reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Ja odkąd jestem w ciąży przerzuciłam się na niegazowaną, ale dziś mnie wzięło na SPRITA:-)mniammmm...trochę bombelków!

2nn3lbetd9e6dbef.png

reklama
miałam nie całe 20 lat jak urodziłam młodego (potoczna wpadka choc byliśmy już po zaręczynach ale dla naszych rodzin wciąż była to wpadka :-() więc.....potem chciałam nauczyć się być mamą ,żoną , kupić mieszkanie zrobić wszystko ,żeby młodemu nic nie brakowało a jak już to wszystko nam się udało to już było wygodnictwo :-( i tak mijało aż nagle w tamtym roku olśnienie chcemy mieć dziewczynkę:-D i po prawie roku jestem w ciązy ale jak nie będzie dziewczynka to czeka mnie kolejna ciąża;-) bo teraz żartuje ,że jak chcę dziewczynkę to urodzę pięknego ,zdrowego chłopca:-D

ja tez chce brzydule obejrzec a cos sie z anteną stało i nie działa mi tvn :wściekła/y: facet w pracy i nie ma kto naprawic... ach jak mi źle aaaa:-D Boże dziewczyny normalnie to nieraz czuje sie jakbym wariowała ,

Dziewuszki mam pyanie

KTO JEST ASEM W PRAWIE PRACY????
jak to jest z terminowymi dodatkami? mam np sporo dodatków ale do dnia 01.01.2010r. teraz będąc na L4 co z nimi? mogą i pewnie powiedzą że nie ma mnie w pracy, nie wykonuję obowiązków i mi to zabiorą -mogę w sumie wrócić w styczniu i dostać je na kolejny rok ale to mi się mija z celem...
MA KTÓRAŚ POMYSŁ???

Będę wdzięczną za pomoc...

Widzę moje drogie, że wy tu też "brzydule" oglądacie, ja własśnie oglądam i pisze sobie do was.

Widzę cos o "suszeniu" ;p, mnie tez suszy i w kólko pije za to nie mam apetytu i śniadanie i obiad mi w zupełności wystarczy, wogóle niemam apatytu, no chyba że mnie na coś chęc weźnie ale wtedy mam wrażenie, że zjem tego baaaardzo dużo, a jem odrobinkę.

Kobietki mam do was pytanko w którym mniej więcej tygodniu poczułyście większe ruchy, mama powiedziała że jak juz poczuje ten jeden większy pierwszy to za 4,5 miesiąca równiutkie urodzę, i oczekuje z niecierpliwoscią, jakieś drobniutki ruchy to mam wrażenie że czuje, takie motylki :):):):):), ale to jeszcze nie to na co czekam :).

Dziewuszki mam pyanie

jak to jest z terminowymi dodatkami? mam np sporo dodatków ale do dnia 01.01.2010r. teraz będąc na L4 co z nimi? mogą i pewnie powiedzą że nie ma mnie w pracy, nie wykonuję obowiązków i mi to zabiorą -mogę w sumie wrócić w styczniu i dostać je na kolejny rok ale to mi się mija z celem...
MA KTÓRAŚ POMYSŁ???

Będę wdzięczną za pomoc...

bedac za zwolnieniu zachowujesz prawo do 100% wynagrodzenia, jednak dotyczy to podstawy płacy, czyli nie wliczmy w to zadnych dodatków, premii itd.

ja nie mam juz tego problemu.... wstaje raz w nocy na siku i spie do 10 wiec :)....

a naśpij sie na zapas, jak bedzie dzidzius to o spaniu do 10 mozna zapomniec, nawet jak tatus wstaje to i tak dzieciatko sie tak glosno bawi/smieje/placze ze na spanie nie ma szans:( ja wogole mam z tym problem, musze miec idealna cisze, spokoj, to moze po godzinie uda mi sie zasnąć:(

reklama
czesc dziewczyny, ciezko bylo dzisiaj przez to wszystko przebrnac...

:-D:-D:-D już nie mogę się doczekać jak spojrzę w lusterko w lipcu-niewyspana,tłuste włosy,rozstępy na brzuchu i pieluszka pod pachą.a w chuście CUDAK:-) pierwsza dama wszelkich plaż;-) nooo,może nie będzie tak źle,ale na plaży raczej nie poleżę...wybieracie się gdzieś z takimi maluszkami???:-)
nie bedzie az tak zle...hihi:-D, a co do urlopu to my sie napewno gdzies wybierzemy ale gdzie to jeszcze nie wiem, zobacze jak sie bedzie dziecko chowalo to wtedy mozna cos wybrac

Witajcie kochane a ja dzisiaj wstałam rano bo się wystraszyłam takie miałam z rana upławy że ubrudziłam piżamę i jest do prania więc sobie wyobraźcie jak ją ubrudziłam:-:)-:)-( dzisiaj dzwonie do ginki i pewnie na wizytę więc trzymajcie kciuki:-):-)
trzymam kciuki i wszystko bedzie dobrze, koniecznie zamelduj sie tutaj u nas i powiedz co tam u lekarza bylo

dziewczyny kiedy właściwie zaczyna się piąty miesiąc?
nie mogę się doczekać, skończyłam 17 tydzień i myślałam, ze to już :zawstydzona/y:
od 17 tygodnia zaczyna sie 5 miesiac

Dziewczyny właśnie tez zastanawiałam się czy nie utworzyć nowego tematu: Galeria brzuszków, jak na innych miesiącach. My zrobimy sobie nasze kwietniówkowe:-) Co wy na to??ja dzisiaj jak przyjde z pracy chciałabym wam jedno zdjęcie wkleić
mamy juz takie w grupach spolecznosciowych, napisz do aniam bo ona to prowadzi, ja tez bym chciala tam zamiescic moja fotke ale nie wiem jak i nikt mi nie chce tego powiedziec..:confused:

U mnie z tym leniuchowaniem bardzo podobnie...najgorsze jest to że są dni kiedy leże całymi dniami w łóżku-wstaje tylko obiad zrobić:)a mój ukochany widzi mnie w piżamie jak idzie do pracy i jak z niej wraca.Nie wyobrażam sobie teraz , że musiałabym pójść do pracy..przez moje 8 lat kariery zawodowej bylam tylko raz na L4, teraz jestem od 8 tygodnia ciąży w domku
ja na poczatku ciazy bylam 8 tygodni w domu, katastrofa, ale nie spedzalam calego dnia w pizamie bo to nie ja, i jak wrocilam do pracy to odzylam normalnie!

waniliowa, ja kocham kawę. ale moja gin powiedziała, żebym nie piła, bo kawa zmniejsza wagę płodu... no to nie piję w ogóle... :-(
jedynie inke pije... ale to nawet nie pachnie jak kawa
a moja gin powiedziala ze moge spokojnie jedna kawe dziennie pic, a szczegolnie jak mam niskie cisnienie, i tak tez robie

Dziewuszki mam pyanie
kurcze ja nie mam pojecia, a na przepisach w Polsce to juz wogole sie nie znam, wiem ze na internecie sa stronki dotyczace prawa pracy i tam mozna zadac pytanie na formu, to pewnie ktos ci odpowie

Kobietki mam do was pytanko w którym mniej więcej tygodniu poczułyście większe ruchy, mama powiedziała że jak juz poczuje ten jeden większy pierwszy to za 4,5 miesiąca równiutkie urodzę, i oczekuje z niecierpliwoscią, jakieś drobniutki ruchy to mam wrażenie że czuje, takie motylki :):):):):), ale to jeszcze nie to na co czekam :).
hehe moja mama mowila mi to samo, ja jeszcze ruchow nie poczulam ale tez czujna jestem i zapamietam sobie dokladnie jak poczuje

Do góry