reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Dzien dobry

OMG co za noc.Wczoraj o 23 jak sie mlody obudzil to dalam mu butle i wypil 120 ml,w nocy szukal cyca,a ja mu nie moglam dac,i plakal moj bidulek ale usnal:-(
Mam cyce jak kamienie:szok:

reklama
Dzien dobry!!!!!!!!!

No niestety, nasze dziecko nie rozroznia czy jest weekend czy nie, i standardowo wstala po 7. A mamusia z tatusiem ludzili sie , ze sobie pospia.....
Pobrykalismy w trojke w lozku, teraz Polus kimnela po cycku a tatus razem z nia.
Ja kawkuje i wlaczylam ogrzewanie, bo pizdziawa w domu!!! Na dworze piekne slonko ale w domu zimno jak cholera.

Annaoj - ale maz gapa;-), ale faktycznie pewnie Tobie juz wieczorem do smiechu nie bylo...

Iza - ehhh te piersi. Odciagaj mleczko by zachowac laktacje i wkrotce wszystko wroci do normy.

Milego dnia babeczki!

Też się witam i spadam
W sumie S już posprzątał ale jak się dzieć obudzi to na spacer trzeba iść bo słoneczko ponoć jutro ma się skończyć:(
Oby nie...
Miłego dnia

Iza a smok nie działa? czy On niesmoczkowy??? może spróbuj??? albo ciepłą wodę w termosie miej w odwodzie i tylko dla possania podaj w butli -Alicja też na początku się budziła ale teraz już do rana bez pobudki śpi:) będzie dobrze -Wasze zdrówko najważniejsze:) no i uważaj nie wiem jak się zasusza bo ja nie miałam problemu -Ala się stopniowo odstawiała ale wszystko jest ok póki nie bolą...

Katik
no niestety jak Ala słyszy tatę to spanie też się kończy koło 8 a niestety w przyszłym tygodniu nie wybiera ise do pracy rano więc buuuuu nie pośpimy raczej...

Zielona ja nie zmienialam nazwiska. Jak narazie dokumenty mam jeszcze na panienskie, bo jakos sie tak sklada, ze nie mam kiedy wymienic:zawstydzona/y: ale jak juz kiedys wymienie ID, to papierow zmieniac nie bede, bo mam 2 nazwiska: swoje i malza. A wogole mozna tak zmieniac? przeciez studia skonczyla pani X a nie pani Y mimo ze pozniej pani X zmienila nazwisko na Y...

Dziewczyny, ilez ja mam jeszcze do zrobienia w tym mieszkaniu! dzis probowalam ogarnac szafy i efekt jest taki, ze jest jeszcze duuuzo wiekszy rozgardiasz niz byl zanim zaczelam. Ja mam po prostu za duzo ubran, a za malo szaf, tylko dlaczego nie mam sie w co ubrac...:-p no masakra jakas.

Iza a smok nie działa? czy On niesmoczkowy??? może spróbuj??? albo ciepłą wodę w termosie miej w odwodzie i tylko dla possania podaj w butli -Alicja też na początku się budziła ale teraz już do rana bez pobudki śpi:) będzie dobrze -Wasze zdrówko najważniejsze:) no i uważaj nie wiem jak się zasusza bo ja nie miałam problemu -Ala się stopniowo odstawiała ale wszystko jest ok póki nie bolą...

13 moj maly juz nie chce ssac smoczka,wiec go nie zmuszam.Rano zjadl moze ze 20 ml,i dopiero po 11 nakarmilam go lyzeczka bo nie chcial ssac butli:-(.Ja pije szalwie,robie oklady z kapusty,masuje piersi i odciagam troszke mleka,aby pòczuc ulge.Mam nadzieje ze Sami z czasem polubi butle,bo jak na razie jest bleee

Witam dziewczyny

Przepraszam że dopiero dzisiaj ale normalnie czasu mi brak na forum.

Kochane jesteście że tak się martwiłyście o Emilka.Nocka była ciężka bo musiałam go wybudzać i pytać jak się czuje ale dzięki bogu skończyło się na strachu chociaż guz do dzisiaj jest i jeszcze to miejsce boli.No cóż tak to jest z chłopakami że na przerwach w szkole to tak wariują że szkoda gadać:szok:
Emil nieźle się wystraszył więc mam nadzieję że trochę przystopuje;-)

Dobra zmykam poczytać co u was i postaram się wieczorkiem odpisać

Buziaki:-)

Zielona ja nie zmienialam nazwiska. Jak narazie dokumenty mam jeszcze na panienskie, bo jakos sie tak sklada, ze nie mam kiedy wymienic:zawstydzona/y: ale jak juz kiedys wymienie ID, to papierow zmieniac nie bede, bo mam 2 nazwiska: swoje i malza. A wogole mozna tak zmieniac? przeciez studia skonczyla pani X a nie pani Y mimo ze pozniej pani X zmienila nazwisko na Y...

Dziewczyny, ilez ja mam jeszcze do zrobienia w tym mieszkaniu! dzis probowalam ogarnac szafy i efekt jest taki, ze jest jeszcze duuuzo wiekszy rozgardiasz niz byl zanim zaczelam. Ja mam po prostu za duzo ubran, a za malo szaf, tylko dlaczego nie mam sie w co ubrac...:-p no masakra jakas.

Aga, wlasnie o to chodzi, ze konczylas studia nazywajac sie Kowalska. Wyszlas za maz za Nowaka i zmienilas nazwisko. Dyplom jest na Kowalska, a w dowodzie masz Nowak. Idac tym tropem dyplom nie jest Twoj, bo juz nie jestes Kowalska. No i na dyplomie nie ma numeru PESEL, coby porownac.
Moja koleznaka po przyjezdzie do Meksyku wyszla za maz i nazywa sie Michnio Sanchez. Michnio to nazwisko panienskie. Wedlug tutejszych norm Michnio jest nazwiskiem po ojcu, a Sanchez po matce... Takie to pokomplikowane.
Po jakims czasie chciala isc do pracy. Zlozyla papiery na uniwerku, oni poprosili o dyplom, a tam jak wol stoi Michnio. No i dupa zbita. Musiala zmieniac dokumenty. Nawet pisala w tej sprawie do tutejszego odpowiednika polskiego ministerstwa edukacji, a oni swoje.

Ale to malo wazne.

W Meksyku mozna obejsc ten idiotyzm (jesli oczywiscie chce sie zmieniac nazwisko po zamazpojsciu) dodajac de do nazwiska po mezu. Na przyklad Michnio de Sanchez. To tajemnicze "de" oznacza, ze kobieta jest mezatka. De oznacza przynaleznosc (ale to brzydko brzmi).

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny mozecie wiecie ile razy dziennie powinnam pic szalwie aby zmniejszyc laktacje ? Staram sie nie odciagac zbyt duzo pokarmu,zeby nie pobudzic produkcji mleka.Doradzcie mi cos plisss:sorry2::zawstydzona/y:

Po 5 h bez jedzenia maly znowu wypil 100 ml uffff mleczka z butli oby tak dalej :)

Do góry