reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

do Polandu lecimy na 3 miesiace. Konstancja nie ma obywatelstwa polskiego, wiec na wizie turystycznej moze byc tylko 90dni... Juz na miejscu postaram sie wyrobic jej i polski pasport. Czasem zartuje sobie, ze jesli znajde prace w Polsce, to do Meksyku juz nie wrocimy...

Maonka, moi protoplastusiowie sa przeszczesliwi, ze wreszcie Kostule zobacza. Ja mam mieszane uczucia. Z jednej strony sie ciesze, z drugiej juz sobie wyobrazam jak to bedzie... Jednakowoz w Polsce bedzie lepiej, przynajmniej nie bedziemy tak marzly :-D

reklama
hej kwietnióweczki witam w nowym roku !!!:-)
czas powrócić do rzeczywistości ale może to i dobrze bo jeszcze parę dni i brzuch by mi pęłk z przejedzenia ;-)

zielona super że dziadkowie w końcu będą mieli okazję poznać wnusię oby wszystko się ułożyło po twojej myśli :tak:

maonka zazdroszczę kuligu super sprawa sama chętnie bym się wybrała i poszalała w śniegu

Judysiu fajnie że Zosia nie bała się wystrzałów dzielna z niej dziewczynka :tak:

marta też w takiej sytuacji nie zastanawiałabym się ani sekundy zdrowie najważniejsze antybiotyk to zawsze mniejsze zło niż powikłania po chorobie

U nas sylwester udany byliśmy u siostry K. Natalka była grzeczna do 23 tańczyła i śmiała się potem zasnęła i o 24 obudziły ją wybuchy więc wstałą i znowu miała imprezowy humor całe częście po godzinie udało się ją uspać. Piosenki Budki Suflera to co moje dziecko lubi najbardziej nogi same rwały jej się do tańca a wczoraj jak wujek zaczął grać na gitarze Dżem no to była dopiero radocha aż czkawki dostała tancerka mi rośnie że hoho.
Wymyśliliśmy z K że na dzień babci i dziadka zrobimy niespodziankę i przekujemy Natalce uszy :-) oby tylko zawału nie dostali :-p

kurcze wczoraj przechwalilam moje dziecko :-( stwierdzam po dzisiejszej nocy ze jednak te nocki nam sie nie poprawily, tym razem pobudka okolo 3:-( do tego brzuch mnie tak boli ze nie mam sily sie z lozka podniesc, na szczescie Olka sie chwilowo uspokoila..

mam do Was pytanko dziewczyny- czy Wasze maluchy reaguja na swoje imie? Olka w czwartek bedzie miala 9miesiecy a to jej reagowanie mnie martwi, raz jej sie uda, ale przewaznie nie zareaguje, do tego nie sklada sylab :-( mowi po swojemu, jakies tam ajajaj, łe, nie ale raczej tak nieswiadomie, nie zauwazylam zeby to dzialo sie w jakichs powtarzajacych sie sytuacjach...martwi mnie to, w tym miesiacu czeka nas audilog, ale slyszec to mala slyszy (a po zapaleniu opon jednym z czestszych powiklan jest utrata sluchu), dzwieki wydawac wydaje wiec wydaje mi sie tez ze mowic bedzie ale i tak sie martwie.

Ostatnia edycja:
jesus kiedy te dzieci wyrosną z tego marudzenia.
obawiam się ze nigdy, wiesz jak nastolatki marudzą?? hehe

witam Panie w nowym roku! szczescia zdrowia spełnienia marzeń i uśmiechu zyczę:-)

nadrobiłam wsio sumiennie, ale tyle sie tego nazbierało ze cała Staśkowa drzemka minęła i właśnie się budzi... może jeszcze da mi coś napisać, zobaczymy

przerwa swiateczno-noworoczna całkiem miło nam minęła, ale jakoś tak cięzko mi było na neta zaglądnąć bo wszystkie chłopaki w domu, do tego młode cokolwiek przeziębione:-( na sylwka bylismy u znajomyh, tak spokojnie, we 4, a dzieciaki z babią, wreszcie sobie cUś wypiłam i ogólnie jestem hepi:-)

zielona ale Wam się szykują wakacje:-) trzymam kciuki zebys się z rodzicami dogadała, ale z drugiej strony kto jak nie Ty:-) no i oczywiście za jakąś rozsądną pracę... zapraszam do Kraka na kawkę!

gosieńka miło ze o nas pamietasz, mam nadzieję że szybko do nas wrócisz na dłużej

masakra z tymi puzzlami piankowymi, na szczęście my mamy zwykły, prawdziwy wełniany dywanik, jakoś te wynalazki do mnie nie przemawiają, tak jak gotowanie czy pieczenie folii razem z jedzonkiem

uciekam bo się Pan Stanisław niecierpliwi

miłego dnia!

Witam... żegnam...
cholera znowu mam J. chorego ... ale na 16:40 dopiero do lekarza... M. też strasznie kaszle... ja sie wykończe. niech się w końcu ta cholerna zima skończy bo @#$^%^& dostane. nic tylko bym klęła na ta zime... ja nie wiem czy dzieciom za zimno czy za ciepło (ciekawe jak za ciepło jak na piecu ledwo 40 st. utrzymujemy) czy za suche powietrze czy zbyt wilgotne... nie wiem nie wyrabiam nie wiem jak im dogodzić :-/ tak źle tak też ... no osiwieć mozna... z nocnego wstawania do nich to już na oczy nie widze bo nie śpie albo wcale albo bardzo niespokojnie i tyle mam z nocy :-( ide do moich łobuzów kochanych

bea - ja do ciebie nic nie mam .
Choć twierdzę że jesli chodzi o twoje problemy z dietami itp , to powinnas się udac do specjalisty , bo jak dla mnie masz z tym problem .
A tak do nikogo nic nie mam , kazdy ma prawo sobie pisac co mu się podoba i na jaki temat chce . I tyle .

Agnieszka - współczuje , kurcze to nie ciekawie masz z dzieciakami. :no:
mam nadzieję że skończy się to wasze chorowanie bo rzeczywiście się wykończysz . U nas też w domu jest chłodno więc pewnie i tak to nie wina tego , bo lepiej chłodno niż za ciepło

bea...ja tez nic nie mam do Ciebie, ale podzielam zdanie aniam w 100%, ale to juz Ci wczesniej pisałam.

aga sz-r...ojej zdrówka dla chlopaków.

Witamy sie i my z rana. Antonina śpi a ja od rana wzięłam się za gruntowne porządki, nie wiem co mnie tak złapało od nowego roku, ale to chyba w ramach sportu w diecie hahaha :-):-D:-D:-D

Zielona jak będziesz w Polsce to daj znac, musimy się spotkac :) Może zrobimy jakis ogólny zjazd bb mam z dzieckami z tej okazji w jakimś dogodnym terminie i miejscu co wy na to ? :-)
Judysiuzdrówka dla Zosi. Zosiu buziaki :-)
Agnieszkaspróbój przed snem gotowac wywar z majeranku, mięty i rumianku naszej pomogło :)

Witam wszystkie mamuśki,nie było mnie kilka dni bo czasu brak ja nadal chora Lenie wychodził ząb noi wczoraj wieczorem się przebił tak więc mamuśka szczęśliwa że dziecku wreszcie jakiś ząb wylazł.Sylwester jako tako,ale już sobie obiecaliśmy że za rok w wigilie wyjeżdżamy w góry i wracamy na nowy rok.A tak wszystko po staremu.Wszystkim wam życzę w Nowym Roku dużo szczęścia miłości i zdrowia i jak najmniej problemów,a te co myślą o dzidzi(o ile pamiętam to maonka)życzę powodzenia w starankach no i żeby maluszki wszystkie zdrowe były i grzeczne:tak:
judysia życzę wam dużooooo zdrówka i sił,dobrze że Zosieńka się mocno trzyma i cały czas uśmiechnięta
isabel to widzę że ładnie balowałaś aż ręka potłuczona tobie też zdrówka!
agnieszka ty to masz się z tymi twoimi chłopaczkami,biedaczki co wyzdrowieją to znowu coś się przyczepi,życzę im zdrówka więcej w tym roku:tak:
zielona to czekają cię długie wakacje,a mogę spytać ile nie byłaś w Polsce??A i jeszcze pytanie odnośnie antybiotyku w jakiej był formie?Moja Lena kiedyś zwymiotowała po syropie jak była chora i miała kaszel.Myśle że jeśli byłoby to uczulenie na penicyline to raczej byłyby to zmiany skórne i biegunka
marta moja Lenka nie zawsze załapie ale raczej już reaguje,ale nie ma się co martwić każdy dzieciaczek inny,moja Lena do niedawna mało mówiła a teraz jak zaczęła to normalnie jak stanie przy lusterku to tak dyskutuje ze swoim odbiciem że głowa mała
mamusia gratuluje małej tancereczki:-)
elvie odnośnie antybiotyków nie każdy zna się na działaniu leków dokładnym i ich skutkach ubocznych więc jeśli malec choruje to człowiek robi wszystko żeby maluch wyzdrowiał i zgadza się z tym co lekarz mówi,też nie jestem zwolennikiem antybiotyków ale jeśli przepisuje je dobry sprawdzony lekarz to nie ma co się martwić(choć nikt nie jest w 100% pewny jak dziecko zareaguje,niestety nie ma zwyczaju sprawdzania uczulenia na antybiotyki,a czasem to potrzebne)

reklama
Witam, ja tak szybciutko, jak zwykle, ale to bb to już sobuie jakoś w plan dnia pracy wpasowałam;-)
U mnie mimo kolejnego eksperymentu jedzeniowego (butla na noc), nocka nieteges. Padnięta jestem.
U nas wsio ok sylwek był u nas i było 6 dorosłych i 6 dzieci , Szymek wytrwał do 1 .. Mała przespała ładnie , wstając raz na jedzenie . Teraz staram się ogarnąc ten bałagan co mam w domu I szukam wakacji . mamy dwa typy grecja albo turcja az mi się cieplej robi jak te katalogi ogladam he he . Tym razem jedzemy w lipcu .
Ja dzisiaj przelewik zrobiłam, także w maju na tydzień na wyspy kanaryjskie. Na kontynencie nie byłam, ale Kretą byłam oczarowana, polecam hotel SIRRIOS VILLAGE. Byłam tam dwa lata temu, poza koniecznością spacerku na plażę, hotel z super udogodnieniami dla rodzin z dziećmi, praktycznie 90% ludzi było z dziećmi.
W Turcji z koleji są świetne animację dla dzieci.

Jedna fantastyczna rzecz o Meksyku, a wlasciwie o tutejszej biurokracji: wyrobienie paszportu zajmuje JEDEN dzien. Umowilam juz mala w urzedzie i jesli zgromadzimy wszystkie papiery (to bedzie pokomplikowane), to 12 stycznia Kostka bedzie miala paszport, a dwa tygodnie pozniej bedziemy w Polsce :D

no to super, nie dziwie się, że rodzice się cieszą. To ich jedyna wnuczka??

U nas sylwester udany byliśmy u siostry K. Natalka była grzeczna do 23 tańczyła i śmiała się potem zasnęła i o 24 obudziły ją wybuchy więc wstałą i znowu miała imprezowy humor całe częście po godzinie udało się ją uspać. Piosenki Budki Suflera to co moje dziecko lubi najbardziej nogi same rwały jej się do tańca a wczoraj jak wujek zaczął grać na gitarze Dżem no to była dopiero radocha aż czkawki dostała tancerka mi rośnie że hoho.
Wymyśliliśmy z K że na dzień babci i dziadka zrobimy niespodziankę i przekujemy Natalce uszy :-) oby tylko zawału nie dostali :-p

ja mam plan, ale jak Mała skończy roczek, tak nam kosmetyczka doradziła.

Marta moja Alicja reaguję na swoje imie, ale mówić też niet, ale też myślę, że każde dziecko ma swój czas i widocznie to jeszcze nie czas na nasze córcie, ale się rozgadają.

Zdrówka dla Zosieńki, mam nadzieje, że taka dawka chemii zadziała i będziesz miała dla nas dobre wieści.

Franek też czasem mam ochotę na taki wyjazd, ale z drugiej strony Święta Bożego narodzenia jakoś tak domowo mi się kojarzą. Ja zawsze na Wielkanoc wyjeżdzaliśmy, w zeszłym roku pierwszy raz od lat byłam w domu, ciekawe jak będzie w tym roku.

Znikam

Do góry