reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
hejka,
jakos was nadrobilam choc lekko nie bylo:-p tyle tu produkujecie
teraz uciekam do lozka, odpisze tylko co zapamietalam
wronka - usmialam sie z relacji z kosciola:-D
daga - farbuj, nie ma to jak blond:tak:
nata, kamisia - pierwsze koty za ploty, teraz juz bedzie tylko lepiej
katik - moze kiedys jak bede miala czas to tez sie wroce na te stare watki i poczytam, szczegolnie nasze poczatki...
nara

uff nareszcie nadrobiłam

daga - pochwal się co fajnego kupiłaś

kittek- To się nazywa mama pracująca;-). U mnie też lewy cycek jakoś mniejszy i od początku mniej lubiany.

Nata -właśnie na takie info czekałam super że Julcia szczęśliwa a z czasem i ty się przyzwyczaisz i obie będziecie zadowolone

kfiatek i ja postanowiłam hodować włosy ciekawe co z tego wyjdzie jak narazie miesiąc wytrzymałam

aniez z pod jakiego znaku jesteś? bo często czytając twoje posty mam identyczne podejście do wielu spraw a szczególnie chodzi mi o podejście do dzieciv:-):-D

ja dzisiaj zaciągnęłąm K do lekarza(ale nie było już miejsc więc zapisał się na jutro) bo od tygodnia wkoło sutka ma rumień który go boli i swędzi. Na początku tylko bolał go sutek a po kilku dniach zaczął się w koło robić czerwony i swędzący z tego co wyczytałam w necie to może być po ugryzieniu kleszcza boję się żeby to nie była borelioza ehh czemu ci faceci są tacy uparci i nie chcą iść od razu do lekarza

Witam się wieczorową porą!

Zazdraszczam wam,że umiecie się zorganizować i nadrobić wszystko. Kurcze ja właśnie wycinam kleję i robię cuda na kiju dla maluszków. Mam zajęcia z 6-7 latkami i chcę zajęcia urozmaicić. Jutro i w czwartek w zajęcia liceum a w weekend dla odmiany zaczynam zajęcia na zaocznych. Nie ma szans na to,że będę na bieżąco z wami,a już wiem,że będę tęsknić...buuu.
Maja w tym czasie będzie u babci więc wiem,że w dobrych rękach. Ale np dziś babcia mnie urządziła (nieświadomie wprawdzie). Tuż przed moim przyjazdem z pracy dała Mai deserek. Ja głupia rano wypiłam pierwszą od dawna herbatkę dla matek karmiących, w pracy byłam 3 godz, jak wracałam to myślałam,że mi cyce ( a właściwie cyca) rozsadzi. No i co? Zonk, jak przyjechałam moja ninunia ani myślała jeść. Laktatora niet więc szybko do domku pojechałyśmy. W dwie minuty 150ml ściągnęłam (tak aby Mai coś zostawić na małe szamanko ) ........ i ulga ufff.
A moja żaba odrzuca stopniowo lewą pierś, boję się,że jak skończę karmić to będzie różnica w rozmiarze bo już jest duża. Maja kompletnie nie chce z niej jeść i pokarmu w niej prawie wcale...
Jak myślicie?

Madzia zdrówka dla Oli i trzymamy kciuki aby Zosia się nie zaraziła.

Nata wiem co czujesz,ale żłobek to fajna rzecz. Julcia będzie miała towarzystwo i wykwalifikowaną kadrę do opieki.
Będzie dobrze zobaczzysz!

Katik zazdraszczamy możliwości takich zajęć w Jukeju!

Elvie fajnie,że sytuacja się wyjaśniła!

Wronia gratuluję udanej eksmisji :)))

Maonka pochwal się fryzem jak coś wymyślisz.

Kurcze piszecie o obiadkach, ja ostatnio gdyby nie mamcia to bym na mrożonkach chyba leciała.

Aga,ale mi smaka na naleśniki narobiłaś!
Duża buźka dla wszystkich!

Net chodzi beznadziejnie albo wcale i fotek maluszków się nie mogę doczekać.... a tak bym chciała luknąć... buuu

U mnie to samo cwaniara by jadła tylko z prawej ale ma jeść i z tej i koniec i prawego cycka też mam większego .

ja bym chciała po mału przejśc na butle a ten cwaniak nie chce modyfikowanego i dupa ale mam nadzieje że się przekona .

U mnie nic ciekawego mąż w domu jeszcze dwa tyg więc robimy rożne rzeczy w domu na ktre normalnie nie ma czasu dziś jeszcze byliśmy w ikea i tak sobie dzionek zleciał

Annaoj my chyba podobne doświadczenia mamy. Pamiętasz temat kupowy??? Hihi, to mnie pocieszyłaś :) Karmienie spod pachy rozszyfrowała i nie da się oszukać spryciula mała. Niech ma jak chce, chyba tatusia posłuchała bo dzięki temu mamusia w wydekoltowanej bluzeczce nie wyskoczy przez jakiś czas.
Pewnie, że pamiętam i to samo sobie pomyślałam. Ciekawe czy jeszcze w czymś Majeczka z Igorkiem się zgra<?>;-)

Elvie my Twoją Juleczkę poznajemy, nie musisz pisać które zdjęcie:-)

Ella
a to nie jest refluks?

Kwiatuszku
chyba nie...lekarze ja badali i nic takiego nie stwierdzili- to jakies jej dziwne zagrywki- jak tylko nie chce juz jest to zamiast wypluwac to poprostu zwymiotuje co zjadla...albo jak sie wkurzy i za bardoz zacznie plakac to zanim ja zdaze uspokoic to ta paw...albo sobie zabawke za gleboko wsadzi..albo na brzuszku zacnzie szalec...no rece opadają...pby ta homeopatka cos poradzila bo inaczej zostaje przeczekać...:sorry2:

Kwiatuszeku co do przepisu na chińszczyzne to ja też tak robię- pyyyszota:-D

Agnieszko
bardoz współczuje że Twoje biedne smyki ciągle tak chorują- życze zdrowia ponad wszystko!:tak:

Wronia- Borysek chory też? bieduś...zdrówka oczywiście! CO do chrzcin to zawsze muszą być jakieś kwiatki- u nas chrzestnemu spodnie od garniaka pękły przez co sie z chrzestna spoznili bo je moja mama szyła na prętce i ksiadz na nas czekal- masakra i trzoda w kościele bo nam sie smiac chcialo cala msze i najlepsze ze ksiad zile razy na nas patrzyl to tez rechotal pod nosem :-D najwaznejsze ze wszystko sie udalo a twraz prosze fooootki nam tu pokazac tego przystojniaka!!!!:-)

Aniez- Ty sie ciesz ze mas zmałego spiocha- przynajmniej masz troche czasu dla siebie;-) niemniej jednak ze wytrzymal 3h na macie:szok: szok! Julka 5 min na pleckachj i siup na brzuszek i potem max pol godz jak kocisko jest w poblizu bo sie do niego cieszy i chce odleciec tak macha łapkami po czym ma dosc i marudzi...

Elvie
- ciesze sie ze sie wyjasniło ;-) jak CIę to pocieszy to u nas tez jest godzina usypiania i 20min spania :baffled:

Katik- jeju jak mi to przypomniałas jak to było jak te nasze wiercipięty w brzuszkach siedziały to i ja mam łezki w kącikach ;-) w sumie czesto do tego wracam i sobie przypominam...a co to bylo o tej porze rok temu...:sorry2:

maonka
- ja tez do fryzjera sie wybieram ale raczje radykalnych zmian nie bedzie- za to chętnie zobacze Twoje :-)

13x13 dzieki za kciuki a co do Twego wypadu to.....oj jak ja CI zazdroszczę!!!:-D

Kamisia- no to mam nadzieje że włoski sie poprawią :tak:

Gosiek26- współczuję dzieciątka-upierda ale nie przejmuj sie ja mam podobne- moz enie na rękach ale tez w kolko- mata-lozeczko-bujaczej-kolanka...ehhh...staram sie ja zaostawiac sama ile sie da zeby sie zajela ale ciezko...nie wiem- czy ja cos robie zle?:dry:

Nata- no widzisz1 i po co tyle nerwów?- ciesze sie razem z Toba ze pierwszy dzien zaliczony tak dobrze:-D

Magda- przykro mi że Ola chorutka-zdrowia zycze!...oby siostrzyczka sie uchowała...:sorry2:

Zielona- współczuje nocy- oby ta byla spokojniejsza...

Kittek- badz dzielna- dasz rade ze wszystkim a do nas zagladaj choc czasem :tak:

Daga- gratuluje szopingu- tez sie wybieram ale chyba w sobote ;-) co do blondu--uuu zaszalejesz! jakos sobie nie wyobrazam :-p ale nigdy nie mów nigdy- ja przed blond pasemkami bylam totalnie "czarna"..z reszta naturalnie jestem brunetka :-D

Justa- nadrabiaj nadrabiaj- ja tez wlacze :-D

M amusia
- zdrowia dla upartego M- coż oni sa najmadrzejsi...tak już ich uczą na tym "marsie":sorry2:

Anim- takie normalne dni sa bardoz fajne- wspolne zakupy i w ogole...:tak:

ufffff....;-)

A u nas dzień fajnie poza tym że net sie wieszal i mi wszystko wywala caly dzień :angry::-D
Julik zasnąc nie mogła bo wpadł dziadek po wakacjach opalony i sie go wystraszyla i potem plakala przed zasnieciem- musial wyjsc to sie uspokoila:szok: wczesniej bylismy na basenie z M wiec sie troche zrelaksowałam...a teraz czas lulu bo nie wiadomo jaka noc mnie czeka jak jej sie dziadek przysni:szok::-D:sorry2:

Dobranoc moje drogie Kwietniówki i z góry dziekuje Wam za wszystkie oddane na Juleczke głosy w tym konkursie:-)

Oooooo i juz kumam:-)
To nie o mnie chodziło:D
Ja mojej Leny nigdzie nie zgłaszam, bo dla mnie i tak jest bezkonkurencyjna:-)

kittek - mój cycownik upodobał sobie za to jedzenie z lewej piersi, więc jak jest głodna to karmienie zaczynam od prawej i dzięki temu cycki póki co mam równe:-)

Daga - szczerze.. jakoś sobie Ciebie w blond nie wyobrażam. Sama kiedyś z blondem zaszalałam i nie byłą to najlepsza decyzja, po 3 dniach zmieniłam kolor a włosy rozjaśnione mi chyba później wszystkie powypadały, bo pamiętam że jak myłam to mi się sitko w wannie zatykało i to właśnie od tych jaśniejszych włosów. A co dzisiaj nakupiłaś? Pochwal się!

Katik - ja przedwczoraj leżąc w łóżeczku z M. sobie przypominałam jak to było rok temu.. Testy ciążowe trzymam do dziś:-)

Ella - powodzenia w konkursie;-) Moja młoda też sama sobą się jakoś nie potrafi zająć i przez to strasznie absorbująca jest. Dzisiaj w łóżeczku sama wytrzymała całe 6minut - sukces:D

Mała Lenka słodko śpi. Już się więcej nie obudziła, więc brzusio ją chyba przestał boleć - uff.. :-)
A ja zmęczona już jestem i z tego powodu namieszałam w zamówieniach, pomyliłam numery dwóch konsultantów i jutro o 6:00 przymusowa pobudka, telefon do Wawy i prostowanie moich głupot mnie czeka. Maila już do firmy wysłałam, aby mieć alibi:D

Gruszek się najadłam, bo mi Wronka apetytu narobiła pisząc o gruszkach, kisiel zjadłam i pół paczki delicji. Normalnie aż mi wstyd:-(

Ostatnia edycja:
reklama
hejka,
jakos was nadrobilam choc lekko nie bylo:-p tyle tu produkujecie
teraz uciekam do lozka, odpisze tylko co zapamietalam
wronka - usmialam sie z relacji z kosciola:-D
daga - farbuj, nie ma to jak blond:tak:
nata, kamisia - pierwsze koty za ploty, teraz juz bedzie tylko lepiej
katik - moze kiedys jak bede miala czas to tez sie wroce na te stare watki i poczytam, szczegolnie nasze poczatki...
nara

hehe no to teraz jestem jeszcze bardziej za :-D

uff nareszcie nadrobiłam

daga - pochwal się co fajnego kupiłaś

kupilam kurteczke taka do okolic pupy czarno szara, guziki dwurzedowe i taki odrobine wyrzszy kolniz, spodnie - szare jeansy - taki troche ala rurki, ale nie do konca bo na moja brylasta posture zadne rurki jezcze nigcy niepasowaly :-D i dlugi cielpusi kremiasty golf. dwa cyckonosze i 2 zdzirskie stringosy :-)

ja dzisiaj zaciągnęłąm K do lekarza(ale nie było już miejsc więc zapisał się na jutro) bo od tygodnia wkoło sutka ma rumień który go boli i swędzi. Na początku tylko bolał go sutek a po kilku dniach zaczął się w koło robić czerwony i swędzący z tego co wyczytałam w necie to może być po ugryzieniu kleszcza boję się żeby to nie była borelioza ehh czemu ci faceci są tacy uparci i nie chcą iść od razu do lekarza

bo sa upartymi facetami :-)

Elvie, jak znajde to pokaze moje zdjecie w blond :-) o dziwo nie wygladalam jak monster :-D niestety rozjasnianie baaaardzo niszczy, ale co tam, jak sie zdecyduje to raz sie zyje :-D

Do góry