reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Sospetossa - współczuję utraty pracy, durny szef nie wie co traci. I gratuluję obrony!! Wiem, że to kiepskie pocieszenie, ale z dyplomem zawsze o pracę łatwiej! Głowa do góry!

maonka - gratuluję odwagi, ja bym pewnie uciekła z tego garażu i już tam więcej nie wlazła:D

nata - najlepszego dla Julki!!

annaoj kce - trzymam kciuki za jutrzejszy wyjazd - dasz radę;-) Sama też nie lubię samochodem M. jeździć.

iza - gratuluję ząbka, u nas nadal zębów brak

zielona - widoki fantastyczne!!!

Lenka dziękuje za życzenia:-)

A ja w ramach Dnia chłopaka idę dzisiaj szybciej do sypialni :D
Mieliśmy na kolację jechać, ale teściowa wyjechała na szkolenie i nie wypadało teścia samego z małą zostawiać, bo mała wieczorami marudna i mógłby sobie chłop nie poradzić, chociaż jest najlepszym dziadkiem na świecie:-)
Kolacja zatem przesunięta na sobotę, a dzisiaj dobry filmik, winko, deska serów, winogron, świecie i inne bajery;-)

Ostatnia edycja:
reklama
hej dziewczynki przepraszam że teraz wam nie odpiszę ale zrobię to wieczorem wpadłam tylko żeby napisać że K. ma boreliozę :-( dostał na miesiąc antybiotyk potem mamy zrobić wyniki ehhh a ja mam afty na gardle całe szczęście że Natalka zdrowa zmykam do wieczora papa
wspolczuje i zycze zebyscie sie z tym szybko uporali

właśnie dlatego zdecydowaliśmy się, mało dzieci dwie fajne babeczki :) jest jeszcze jedno dziecko, ale ono tylko na trzy godzinki dziennie przychodzi, więc jakby go nie było.

Ogólnie super warunki - Julcia jest tam najmłodsza, właścicielka wczoraj przywiozła dla niej huśtawkę fisher price i masę zabawek odpowiednich dla 6 miesięcznego brzdąca.
wymarzony zlobek

płacę 600zł miesięcznie
cena tez przystpna za te looksusy
hehe, moj odstatnio probowal mnie przekonac, ze powinnismy wymienic nasze 42 na 50. Potyrpalo go doszczetnie... Calymi dniami nie ma go w domu, jak tv nie wlaczam prawie wogole, a temu sie kino w domu marzy...
mojemu sie marzy kino domowe, glownie te wielkieee glosniki chyba z drzewa spadl
bo po pierwsze tez nie oglada prawie tv a po drugie Tymek z nami w pokoju jest

no chyba zawsze. biednmu zawsze wiatr w oczy wieje i u mnie to powiedzenie jak najbardziej sie sprawdza. jeszcze zeby nie nie bylo za malo dolujaco, pracowalam z mama i ja tez zwolniono z dnia na dzien. szef mial kaprys wymienic cala kadre gorzowa ot tak,z dnia na dzien. za naszymi plecami wyszkolil sobie nowych ludzi i dzis nam oznajmiono ze od jutra nie pracujemy. **** (sorki) osobiscie nie lrzyjechal tylko wysłał swoja ulubience coby przekazala nam "nowiny". takze dzis prosto z obrony ze szczecina jechalam po swoje rzeczy do pracy...
mieszkamy z rodzicami, takze z jednedo domu dwie osoby nagle stracily prace ....ehhh

przez to nawet nie mam sil cieszyc sie ze dzissie obronilam
biedactwo, tulam bardzo mocno
wiesz jak to mowia
nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo
musialas stracic ta robote by znalezc jakas zajefajną
gratuluje dyplomu!!!
Elvie
udanych "bajerów" ;)

sospettosa cóż za chu... z tego szefa że jeszcze tacy ludzie są na świcie to co zrobił twojej mamie to myślę że da się w sądzie pracy zaskarżyć popytajcie i nie odpuśćcie dla gnoja !!!

annaoj cóż za pech ! ale jutro będzie lepszy dzień

cóż za dzień dzisiaj wstrętny same nieszczęścia :-( trzymajcie się ciepło dziewczynki

aniez - powiedz mi jeszcze jak to zrobilas ze oduczylas smoka?? moja niunia bez smoka to ani rusz! ja nie wiem jak mozna dziecko tego oduczyc

Zabraliśmy mu go... na początku wrzaskulił, ale teraz jest OK. Tylko pilnuję rytuału- wyciszenie, zasłonięcie okien, kocyk i w kimę... wieczorem dochodzi kąpiel... na razie dajemy radę, chociaż dziś np. wieczorem trochę go 'przeciągnęliśmy', bo mąż późno z roboty zjechał i mały strasznie płakał i nie było go czym uspokoić... To bywa trudne, ale i tak niedługo trzeba by smoka wywalić, bo ząbki wyjdą... ja mam obsesję na punkcie zgryzu... taka dysfunkcja...

13x13 nasz w nocy śpi... jak się wybudza i kwęczy to pomaga przełożenie na boczek, więc nie wiem, co Twoja Ala na brak smoka! Można spróbować ograniczać smoczka- czyli dawać coraz mniej, bo nasze dzieci generalnie mają teraz już słabszy odruch ssania.

Pozdrowienia dla wszystkich kwietnióweczek od majówki!
Czy są wśród Was takie które jeszcze karmią tylko piersią i dzieci są zdrowe? Bo ja tylko piersią i wszyscy mi już na głowę wchodzą że dziecku to już nie starcza, a dziś był ważony i podwoił wagę urodzeniową więc czy muszę go już czymś dokarmiać?

Nie musisz dokarmiać. My zaczęliśmy jak mały miał 5 miesięcy i nadal dostaje 5 mlecznych (cycowych) posiłków + jeden zupkowy.

no chyba zawsze. biednmu zawsze wiatr w oczy wieje i u mnie to powiedzenie jak najbardziej sie sprawdza. jeszcze zeby nie nie bylo za malo dolujaco, pracowalam z mama i ja tez zwolniono z dnia na dzien. szef mial kaprys wymienic cala kadre gorzowa ot tak,z dnia na dzien. za naszymi plecami wyszkolil sobie nowych ludzi i dzis nam oznajmiono ze od jutra nie pracujemy. **** (sorki) osobiscie nie lrzyjechal tylko wysłał swoja ulubience coby przekazala nam "nowiny". takze dzis prosto z obrony ze szczecina jechalam po swoje rzeczy do pracy...
mieszkamy z rodzicami, takze z jednedo domu dwie osoby nagle stracily prace ....ehhh

przez to nawet nie mam sil cieszyc sie ze dzissie obronilam

No qwa... Mam nadzieję, że szybko coś znajdziecie. A czemu się boisz, że karę zapłacisz, skoro to buc nie dał Ci umowy... może się da coś od niego wyciągnąć...

zrobione

Male to pocieszenie i wspolczuje ze tez to przechodzisz.

w taki wiatr? wieje jak w Himalajach jakichs...

Ty zartowalas, prawda?

Nikita, ja tak na serio zaczelam synka dokarmiac jakis tydzien temu. Podstawa jego diety jest nadal moje mleko, do tego 1 lub 2 razy dziennie daje mu kaszke (po ok 50-70ml). Mlody rozwija sie ksiazkowo, nie chorowal do tej pory i jakis miesiac temu podwoil mase urodzeniowa, wiec nie daj sobie wmowic, ze krzywde dziecku robisz nie dokarmiajac go. Pamietaj, ze pokarm dostosowuje sie do potrzeb dziecka (ilosciowo i jakosciowo)

Ide spac laski, bo ostatnio nie funkcjonuje normalnie.

Wronka, nawet nie powiedzialam Ci, ze moj Sz jest u Ciebie na szkoleniu i bardzo mu sie podoba miasto, szkolenie nieco mniej.

Zielona, jakie widoki!! w u mnie "na horyzoncie - blok, a inni widza wulkan". chyba normalnie kiedys sie do Ciebie wprosimy z Sebkiem i Sz :tak:;-):-)
:no: mówiłam serio... tak było ...
hej Dziewczyny.
Przyznaję, nie przeczytałam dziś żadnego Waszego posta. Miałam cięzki dzień. Ledwo wróciłam z obrony, dowiedziałam się, że straciłam pracę...

ehhh, jestem już zmęczona tym wszystkim.....

fuck! Cholera ... i w ogóle

Mlody znowu ryk odstawił. Mam dość. Mam ochote go wystawić za drzwi

Agnieszka- trzymamy kciukasy... w końcu prześpi nockę, a modyfikowane też 'załapie'. A jakie mu dajesz? Może zmień firmę.

A u nas tak: ojciec wstał, matka wstała, Kuba wstał, pies wstał, kot wstał, a młody dalej śpi... ostatni raz widzieliśmy go wczoraj o 19:30... cycki mi zaraz pękną, ale co tam... dzięki Wronka za zmotywowanie nas :-D Kuba tak nie hałasuje jak my (hihihi) to mam nadzieję, że po przeprowadzce do braciszka też będzie OK, bo chciałabym odzyskać sypialnie!

próbowałam nan, teraz bebiko... jeszcze mam z bebilonu i z hippa próbkę...tyle że on szuka ciągle cycka...a tam pustki... raz może 2 razy na dzień się mleko pojawi w większej ilości a tak to pociągnie 2 razy i ryk bo pusto :-( Janek oprotestował modyfiokowane jak miał 10 miesięcy ale kaszki jadł a ten nawet kaszki nie chce... rośnie mi dziwolag... :-p

reklama
Do góry