chciała np. coś od niej zabrać , rzucała to i oddalała się na bezpieczną odległość . Wypracowały sobie dziewczyny taką formę współpracy i w sumie fajnie się razem bawiły :tak: zatargów między nimi też raczej nie było .

Elvie sorry, ze w jednym poscie i tutaj:
- przemywaj ranke szarym mydlem i mozesz posmarowac mascia ichtiolowa. Jak sie bedzie babrac, to tak, jak pisze Iza idz do pediatry po masc z antybolem
- my mamy wlasnie bezowy zlew granitowy i jest mega trwaly. Ale do Twojego projektu faktycznie bardziej czarny, albo bialy moze... zlewy granitowe polecam.

Ide dojsc do siebie, bo polazlam na cwiczenia i teraz padam na twarzopaszczeke ;)

Aniez, jakie cwiczenia? w ukladaniu ikeban czy innego origami? Bo chyba nie fizyczne, fuj fuj zgin przepadnij maro nieczysta ;-)

Co do Toski i Kostki, to jest tak, ze obie sa charakterne, tylko Wredzka nieco bardziej hehe

A w ogole pomierzylam toto rano i ma 98cm i rowniutkie 15kg...

reklama
Zielona ikebana... hehehe... niestety nie... nazywa sie to wzmacnianie brzucha/zdrowe plecy i pierwsze 30 min.to wszelakie formy brzuszkow i cwiczen na miesnie brzucha a druga polowa to streching a to musze ze wzgledu na moj walniety staw... jak sie pozbieram to za tydzien poczlapie :)

Do góry