reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

W srode zadzwonila do mnie matka, ze w 2 czy 3 horoskopach dla Lwa jest mowa o pieniadzach, usmiechu fortuny itd... Dzis w nocy snilo mi sie, ze wygralam 4 w lotto.
Puscilam wiec rano euromilion na wieczorne losowanie, przed chwila spradzam, a tam trojka. Niewiele, bo niecale 5 fuli za to daja, no ale na kolejnego totka bedzie :-)

reklama
Katik, no to teraz juz po prostu musisz grac!

Kostka dzis miala sie troche lepiej. Niby goraczki nie miala zbyt wysokiej ale caly dzien marudzila i chciala ciagle u mnie na rekach byc. Miala drzemke w ciagu dnia, a i tak padla po 17ej - to pewnie przez te zarwane noce... Teraz spi. Przebudzila sie kilka razy, ale przytulona zasypiala od razu. No i albo sie obudzi o 21ej i bedzie brysic do polnocy, albo pospi do rana... Mam nadzieje, ze juz to swinstwo jej odpuscilo... Nie wiem co jo dopadlo. Od kilku dni nie pozwala zmieniac sobie pampka. Jak tylko trzeba to zrobic zaczyna plakac. Ja jeszcze daje sobie rade, bo mowie jej ze zrobila sliczna kupke, ale trzeba zmienic pieluszke, zeby w dupke nie szczypalo i az tak nie placze. Ojcu nie pozwoli sie przewinac...

U nas zblizaja sie dwie rocznice i przypadaja mniej wiecej na polowe wrzesnia. 6 lat temu poznalam chlopa, 4 lata temu zakochalismy sie w sobie, a przed trzema laty - pobralismy sie. Na poczatku lipca mielismy jechac na mily weekend do Veracruz, co nie doszlo do skutku, bo pogoda zupelnie sie zrypala. Doszlismy do wniosku, ze jedziemy za tydzien. Od slowa do slowa wpadlismy na pomysl, zeby poleciec do Cancun (to tam sie poznalismy). No i szukalam ofert. Okazalo sie, ze jest fajny hotel i ze najtaniej bedzie 10 dni przed nasza slubna rocznica. Chlop sie pokazal i stwierdzil, ze mam poszukac czegos, co mi odpowiada. No i znalazlam. Jest to swietny hotel, w reweacyjnym miejscu i za bardzo niewielkie pieniadze :-)Cancun Mexico All Inclusive Resorts | Crown Paradise Club 5 dni all inclusive i przelot dla calej trojki za okolo 2500PLN no to teraz zaciskamy wszystkie kciuki, zeby staremu wyplacili zalegle pieniadze w najblizszych dniach :-)

Zielona pewnie Konstancję szczypie tam i dlatego kojarzy jej się to niemiło. Moja też tak czasami ma, niby nie widać odparzenia, ale jest płacz przy zmianie pieluchy. Puść ją na jakiś czas bez pampka i wszystko wróci do normy.
A miejsce urocze, prawdziwy raj. Zakochałam się :-) Trzymam kciuki, żeby udało Wam się wyjechać.

Co do lasek palących i pijących w ciąży to po prostu tego nie rozumiem. Jak można krzywdzić tak dziecko! Co z tego, że USG pokazuje, że jest zdrowe. I tak kiedyś to wyjdzie. We wrześniu jak leżałam w szpitalu, dziewczyna z mojej pracy też była tam, to był już 5 miesiąc i oczywiście nie zrezygnowała z palenia. Wychodziła na dymka przed szpital.

W srode zadzwonila do mnie matka, ze w 2 czy 3 horoskopach dla Lwa jest mowa o pieniadzach, usmiechu fortuny itd... Dzis w nocy snilo mi sie, ze wygralam 4 w lotto.
Puscilam wiec rano euromilion na wieczorne losowanie, przed chwila spradzam, a tam trojka. Niewiele, bo niecale 5 fuli za to daja, no ale na kolejnego totka bedzie :-)

Katik toż to ja też lew, lece wysłać totka ;-)

Noi nastał weekend do tego długi, czekamy na ojca gotujemy obiad, no Toska padla na polu walki. W wkońcu z nami troche pobedzie, chwala świętom na czerwono :-)

Dzisiaj domek, jutro do chrzesnicy, a w poniedzialek jak pogoda pozwoli pojedziemy 10 km za miasto nad wode co by dzialanie bellisy matka mogla wzmocnic, a dziec sie wykąpać

Slonecznego i udanego weekendu kobiety

Zielona kciukasy zacisniete, toz zem sie rozmazyla :-)

Zielona, oby sie udalo wyjechac i odpoczac!

Polka dolacza do grupy goraczkujacych. Wieczorem Ł poszedl do wybudzajacej sie Polinki, a ona jak kaloryfer zimą. Sprawdzam, a tam 38.7...
No i tak cala noc sie bujalysmy z temperaturka, syropkami, i marudna i poplakujaca corenka...
Cale szczescie do kompletu z goraczka nic nie ma, ciekawe tylko czemu to zawdzieczamy... czyzby te nieszczesne gorne trojki z takim impetem szly???

Witam!

U nas burzowo i to, czego się niespodziewałam - Adaś boi się burzy. Co huk wyje i ucieka. musze mu spokojnie tłumaczyć o co chodzi. Nie rozumie, ale podtrzymuje dialog :-)

Zycze udanego weekendu i zadnych choróbsk

tymczasem pa

Witam,
Lenka też chora:-( zakatarzona i kaszle. Noc do bani, bo się cogodzinę budziła a my myśleliśmy, że to zęby. Wreszcie o 4.00 w poszliśmy do niej a ta gile do pasa, więc w ruch poszła frida i krople do nosa i dzięki temu pospała do 8.00 bo wcześniej się co kilka minut budziła i płakała potwornie.
Teraz już troszkę lepiej, apetyt ma, zjadła pulpeciki w sosie koperkowym z kaszą i grzecznie poszła lulać.

Zdrówka dla chorowitków!

Zielona - cudnie tam! Kciuki zaciskam abyście mogli tam świętować:-)

Luuuuuudu jak duszno, pogoda w kratkę, pada,świeci słońce i tak w kółko.

Nie mam dziś energii i zamiast się położyć i odpocząć to próbuję się czymś zająć bo nie chcę się jeszcze bardziej zamulić.
Byłyśmy rano z Mają w nowo otwartym centrum ogrodniczym, kupiłam trochę kwiatków, bo większość tych,które miałam na ogródku zmarniała od nieustannego deszczu... dostałam pięknego storczyka w prezencie za zakupy :)
Wywołałam dziś ponad 100zdjęć, powkładałam do albumiku Mai i jeszcze muszę je poopisywać.

Jutro jedziemy do Łeby,ale pogoda ma się podobno znów popsuć od poniedziałku...

Spróbuję poodpisywać póki Maja śpi :)

reklama
Zdrówka dla Lenki, Poli i Kostusi!!!

Katiczku graj, graj, my 3mamy kciuki za duuuuuuuuuużą wygraną!
Zielona hotel i miejsce jak marzenie!

Isabela życzę wam pięknej pogody co by się Belissa nie zmarnowała, hehe :)

Monia, Laura komunikując brak czystych spodni chciała cię pewnie naciągnąć na jakieś nowe ;-)

Aga plaża nudystów powiadasz, od razu mi się przypomniało jak się kiedyś na taką w Norwegi przez przypadek wybraliśmy :-D

Aniez 3mamy kciuki za żłobek dla Bartusia :tak:

Beti współczuję pobódek, ale w dzień za to macie wesoło :)

Ella zdrówka dla Ciebie!!!

Maonka masz rację to jest niesprawiedliwe.... niektóre piją i palą, a nawet nie chcą dzieci i u takich ciąża przebiega bez powikłań... jak patrzę na takie to aż mną trzęsie

Dobra zmykam bo jeszcze muszę nas dopakować.

3majcie się cieplutko :)

Do góry