reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Dobry dobry!

Ogladam tv, Ł oporzadza Polke a potem serwuje jajecznice na sniadanie... Taaaaaak, takie dni lubie:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
Witam:-)
Moja szczęście ślicznie dzisiaj pospało od 20:00 do 8:45 z cycaniem o 4:30 i 7:00. Teraz znów śpi na tarasie. Parasol ogrodowy jej rozłożyłam na wóziem, bo przelotnie kropi.

Magda - najlepszego dla Oleńki!!

Wronka - mam nadzieję, że u Was pogoda łaskawsza.

Agnieszka - biedne te Twoje chorowitki. Zdrówka dla Janka!

Zmykam, bo właśnie znajoma której syn do mojego M. na korki chodzi zadzwoniła, że z zadaniami wpadną za pół godziny, a M. oczywiście serdecznie ich zaprosił, a ja w ciuchach domowych jeszcze latam, ehhh.. :/

Czesc dziewczyny.
A u nas dzis pieknie slonecznie wiec korzystamy poki nie przyjda deszczowe i wietrzne dni.
Mala pobudki chyba ze cztery nam zrobila,a poszla spac o 12 godzinie.Ona chyba oszalala.
Juz chyba jej tak zostanie.Czy ja kiedys bede miala wolny wieczor tylko dla siebie?????

Nie do mnie pytanie ale napisze jak to jest w Hiszpanii z tymi nazwiskami.
No wiec gdybym byla hiszpanka jedno nazwisko mialabym po mamie drugie po tacie.Wychodzac za Hiszpana nie dostaje jego nazwiska,czyli zostaje jak przed slubem.Nasze dzieci dostaja jedno nazwisko po tacie swojego taty i drugie po tacie mamy,czyli ja sie nazywam Munoz Gonzales a moj maz Rio Sanchez wiec nasze dziecko dostaje nazwiska Munoz Rio.Tak to wyglada tutaj.

Sorki odwrotnie Rio Munoz.

Wronka- no mam nadzieję, że imprezka się uda :-D czekamy na relację!

Zielona- ależ w tym Meksyku zamieszanie z nazwiskami. Dal mnie kosmos.

Agnieszka- no Ty to się babo namęczysz :-( Sama nie wiem, co Ci poradzić... Ściskam mocno i trzymam kciukasy, żeby wkrótce wszystko wróciło do normy. A! Z mojego doświadczenia- dziecko, jak zaczyna chodzić do żłobka/przedszkola to zaczyna chorować- ja bym się wstrzymała z wysłaniem Janka do przedszkola, tak przynajmniej z miesiąc- teraz przez pogodę będzie kupa wirusów, a on z tego, co piszesz jest osłabiony. Podawałabym mu w tym czasie tran, dużo owoców i warzyw, vibowit, discoflor i jogurt probiotyczny (po biegunce oczywiście). Może to brzmi, jak Pani Dobra Rada, ale z Kubą przerobiłam ten temat w zeszłym roku.

Katik- toś się ustawiła :-D:-p:-D

U nas leniwa niedziela- byliśmy na placu zabaw i w kawiarni na ciastach i kawusi, a teraz TVlandia :-p i oczekiwanie na kurczaka, który pachnie obłędnie :tak:

o jakie pustki;-) witam dziewczynki !
Wronia z zaciekawieniem czekam na fotorelacje z chrzcin
Aga zdrówka dla Janka ! masz ty się z tymi swoimi chłopakami biedulki małe

My wczoraj byliśmy na imprezce a dzisiaj jestem ledwo przytomna :baffled: przed obiadkiem poszliśmy całą rodzinką na festyn, teraz z Natalką odpoczywamy a pan tato poszedł na mecz. Już tylko tydzień wolnego mi został i od przyszłego poniedziałku idę do pracy :-( na samą myśl jest mi smutno że będę musiała zostawiać Natalkę na ponad 7 godzin ehhh

Czesc dziewczyny.
A u nas dzis pieknie slonecznie wiec korzystamy poki nie przyjda deszczowe i wietrzne dni.
Mala pobudki chyba ze cztery nam zrobila,a poszla spac o 12 godzinie.Ona chyba oszalala.
Juz chyba jej tak zostanie.Czy ja kiedys bede miala wolny wieczor tylko dla siebie?????

Nie do mnie pytanie ale napisze jak to jest w Hiszpanii z tymi nazwiskami.
No wiec gdybym byla hiszpanka jedno nazwisko mialabym po mamie drugie po tacie.Wychodzac za Hiszpana nie dostaje jego nazwiska,czyli zostaje jak przed slubem.Nasze dzieci dostaja jedno nazwisko po tacie swojego taty i drugie po tacie mamy,czyli ja sie nazywam Munoz Gonzales a moj maz Rio Sanchez wiec nasze dziecko dostaje nazwiska Munoz Rio.Tak to wyglada tutaj.
Sorki odwrotnie Rio Munoz.
DZIEKI za info o nazwiskach. jakos nie umiem tego zrozumiec...

jesli chodzi o podubki, to syn dzie 6 RAZY sie raczyl obudzic!!! a poszedl spac o 20 i wstal o 6.30. czyli srednio co 1,5 godz byla pobudka. No ten to naprawde oszalal! Ja rozumiem ze przy mamie najlepiej ale ilez mozna! ja ledwo na oczy widze.

cześć dziewczyny

staram się na bieżąco podczytywać forum ale na pisanie to czasu już ostatnio niestety brak, ale z tego co zapamiętałam

Kwiatuszku ogromne GRATULACJE !!!! nasza Pani studentko
monia
super że w końcu znalazłaś sensowną nianie i trzymam kciuki
elvi kciuki mocno zaciśnięte dla Lenki ale na pewno będzie dobrze
zielona strasznie podoba mi się twój avatar
mamusiu przyzwyczaisz się szybko ja też na początku ciągle tęskniłam i zastanawiałam się co porabia mój maluszek

jeśli coś przegapiłam to przykro mi ale teraz wszystko wykonuję na pół gwizdka i ciągle mi tego czasu brak.
Wczoraj prawie cały dzień robiłam pranie ( sporo było w rękach) a w międzyczasie zajmowałam się maluszkiem a że ładna pogoda była to wyszliśmy też na spacerek no i tak dzień nam zleciał.
A dzisiaj od rana też maleństwem potem spacer i po powrocie trzeba było zrobić obiad . W końcu dziecie me padło więc mam trochę czasu na bb.
No i bęc dziecie się budzi więc uciekam. Spokojnej nocy życzę

Ostatnia edycja:
reklama
Witam ponownie, ależ tu niedzielnie dziś.. postów praktycznie wcale..
U nas cały dzień pada, mała marudnica mało po południu pospała. Nie wiem, czy to reakcja na 6 łyżeczek kaszki mleczno-ryżowej z bananami czy co, bo zwykle przesypia po południu 2-3h a dziś może 1h z przerwami. Teraz już po dyni z ziemniaczkiem i herbatce szaleje w bujaczku.
Trochę ją chyba dzisiaj brzusio bolał, więc sporo kursów po domu na rączkach zaliczyłyśmy. Uspokoiła się przy kominku, w ogóle patrzy na niego jak zaczarowana:-) No, ale lepiej na kominek niż na tv.
Zaraz się będziemy kąpać, cycać i lulać. Jak mała zaśnie to ja biorę szybki prysznic i też do łóżka wskakuję, bo zmęczona jestem.

Do góry