reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Nata- no widzisz :-) dooobrzeee będzie :tak:
Magda- no masz!!! Zdrówka dla Oli, żeby Zosi nie zaraziła, bo my z Agą już to przerobiłyśmy (u mnie Bartka załatwił Kubek, który po 3 dniach był zdrów jak rybka, a mały z miesiąc się męczył).
13x13- no taki weekend to ja rozumiem :-D
Gosieńka- plan z karmieniem niezły. Też taki miałam, ale w styczniu mam dłuższy wyjazd, związany z kupą spotkań więc postanowiłam karmić do grudnia- notabene z Kubą przyczyna była ta sama, ale daliśmy radę.
Katik- widzisz jak Cię Zielona oświeciła :-D teraz to będziecie miały wychodne :-p

U nas dzieciaki śpią. A my się dzisiaj wynieśliśmy z mężem z sypialni- chcę sprawdzić, czy będę się budzić, jak mały zawoła na amu (bo chyba koło weekendu wyautujemy go do braciszka).

reklama
Moje małe cudo też już spi- ciekawe na jak długo. O 18 zrobił sobie pół godzinną drzemkę i myślałam że nie uśnie ale obyło się bez większych szaleństw no i sukces bo usnął w łózeczku- coprawda wtulony buźką w moją dłoń ale nie na rękach....ach jakbym chciała żeby on zawsze sam sobie zasypial:(
Pan tata w pracy , ja z lapem na kolanach lookam na wspólna i spać się chce coraz bardziej....aaa idę sobie budyń waniliowy ugotować -zeżfrem go z powidłami

Uff.. młoda wreszcie padła. Bidulka się męczyła okropnie. Ostatecznie zrobiła siusiu, dojadła i zasnęła.
Zmykam na dół coś zjeść. Kisiel za mną chodzi.. :-)

Witam się wieczorową porą!

Zazdraszczam wam,że umiecie się zorganizować i nadrobić wszystko. Kurcze ja właśnie wycinam kleję i robię cuda na kiju dla maluszków. Mam zajęcia z 6-7 latkami i chcę zajęcia urozmaicić. Jutro i w czwartek w zajęcia liceum a w weekend dla odmiany zaczynam zajęcia na zaocznych. Nie ma szans na to,że będę na bieżąco z wami,a już wiem,że będę tęsknić...buuu.
Maja w tym czasie będzie u babci więc wiem,że w dobrych rękach. Ale np dziś babcia mnie urządziła (nieświadomie wprawdzie). Tuż przed moim przyjazdem z pracy dała Mai deserek. Ja głupia rano wypiłam pierwszą od dawna herbatkę dla matek karmiących, w pracy byłam 3 godz, jak wracałam to myślałam,że mi cyce ( a właściwie cyca) rozsadzi. No i co? Zonk, jak przyjechałam moja ninunia ani myślała jeść. Laktatora niet więc szybko do domku pojechałyśmy. W dwie minuty 150ml ściągnęłam (tak aby Mai coś zostawić na małe szamanko ) ........ i ulga ufff.
A moja żaba odrzuca stopniowo lewą pierś, boję się,że jak skończę karmić to będzie różnica w rozmiarze bo już jest duża. Maja kompletnie nie chce z niej jeść i pokarmu w niej prawie wcale...
Jak myślicie?

Madzia zdrówka dla Oli i trzymamy kciuki aby Zosia się nie zaraziła.

Nata wiem co czujesz,ale żłobek to fajna rzecz. Julcia będzie miała towarzystwo i wykwalifikowaną kadrę do opieki.
Będzie dobrze zobaczzysz!

Katik zazdraszczamy możliwości takich zajęć w Jukeju!

Elvie fajnie,że sytuacja się wyjaśniła!

Wronia gratuluję udanej eksmisji :)))

Maonka pochwal się fryzem jak coś wymyślisz.

Kurcze piszecie o obiadkach, ja ostatnio gdyby nie mamcia to bym na mrożonkach chyba leciała.

Aga,ale mi smaka na naleśniki narobiłaś!
Duża buźka dla wszystkich!

Net chodzi beznadziejnie albo wcale i fotek maluszków się nie mogę doczekać.... a tak bym chciała luknąć... buuu

Kittek mój Igor też około 4 miesiąca uznał, że lewa pierś jest be. Przez miesiąc w ramach małego oszustwa spod pachy go karmiłam, ale mleka było coraz mniej. Po karmieniu piersi wyglądały jednakowo, więc się nie obawiaj.

Shit! Nie dość,że z netem problemy to jeszcze cyfra w tą pogodę protestuje i poszła sobie w siną dal... a M jak mdłości chciałam obejrzeć...

Annaoj my chyba podobne doświadczenia mamy. Pamiętasz temat kupowy??? Hihi, to mnie pocieszyłaś :) Karmienie spod pachy rozszyfrowała i nie da się oszukać spryciula mała. Niech ma jak chce, chyba tatusia posłuchała bo dzięki temu mamusia w wydekoltowanej bluzeczce nie wyskoczy przez jakiś czas.

hej hej:-)

moj dzic hropsikuje juz jakies dobre 1,5 h a ja dopiero jeden watek nadrobilam :-)

Wronia, ksieza sa jacys niezyciowi.... dlatego my tylko ochrzcilismy i na mszy nie zostalismy, bo pewnie byłby koncert na cala parafie

Kamisia - wiem ze to nie tu powinnam pisac, ale jaki masz kosmetysie do wloskow?? ja mam matrixa i juz troszke mi sie nudzi, wiec moze cos innego polecis :-D

Nata - przez caly dzien myslalam, jak pierwszy dzien. 3maj sie mamuska:-) szkoda tylko ze matka przezywa take chwile najgorzej... mi sie serce zordzira na sama mysl o oddaniu Olci....

13+ 13`stkowy Sis = remont wawy wiekszy niz na euro :-D

a u nas dzisiaj dzien zlecial na szopingu. matka sie ciuchowo oblowila, Ola słoiczkowo, a ociec dostal gre :-)
tez musze cos z moimi psikudlami zrobic, bo znowu mi sie chyba namnozyl - mi wlosy na dlgosc i na gestosc kosmicznie rosna... trgedia jak mam to wyprostowac.. trzeba cos definitywnie z tym zrobic... a chdzi za mna blond.....

id eczytac dalej

bziole i spokojnej nocy :-)

reklama
Czy tylko ja miałam dzis problem z forum? wywalało mnie i w ogóle...powysyłałam Wam tylko na fb tą prośbę moja małą i z tamtad mnie tez wywaliło na godzine:angry:

Zaraz będę nadrabiać co tam u Was dzisiaj...
:tak:

Jeszcze napisze tu do dziewczyn które nie mają konta na fb:

Drogie moje mamusie-nie-facebookowiczki
:-D jako że skromnym zdaniem matki uważam, że mam ładne dziecko więc zgłosiłam je w konkursie ;-) oto link do zdjec na konkurs- bardzo prosze o klikniecie nawet codziennie jak nie zapomnisz chociaz na jedno dwa zdjecia. Prościej bedzie jak zapamietasz ze fotki sa na stronach 3,4,5 po 3 sztuki i zapiszesz soebie strone nr 3 galerii konkursowej. Bede bardzo wdzięczna i julik tez jak dostanie misia nie trzeba sie logowac ani nic- wystarczy tylko kliknąć pod zdjeciem na "Lubię to". autorem zdjeć jestem wpisana ja łukasz i Julia. oto link:

http://www.bebiko.com.pl/home/Konku...m-gdy/Galeria-konkursowa/Zobacz?PhotoID=16071

Zdjęcia Juleczki są na powyższej stronie 3galerii:
rząd 2 zdjęcie pierwsze od lewej i
rząd 3 zdjęcie pierwsze od lewej
strona 4 galerii:
rząd 1 zdjęcie 3,
rząd 2 -zdjęcie 3,
rząd 4 zdjęcie 2
strona 5:
rząd 1- zdjęcie 3,
rząd 3- zdjęcie 3 i
rząd 4 zdjęcie 3

Jeśli będziesz pamiętac to proszę codziennie :)

Wiem, że to bzdura w porównaniu z akcją pudełko dla Ani którą niewątpliwie wygramy w piątek, ale od lat marzy mi sie taka foto-ramka a po prostu nie mamy za bardzo kasy na tego typu zachcianki więc jakbyści emogły jak wam sie przypomni parę razy kliknąc choćby na 1-2 zdjęcia to będę wdzięczna bardoz bardzo :)

a teraz czas nadrobić co u Wa sbo jestem bardzo ciekawa a co chwile mnie wywala :/

Ostatnia edycja:
Do góry