reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Tradycyjnie jak co roku
sypią się życzenia wokół.
Większość życzy świąt obfitych
i prezentów znakomitych,
a ja życzę, moi mili,
byście święta te spędzili
tak jak każdy sobie marzy,
że mu kiedyś sie przydarzy.
Może cicho bez hałasu
wyjeżdżając gdzieś do lasu,
może w gronie swoich bliskich
jedząc karpia z wspólnej miski,
może gdzieś tam w ciepłym kraju
czując się jak Adam w raju,
może lepiąc gdzieś bałwana,
jeśli śnieg popada z rana.
Może tak jak to lubicie
licząc dziury na suficie,
sami zresztą chyba wiecie,
gdzie najlepiej się czujecie.
Takie dla Was mam życzenia
w dniu Bożego Narodzenia.
-Ella z rodzinką

reklama
ja nie lubię karpia , nie lubię śledzi :no: Lubię zupe grzybową , pierogi .
dla mnie zawsze sa spacjalnie sałatki które jadam , bo tak to bym głodna od stołu wstała :-D:-D

Zeberka w sosie jezynowo (nie zadne tam malinowo ) - chipotle juz sie marynuja. Pyszna ta matrynata, oj pyszna.
ciasto na pierniczki wyrasta.

Stary zakomunikowal, ze zaprosil kuzyna. Ale ze temu ciagle wstyd, za numer ktory nam wywinal w zeszlym roku, pewnie nie przyjedzie. Rozmrazam wiec noge indora, coby ja z grzybami zrobic.

Hejka kwietnióweczki:-)

Jezeli o potrawy codzi to ja nie lubie karpia, ryb w galarecie tez nie trawie. Za to kocham pierogi z kapustą i grzybami mojej babci i barszcz tez babciny, lubie też rybę po grecku, groch z kapustą, sledzie w occie, w oleju. Z ciast lubie tylko jablecznik i ciacho z nutellą i wiśniami, które robimy zawsze na święta. Za to nienawidze wręcz makowca, piernika itp, a już jak w cieścioe są jakieś "muchy" (czyt rodzynki), czy skorka pomarańczowa to...bleeee, nie lubię i już heheheh, zadnych tam kutii, czy komnpotu z suszu u Nas nie ma bo nikt nie lubi.

My w wilgilię u teściów, dlatego za dużo do roboty nie mialam, zrobiliśmy tylko śledzie w ocie, przygotowalam farsz (kapusta z grzybami). Jutro czeka mnie zrobienie sakiewek z ciasta francuskiego z w/w farszem i będę piekła jabłecznik. U tesciow nie ma pierogów więc, ja chociaz do barszczyku te sakiewki chcę zrobic. Pirogi mam za to w zamrażalniku od mamy, no i jade też z maminym barszem do tesciów bo ichniego nie lubie:-0. Oni robia na slodko a umnie zawsze na kwaśno:-)

Pozdrawiam Was wszystkie i z arcji tego, że już jutro pewnie kompa nie odpalę, to:

Już pomału czas świąteczny
zbliża się krokami
i też chcemy biały puch
poczuć pod stopami.

A tu jeszcze tyle spraw
trzeba zrobić przecież,
bo gdy zjawi się wigilia
i gwiazdka zaświeci.

Ten baśniowy czas świąteczny
tak dzieci raduje,
bo to gwiazdor pod choinką
prezenty pakuje.

Mały drobiazg dla każdego
serdeczny przeznaczy,
czułe słowo,uśmiech serca
bo tak wiele znaczy.

I ja wam przyjaciele
choć jeszcze nie święta,
składam​
sercem
te życzenia
niech płynie kolęda.

Niech się oczy wasze śmieją
i serce raduje,
a miłości moi mili
nigdy nie brakuje.

Wronka z rodzinką
Zobacz załącznik 419246

Tak sie zastanawiam czego ja definitywnie nie tkne z Wigilijnego stolu i hm... chyba nie udalo mi sie nic wymyslic... za slodkim nie przepadam, ale nie zebym od razu uciekala z krzykiem ;-) ja mam tylko ten problem, ze jestem taka Zosia- Samosia i najbardziej lubie, jak sobie sama zrobie... barszcz szczegolnie, bo ja na wlasnym zakwasie go robie, nienawidze kostek rosolowych, koncentratow buraczanych, zupek w proszkach, za to uwielbiam w barszczu czosnek i majeranek... to sobie sama kwasze i mi smakuje... a co ;-)

Jakbym jutro nie miala kiedy wpsac (w co watpie, bo w sumie wiecej machnelam niz zamierzalam i zostal mi sernik, tarta z malinami (ale ciasto juz w lodowce siedzi i czeka na rozwalkowanie), sos tatarski... a 5 h na tzw. bostwo nie bede sie robic, bo az taka mumia nie jestem)... ale gdyby...

Życzę Wam i Waszym rodzinkom WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO, RODZINNYCH, ZDROWYCH I SPOKOJNYCH ŚWIĄT! I nie padnijcie z przejedzenia... pamietajcie... niedosyt hahahahaha... powiedziałam ja, która zamierza przytyć ze 2 kg :p

Jako że pojawię się dopiero w poniedziałek dziś chciałabym wam życzyć

Spokoju i radości,
tylko miłych gości!
Smacznej Wigilii i całusów moc
- w tę najpiękniejszą w roku noc!
Szczęścia kilogramów,
ze śniegu bałwanów!
Życzliwych ludzi wokół,
żadnej łezki w oku,
Przyjaciół jakich mało.
Przez życie idźcie śmiało!
Niech miłość bez ustanku Was dotyka.
A w Nowym roku szczęście spotyka!

Magda z rodzinką

Hej

Wpadlam kochane zyczyc Wam wszystkiego najlepszego z okazji swiat! I duuuuuuzo zdrowka!

U nas kiepsko, kolejna noc nieprzespana, Ola maruda, gardlo ja boli do tego stopnia ze nie chce lykac sliny, B mnie wkurza, humoru anh nastroju swiatecznego nie mam.. eh zycie..

Dorota Tobie chcialam zyczyc szczególnie, zresztą tego co sobie-aby nasze krolewny byly zdrowe, sprawne, piekne a przede wszystkim szczesliwe!

Jeszcze raz wszystkiego dobrego dla Was i Waszych rodzin!

reklama
Do góry