reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Aniołku wyluzuj :tak: ja się z moją konfliktuję, ale od dziecka nie będę odcinać, mało tego sama zachęcam do kontaktów, bo to w końcu jego babcia- chcę, żeby mały miał kontakt z całą rodziną. Poza tym tak jak pisze Aniam nawet od teściowej dzieciaki mogą się super rzeczy nauczyć- moja celuje w wierszykach i piosenkach, moja mama w rysunkach i czytankach, ja w spacerach i gotowaniu (Kuba wisi nade mną jak tylko coś w kuchni pichcę)- więc dzieciak ma urozmaicone zainteresowania!

A co do gotowości bycia babcią- moja mama całą moją ciążę zarzekała się, że babcią nie będzie, bo to ją postarzy... No cóż, jak się mały urodził to przegięło ją w drugą stronę :-D

reklama
A moja właśnie przylazła do mnie na górę zapytać jak się czuję :confused: :szok: ja najpierw szok ale sie wygadała, że T. wczoraj jej mówił, że mnie nerka wczoraj bolała, no to juz wiem skąd ten nagły atak troski... :cool2:
:-D:-D:-D

Witam.
Ja na swoją nie narzekam, bo po pierwsze mieszam od niej ponad 2000 km ,po drugie nie musiałam nigdy z nia mieszkać a po trzecie uwielbia mojego syna i nigdy przenigdy nawet jak mieszkałam w Polsce nie miałam problemu z zostawieniem go u niej. Zawsze mieszkaliśmy co najmniej 30 km od niej i w piątki podjeżdżałam samochodem zostawiałam rzeczy młodego buzi synkow i do zobaczenia w poniedziałek rano jak go od niej odbierałam. Za mną może nie przepada ale usłyszałam kiedyś jak stwierdziła ,że dla niej najważniejsze ,że według niej jestem dobra matka i żoną :cool2:.
Mnie to wystarczy ,choć wszyscy się dziwią ,że po tylu latach nie mówię do niej mamo a po imieniu ale tak umówiłyśmy się na początku ,gdyż ona jest matka mojego męża a nie moją.
Najlepsze jest po ,że ma 2 synowe nazywające się tak samo Agnieszka S.:-D:-D więc zawsze może powiedzieć ,ze nie przepada za swoją synową Agnieszką

Aniołku wyluzuj :tak: ja się z moją konfliktuję, ale od dziecka nie będę odcinać, mało tego sama zachęcam do kontaktów, bo to w końcu jego babcia- chcę, żeby mały miał kontakt z całą rodziną. Poza tym tak jak pisze Aniam nawet od teściowej dzieciaki mogą się super rzeczy nauczyć- moja celuje w wierszykach i piosenkach, moja mama w rysunkach i czytankach, ja w spacerach i gotowaniu (Kuba wisi nade mną jak tylko coś w kuchni pichcę)- więc dzieciak ma urozmaicone zainteresowania!

A co do gotowości bycia babcią- moja mama całą moją ciążę zarzekała się, że babcią nie będzie, bo to ją postarzy... No cóż, jak się mały urodził to przegięło ją w drugą stronę :-D

A co ja mam powiedzieć jak za np. 4 lata zjawi się mój ukochany pierworodny i oświaczy zostaniesz babcią :eek: mam nadzieję ,że pomyśli ,i stwierdzi ,że nie zrobi tego swojej ukochanej mamusi :-D:-D:-D

Aga002 no ja do mojej tez pewnie nie powiem mamo, bo mame mam jedną. Ponadto teściowa zraziła mnie do sibie, gadając na mnie ze swoja córunią, zbeształa mnie porządnie i to mnie ukuło, że nie powiedziała mi czegoś czy męzowi tylko z córcią sobie tak gaworzyła... Moja też ma dwie synowe Agaty C. :-D i dwóch nie lubi:-D z moich obserwacji.

Nic zmykam. Do zobaczyska za 2 dni bo zostaje dzisiaj znów u mamy :-)

ale ta moja tesciowa to na poczatku powiedziala ze jestem z jej synem dla mieszkania i pieniedzy, ze on zasluguje na lepsza ode mnie!!!! A teraz nie chce uznac wnuka!!....
nawet to nie jest prawdziwa matka P., adoptowla go i 7-ke innych dzieicakow dla kasy!!!! Teraz to ma mieszjkanie i meega emeryture w wieku 50-paru lat!!!!
Zolza niech spada z mojego i Dzikusa zycia!

Moja mama tez mowi ze zadna z niej babca, ale wnuka sie juz doczekac nie moze :D!!!

Podpisuję listę:-)
Jejku jaka od wczoraj produkcja;-)

Ja dziś w nocy kiepsko spałam a właściwie przez 2h wcale -bardzo ciągnął mnie brzuch, nie był twardy, nie miałam skurczy a i tak bolało -po tym czasie przeszło jak ręką odjął... rano znowu troszkę pobolało i nie wiem czy dzwonić do gina... w sumie co mi powie? to normalne -wziąć no spę i leżeć:confused2::confused2::confused2: no nic zobaczymy co się będzie dalej działo -jak kolejna noc będzie bezsenna to jutro zaatakuję lekarza.

Jesteśaniołkiem rodziną przyszłego męża się nie martw -to jest takie normalne:-p oj skąd ja to znam -mój kiedyś po piwo wyszedł i z kumplem gadał w tym czasie obiad wystygł więc otworzyłam okno i sru -wszystko z talerza na samochód koło nich:-p:-p:-p:-p i było o jedzeniu

Sospettosa no to jeszcze było nic -Pani skasowała ten woreczek po czym ja do środka włożyłam kawałeczek tego ogórka co został (miałam zapłacić tylko i go wciągnąć do końca) S zobaczył że to dupka i do Pani w kasie -mogłaby Pani wyrzucić:confused2::confused2::confused2::confused2: Jego tłumaczenie że to tylko twarda końcówka ogórka została i że pół sklepu marudziłam ze nie dobry w ogóle do mnie nie przemówiło -nie moge mu wybaczyć...

Kwiatuszku ja mam 27 lat -bosze:szok: to się pisze stasznie -17 jakoś leżej na klawiaturze wchodziło:eek:

Marlenka2233 gratulacje dla maluszka:-D może będzie taką fanką łóżka jak ja -wszystko w łóżku robiłam, uczyłam się, czytałam, tv oglądałam -zawsze bunkier z książek robiłam i pozytywne było to że jak zasnęłam to z krzesła nie spadłam:-p

Aga002 olej sprzątanie -powiedz że porządki zimowe zaczęłaś i wszystko z szaf powywalałaś więc jak spojrzeć na to z innej strony to już 90% spowrotem ułożyłaś a te 10% mąż może pozgarniać:confused2: ja tagowanie się mojemu S zostawiam -on nigdy nie zapłaci tyle ile chcą na targach -no way

Iza813 ja proponuję z cebuli -wstrętny no ale przynajmniej naturalny:tak:

Katik nie ma to jak facet w kuchni -to zawsze znaczy -ładny zapach i super smak:tak: a teściowa... czekam na wieści z usg

Kici69 wow wytrwała jesteś w zdobywaniu wiedzy -ja na 5 roku byłam na 2 zjazdach -pierwszym i ostatnim:-p i bezczelnie jak spóźniona wpadłam na wpisy to Pan do mnie "uzgodniliśmy że stawiamy 4" na co ja "ale ja chcę 5":-p i dostałam za jego szok chyba

Elvie3 no ja zaraz na połowie jestem a brzucha nie ma:confused2:

Magda ciosek słońce nie lubi stolycy:eek:

Aga2010 armaty są... no potrzebne:eek: można np sąsiada ostrzelać...

Justa24 ja co chwila ryczę z byle powodu, albo ryczę albo się śmieję albo chodzę wkurzona jak sa... matrix z teściową -bosko:-p

Wesoła24 no piękny brzuchol:-D dla mnie ciąża to w nogóle kosmos -człowiek z człowiekiem w brzuchu:eek: jak kosmit się czuję jakiś:confused2:

Wronka jak synuś się czuje??? gratuluje lubienia sushi -:eek::eek::eek::eek: ja nie znoszę -wolę golonkę -po ostatnim sushi 3 dni nie jadłam, wypiłam 2 bańki sake i wróciłam do domu napita i głodna:confused2:

Aniez gratuluję zakupu płaszczyka -ja póki co mam dwa piękne pasy -w których nie mogę chodzić bo są za luźne i dwie pasy spodni ciażowych -dresowe i jeansowe na które też jeszcze za wcześnie...

Aniam141 też mam nadzieję że rozstępy mnie ominą.... ja nie wiem czy którykolwiek szpital zagwarantuje CC:eek: no chyba ze wcześniej miałaś robioną -ja za CC dziękuję -na myśl o cięciu umieram

Ella1 niestety takie trgedie zdarzają sie za często ale się zdarzają -a my nie możemy się nimi zadręczać...

Zielona maupa
no to cudowny wieczór:tak:

Basia0412 wow straszne rzeczy -ja podejrzewam ze one zdarzają sie wszędzie tylko nie o wszystkich przypadkach wiemy... no nic miejmy nadzieję ze my trafimy na dobrą opiekę i zrozumienie...

Forget-me -not
to jest swietny sposób na sen -ewentualnie można odpuścić spacer i też działa:-D tylko nie zawsze stosuję ten sposób bo czsem brzuch ciągnie a i malec wieczorem skacze wiec jakoś mi tak głupio ze swiatkiem;-)

Dagsila
to takimi radami trzeb się dzielić -jak szybko i smacznie zasnąć:tak:

Elma
trzymam kciuki za cofniecie zakazu;-)

Gosienkag76
czas szybko leci -i zleci jeszcze szybciej ta druga połowa;-)

Akaata
czekam na wieści i trzymam kciuki:tak:

Kamisia1101
ja na ból głowy mam amol -wcieram i w sumie przechodzi najczęściej -wygrzewa głowę i ma te swoje ziółka... może warto spóbować

Ewka84
może jak w dzień padnie to z dzieckiem się połozysz? biedactwo...

Mamusia87
moja teściowa też jest kochana bo 350km ode mnie:-D

A ja ciągle 2,5kg na plusie... no to idę do apteki po no spe witaminki i magneB6

PS dla przyszłych teściowych

Koleś postanowił się ożenić. Rozmawia z matką:
- Mamo, zakochałem się i będę się żenił. Ona też mnie kocha i będzie nam wspaniale.
- No dobrze, ale muszę ją poznać.
- To ją przyprowadzę, ale też dwie inne koleżanki, a Ty zgadniesz, która jest moją wybranką, co?
- Niech tak będzie - orzekła mama.
Następnego dnia syn przyprowadza trzy dziewczyny. Siadają na kanapie, naprzeciw nich staje mama kolesia, przypatruje się im chwilę i mówi:
- To ta pośrodku.
- Skąd wiedziałaś?
- Bo już mnie wkurza!

Aga002 no i sama powiedz, czy Ty chcesz być babcią w tak młodym wieku :-D przede mną około 13 lat spokoju... ale potem może być różnie... dzieci teraz tak szybko dojrzewają :-D:-D:-D a przecież my się nie starzejemy, prawda?

Ja już tutaj obiecywałam, że spiszę czego dzieciom nie robić, by im życia nie uprzykrzać więc chyba niedługo zacznę pisać laborat...

Ja do mojej mówię mamo, ale nigdy nie używam zdrobnień, bo mi to jakoś nie pasuje... Gdybym się do niej zwróciła po imieniu, toby kobita chyba na zawał zeszła... a per "pani" to jakoś nie przystoi...

A co ja mam powiedzieć jak za np. 4 lata zjawi się mój ukochany pierworodny i oświaczy zostaniesz babcią :eek: mam nadzieję ,że pomyśli ,i stwierdzi ,że nie zrobi tego swojej ukochanej mamusi :-D:-D:-D
no nie wiem, nie wiem. W tym kraju to nie byloby takie dziwne, a i pewnie dostalby mieszkanie socjalne i kase na dzieciatko wiec wiesz, uwazaj :-D:-D:-D

reklama
akaata to nasze teściowe maja przechlapane , dobrze ,ze jeszcze córek o tym samym imieniu nie maja. ;-) U mnie na początku bywało różnie ale zobaczysz sama z czasem on przywyknie do ciebie ty do niej a może nawet polubicie się. Czas działa na takie sprawy :tak: A z mamusiami syneczków ( patrz na mnie :cool2::cool2:) już tak jest ,że żadna nie jest godna stóp ich całować :-D:-D:-D.
Żartuje oczywiście :cool2:

Do góry