reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Tradycyjnie jak co roku
sypią się życzenia wokół.
Większość życzy świąt obfitych
i prezentów znakomitych,
a ja życzę, moi mili,
byście święta te spędzili
tak jak każdy sobie marzy,
że mu kiedyś sie przydarzy.
Może cicho bez hałasu
wyjeżdżając gdzieś do lasu,
może w gronie swoich bliskich
jedząc karpia z wspólnej miski,
może gdzieś tam w ciepłym kraju
czując się jak Adam w raju,
może lepiąc gdzieś bałwana,
jeśli śnieg popada z rana.
Może tak jak to lubicie
licząc dziury na suficie,
sami zresztą chyba wiecie,
gdzie najlepiej się czujecie.
Takie dla Was mam życzenia
w dniu Bożego Narodzenia.
-Ella z rodzinką

reklama
ja nie lubię karpia , nie lubię śledzi :no: Lubię zupe grzybową , pierogi .
dla mnie zawsze sa spacjalnie sałatki które jadam , bo tak to bym głodna od stołu wstała :-D:-D

Zeberka w sosie jezynowo (nie zadne tam malinowo ) - chipotle juz sie marynuja. Pyszna ta matrynata, oj pyszna.
ciasto na pierniczki wyrasta.

Stary zakomunikowal, ze zaprosil kuzyna. Ale ze temu ciagle wstyd, za numer ktory nam wywinal w zeszlym roku, pewnie nie przyjedzie. Rozmrazam wiec noge indora, coby ja z grzybami zrobic.

Hejka kwietnióweczki:-)

Jezeli o potrawy codzi to ja nie lubie karpia, ryb w galarecie tez nie trawie. Za to kocham pierogi z kapustą i grzybami mojej babci i barszcz tez babciny, lubie też rybę po grecku, groch z kapustą, sledzie w occie, w oleju. Z ciast lubie tylko jablecznik i ciacho z nutellą i wiśniami, które robimy zawsze na święta. Za to nienawidze wręcz makowca, piernika itp, a już jak w cieścioe są jakieś "muchy" (czyt rodzynki), czy skorka pomarańczowa to...bleeee, nie lubię i już heheheh, zadnych tam kutii, czy komnpotu z suszu u Nas nie ma bo nikt nie lubi.

My w wilgilię u teściów, dlatego za dużo do roboty nie mialam, zrobiliśmy tylko śledzie w ocie, przygotowalam farsz (kapusta z grzybami). Jutro czeka mnie zrobienie sakiewek z ciasta francuskiego z w/w farszem i będę piekła jabłecznik. U tesciow nie ma pierogów więc, ja chociaz do barszczyku te sakiewki chcę zrobic. Pirogi mam za to w zamrażalniku od mamy, no i jade też z maminym barszem do tesciów bo ichniego nie lubie:-0. Oni robia na slodko a umnie zawsze na kwaśno:-)

Pozdrawiam Was wszystkie i z arcji tego, że już jutro pewnie kompa nie odpalę, to:

Już pomału czas świąteczny
zbliża się krokami
i też chcemy biały puch
poczuć pod stopami.

A tu jeszcze tyle spraw
trzeba zrobić przecież,
bo gdy zjawi się wigilia
i gwiazdka zaświeci.

Ten baśniowy czas świąteczny
tak dzieci raduje,
bo to gwiazdor pod choinką
prezenty pakuje.

Mały drobiazg dla każdego
serdeczny przeznaczy,
czułe słowo,uśmiech serca
bo tak wiele znaczy.

I ja wam przyjaciele
choć jeszcze nie święta,
składam​
sercem
te życzenia
niech płynie kolęda.

Niech się oczy wasze śmieją
i serce raduje,
a miłości moi mili
nigdy nie brakuje.

Wronka z rodzinką
Zobacz załącznik 419246

Tak sie zastanawiam czego ja definitywnie nie tkne z Wigilijnego stolu i hm... chyba nie udalo mi sie nic wymyslic... za slodkim nie przepadam, ale nie zebym od razu uciekala z krzykiem ;-) ja mam tylko ten problem, ze jestem taka Zosia- Samosia i najbardziej lubie, jak sobie sama zrobie... barszcz szczegolnie, bo ja na wlasnym zakwasie go robie, nienawidze kostek rosolowych, koncentratow buraczanych, zupek w proszkach, za to uwielbiam w barszczu czosnek i majeranek... to sobie sama kwasze i mi smakuje... a co ;-)

Jakbym jutro nie miala kiedy wpsac (w co watpie, bo w sumie wiecej machnelam niz zamierzalam i zostal mi sernik, tarta z malinami (ale ciasto juz w lodowce siedzi i czeka na rozwalkowanie), sos tatarski... a 5 h na tzw. bostwo nie bede sie robic, bo az taka mumia nie jestem)... ale gdyby...

Życzę Wam i Waszym rodzinkom WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO, RODZINNYCH, ZDROWYCH I SPOKOJNYCH ŚWIĄT! I nie padnijcie z przejedzenia... pamietajcie... niedosyt hahahahaha... powiedziałam ja, która zamierza przytyć ze 2 kg :p

Jako że pojawię się dopiero w poniedziałek dziś chciałabym wam życzyć

Spokoju i radości,
tylko miłych gości!
Smacznej Wigilii i całusów moc
- w tę najpiękniejszą w roku noc!
Szczęścia kilogramów,
ze śniegu bałwanów!
Życzliwych ludzi wokół,
żadnej łezki w oku,
Przyjaciół jakich mało.
Przez życie idźcie śmiało!
Niech miłość bez ustanku Was dotyka.
A w Nowym roku szczęście spotyka!

Magda z rodzinką

Hej

Wpadlam kochane zyczyc Wam wszystkiego najlepszego z okazji swiat! I duuuuuuzo zdrowka!

U nas kiepsko, kolejna noc nieprzespana, Ola maruda, gardlo ja boli do tego stopnia ze nie chce lykac sliny, B mnie wkurza, humoru anh nastroju swiatecznego nie mam.. eh zycie..

Dorota Tobie chcialam zyczyc szczególnie, zresztą tego co sobie-aby nasze krolewny byly zdrowe, sprawne, piekne a przede wszystkim szczesliwe!

Jeszcze raz wszystkiego dobrego dla Was i Waszych rodzin!

reklama
Do góry