reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

iza- ty chłopa ie słuchaj . on chyba nie ie co mówi. zdrówka DlaCiebie.
zielona- nic nie trzeba zmieniac. ja mam lic z panienskim, a mgr po męzu juz. w dowodzie osobistym masz przeciez 2 nazwiska i jest ok.
monia- gratulacje za znalezienie nareszcie niani. oby sie sprawdziła.3mam kciuki.
kwiatek- gratulki.
13x13 - no to sie dotleniliście na maxa
zdrowka dla dzieciaczków

reklama
No w końcu chwila czasu na bb dzisiaj :-p
Ja też dzisiaj prawie cały dzień na dworze. Oprócz akcji ciasto i obiadek...

Właśnie co u Gosi??
Monia super że masz nianię... moja mama też Ania i też koło 50tki ;-) tylko że wnuka to ona ma 3letniego i 6miesięcznego ale za to druga córkę prawie 15letnią :-p

Jakby co to dobra (OBY!!!) noc

Kwiatek OGROMNE GRATULACJE!!!
Agnieszka oby Mareczek przespał nockę a ty odpocznij troszkę dziewczyno !
Monia super że niania wkońcu się znalazła
Gosia czekamy na wiadomość jak tam głowa Emilka
Iza jesteś najwspanialszą mamą dla swoich synów a dla męża pstryczek w nos!
Zielona ja nazwiska nie zmieniałam w dyplomie

my dzisiaj też miałyśmy pracowity dzień rano sprzątanie, pranie, prasowanie, po południu zrobiłam sałatkę z 8 kg zielonych pomidorów a godzinę temu wyjełam ciasto z piekarnika robiłam salceson z przepisu filonki. W między czasie spacerek i zakupy w biedronce słoiczki dla Natalki, świecące w ciemności postacie z kubusia puchatka 12szt za 4,99zł , a dla siebie kupiłam suszarkę łazienkową do bielizny za 24,99. Pogoda cudna więc jutro jedziemy rano na rynek poszukać kurtki zimowej ;-) dobranoc dziewczynki

Iza - trzymaj się i męża teksty olej, bo nie wie chłop co majaczy..

A ja właśnie wróciłam z sauny, czuję się cudownie.
Mam saunę w biurze a wcale z niej nie korzystamy, bo wciąż czasu nie ma, a dziś Lenka wykąpana i uspana, teściowa wyszywa więc do niej zerka, a ja z M. na saunę powędrowałam:-) Obiecaliśmy sobie tak raz w tygodniu wychodzić.

Jutro o 9.30 mamy wizytę u kardiologa. Mam nadzieję, że z serduchem Lenusi wszystko w porządku, ale mimo to proszę o kciuki!

Dobranoc

Iza- chlopu dobitnie nadmien, ze nie jego cycki i interes czy i jak karmisz.

Monia - no ogromnie sie ciesze ze poszukiwania zakonczone. Oby pani Ania sie sprawdzila.

No i mamy weekend,co? Odkad jestem na macierzynskim mam jeden wielki weekend hehe.

elvie
kciuki zacisniete
Kwiatek gratuluje !!!!!!!!

Dziewczyny, a czy Wy zmienialyscie dane na dyplomie jesli zmienilyscie nazwisko po obronie? Ja nie zmienilam nazwiska, ale gdyby tak bylo, musialabym wszystkie papiery wymieniac. Koszmar.
ja mam dyplom na panienskie nazwisko i taki złożylam w papierach, nikt sie nie czepial, przyjeli mnie :)
A ja dziś bunt na pokłądzie ogłosiłam....tatuś wrócił wcześnej z pracy, więc dostał H, a ja jak poszłam w dłuuuugą na zakupy, to myślałam, że już nie wrócę...cały bagażnik spożywką załadowałam...ciekawe kto to będzie teraz jadł jak weekend u dziadków się szykuje, hehe...ale ja tak lubię mieć pełną lodówkę :-)
to tak jak ja
a jak mi dadza gazetke promocyjna to ze sklepu nie wyjde poki nie skorzystam z promocji :)

I jeszcze jedno! Ogłaszam koniec serialu :-) Dziś ostatni odcinek, bo ZNALAZŁAM NIANIĘ.......... (chociaż koncepcja posiadania Niańka baaardzo mi się podoba, ale to kiedyś :-) )...pojawiła się u nas dziś Pani Ania, tzw. młoda babcia, około 50-tki, wesoła, zadbana i z wielkimi chęciami....H niestety spała, więc babci Ani nie oblookała, no ale coż - nie można mieć wszystkiego...Pani Ania zrobiła dobre wrazenie (wady pewnie też jakieś ma, ale kto ich nie ma), więc zaczynamy od poniedziałku...trzymajcie kciuki aby nam się poukładało !!!
ano i Pani Ania ma duży plus - ośmioletniego wnuka, więc L szczęśliwa :-)
super!!! oby wszystko sie dobrze ulozylo

Dziekuje wszystkim za gratulacje
jestescie kochane
ale gratulowac to mi bedziecie mogly jak te studia skonczem:tak: bo zaczac to nie sztuka :)
Iza- chlopu dobitnie nadmien, ze nie jego cycki i interes czy i jak karmisz.

Monia - no ogromnie sie ciesze ze poszukiwania zakonczone. Oby pani Ania sie sprawdzila.

No i mamy weekend,co? Odkad jestem na macierzynskim mam jeden wielki weekend hehe.
ja tak mam od 3 lat z hakiem :)

Iza
olac chlopa
dobrze dziewczyny radza

Hejo:-)

Trochę Was nadrobiłam...i co....i zapomnialam....qrcze to już skleoza starcza...hehehe

Iza...jestes wpaniałą matka dla swoich synków, a małża nie słuchaj, matko ja nie wiem co bym mojemu zrobila jakby tak wypalil...wwwwrrrr

Monia gratulacjie z powodu niani, oby się sparwdzila i H ją polubila:tak:

Gosienka...odezwij się ..jak Tam Emilio??

A my dzisiaj tez sapcerek uskutecznialiśmy, tyle tylko,że mojemu synusiowi się cos odmieniło i mi w wozku marudził..:-(. No a poźniej musieliśmy dygac do kościola na tzw. "instrukcje przed chrzcielną", no i przy okazji spowiedź zaliczyliśmy. Także proszę mnie nie denrwowac, bo do niedzieli nie mogę grzeszyc...heheheh;-)

reklama
Cześć wszystkim

Nadrobiłam dzisiaj sumiennie, więc mogę powiedzieć, że w końcu na bieżąco jestem
Właśnie czekam aż mi się Alicja obudzi, ale jak na złość śpi. Zepsuł mi się laktator, tzn ta malutka (najmniejsza) część, te które mają z Aventa wiedzą o co mi biega; wciąga mi ją do środka:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Próbowałam walczyć, ale po 6 rozmontowywaniach się poddałam:baffled:. I takie mnie pierś boli:-:)szok:
Na szczęście koleżanka mi swój życznie, tzn. ona też ma z aventu, więc sobie tylko to małe badziejstwo wypożyczę.
W ogóle od wczoraj jakiś pech. B ukradli wczoraj antenę od CB, a kupił ją może z 2 tygodnie temu, jak mu poprzednią ukradli. Wściekła na niego byłam strasznie, kupił teraz taką malutką, bo miał ją do bagażnika chować, która oczywiście nie była tania i nie schował:angry::angry::angry::angry::angry:. Tłumaczył iż nie sądził, że w biały dzień w centrum miasta:baffled::baffled:, jakby nie wiedział w jakim kraju żyje:dry:.
I jeszcze w dniu wczorajszym również się okazało, że jak bookował bilety do Londynu, to nie wie jak to zrobił, ale zamiast w tym samym dniu wylot i powrót, to na jeden dzień mamy wylot na następny powrót, co z racji mojego karmienia odpada. I trzeba było je przebookować i oczywiście 400 znowu poszły:angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry:, no po prostu aż mnie z nerwów wczoraj brzuch rozbolał. Spać nie mogłam, bo instynkty mordercze mi się uruchomiły;-)
Z dobrych wiadomości, jak dobrze pójdzie z niedzieli na poniedziałek już może będziemy spać u siebie:happy2::happy2::happy2::happy2::happy2:. Jutro sprzątani cd i rozpakowywanie rzeczy. Pod koniec przyszłego tygodnia ma być łóżko Igora, ale myślę, że jutro jeśli uda nam się materac kupić, to na razie na ziemi mu go damy i tak będzie spał.

e.salamandra, planuje studiowac antropologie kulturowa. Od zawsze fascynowali mnie Majowie, dlatego chce wyruszyc ich tropem. Bede chciala opisac jak funkcjonowaly panstwa-miasta Majow. No i mam w planie wedrowke ich tropami przez Gwatemale, Honduras i Belize az po Meksyk. No i skupie sie na polwyspie Jukatan i Chapas. Ale to odlegle plany. Oczywiscie najpierw musi sie wszystko wyklarowac z wiecie czym. I jesli nie bedziemy musieli emigrowac do Europoy, wowczas na jakies 5 lat rozpoczne przygode :D

super, strasznie Ci zazdroszczę. Oby się udało

A może na wydziale pedagogiki?? na 4 lub 5 roku jakiegos takiego co by se przyrobić chciał ?? Albo na kierunku opiekunka dyplomowana ?? Zawsze możesz spróbować :tak:

Na oczy nie widze... kawa nic nie dała... a mały w łóżeczku mi spać nie chce :-( ryk taki że gardło zdziera aż do kaszlu :-( jedynie w wózku lub kołysany...nie wiem co mu się porobilo...może to przez ten ciągle zatkany nos??/ nie wiem. Ale jak tak dalej pójdzie to ja przestanę funkcjonować...od tygodnia mam zarwane nocki :-(
Po wczorajszym zebraniu w przedszkolu wszystko fajnie...musze tylko jeszcze raz dopytac o "wpisowe" czy jak dziecko idzie od października to też go musze uiszczać czy nie...jakby nie było to równowartość jednego czesnego... a do tego czesne :no::no::no::no::no: 900 zł nie dam na start tylko po to żeby chodził albo nie... bo nie mam tyle.

u nas też było wpisowe. W sumie i tak dobrze, że tylko raz, bo koleżanka co roku musi wpłacać wpisowe, co jest dla mnie nie zrozumiałe, ale takie zasady obowiązują w tym przedszkolu.

Kwiatuszku super, że ze studiami się udało.

Monia dobrze, że serial "poszukiwania niani" zakończony happy endem. Ma nadzieje, że będziesz zadowolona

Gosieńka daj znać jak Emilek. Mam nadzieje, że wszystko w porządku.

Znikam budzić dziecia.

Do góry