reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

Wiecie co, chyba nie wytrzymam do wizyty na nfz we wrzesniu i pojde w przyszlym tygodniu prywatnie - byłam spokojna, ale z kazdym dniem coraz bardziej chce, zeby zostalo to potwierdzone przez lekarza, zeby to juz bylo takie realne, a nie tylko z testu......

Ja byłam na 1 wizycie dokładnie w 5tc i 1dc. Zrobiła mi USG, było widać kropeczkę, ale dzidziusia w macicy nie było. Karty ciąży nie zakładała ani badań nie zleciła. Kazała przyjść za miesiąc. Lepiej uzbroić się w cierpliwość.

reklama
Witajcie dziewczyny:-). Ja dzisiaj o 16.00 ide do ginika. Ciekawe czy już sywierdzi ciążę:-). Normalnie to bym się jeszcze wstrzymała z wizytą ale moja doktórka od jutra ma urlop więc z musu ide;-). Zobaczymy. A w sobote wyjeżdżam na tydzień, strasznie się cieszę:tak::tak:. W prawdzie niedaleko ale liczy się zmiana otoczenia i relaksik:-D.
Daj znac jak tam na wizycie co ginka powiedziala?

Cześć Wam dziewczyny! Dołączam do Was, termin mam narazie na 4 kwietnia. Ogólnie kwiecień ładna pora na narodzinki dzidziusia,prawda? :)) Pozdrawiam :))

No i jestem po wizycie. Ginka mnie zbadała no i stwierdziła że przypuszcza że to bardzo wczesna ciąża, dała skierowanie na badania i na kolejnej wizycie tzn. 2 września wszystko będzie wiadomo na 100% i wtedy dostane skierowanie na USG. Aha i okazało się że mam malutką nadżerke ale powiedziała że nie mam się tym przejmować;-). To tyle. Pozostaje czekać do września:blink:.

Ja robiłam dzisiaj drugi test na prośbę męża. Jemu się wydawało, że jak robiłam test w dniu spodziewanej @ to może on nie jest taki do końca pewny. Zrobiłam zatem kolejny test dzisiaj z rana, czyli 2 dni po spodziewanej @. Tym razem kupiłam Clearblue i wyświetliło się "Pregnant" :-) Teraz mąż jest bardziej przekonany :tak: Bał się, że się możemy rozczarować.

Na ból gardła faktycznie nie ma to jak herbata z miodem i cytryną.

A czy Wy dziewczyny czytacie już coś na temat ciąży? Ja ogólnie nie wiem wiele na ten temat i chciałabym uzupełnić swoją wiedzę. Jutro wybieram się do biblioteki coś wypożyczyć, ale pewnie też kupię kilka książek. Czy znacie coś co mogłybyście polecić albo co ktoś Wam gorąco polecał?

Witam nowe dziewczyny i gratuluje Wam...Tak to wspanialy czas na dzidzie...z reszta kazdy jest chyba wspanialy!!!!
Ja czytam duzo ale z netu a mam ksiazke Jezyk niemowlat-polecam!!!
Jeszcze jakies artykuly mam od kolezanek.
Ja sobie posciagam audiobooki na temat ciazy i bede sluchac sobie w pracy:-))))
Makaronka ale nas wystraszylas..dobrze, ze wszystko jest dobrze!!!
Marlenka, no to jeszcze musimy poczekac!!!
Mam nadzieje dziewczynki, ze wszystko bedzie dobrze z naszymi dzidziami!!!

Mogę się przyłączyć do Was? 3 testy jak na razie robiłam, nadal nie mogę uwierzyć :sorry2: i dziś już są dwie takie same kreseczki. Termin wg OM mam na 13 kwietnia, mam nadzieję przesunie się o jakiś dzień :-D trochę pechowo :-p cięgnie mnie na dole w brzuchu i czasami czuję takie lekkie kłucie, żadnych plamień nie miałam i przygotowuję się, by powiedzieć mojemu TŻ.

ja chciałam sie tylko przywitać,nie mam weny pisać.Witam nowe mamuśki!! i zycze spokojnej ciązy.

U mnie zaczyna sie dzisiaj 6 tc.Czuję sie ok,wszelkie objawy zanikły:baffled:nie wiem co jest grane...
Maziu u mnie też część objawów znikła, przykładowo senność. Za to inne dają się w kość, wolałabym nie mieć. Wszystko jest dobrze na pewno.
no u mnie tez bylo widac tylko pecherzyk dlatego gin kazal przyjsc w poniedzialek choc watpie ze bedzie juz slychac serduszko jak myslicie
A ja chciałam iść w przyszłym tygodniu :sorry2: chyba sobie odpuszczę i na wrzesień się umówię.

reklama
Dziewczyny mam jeszcze takie pytanko: kończy mi się 6 tydzień od ostatniej miesiączki, czyli 4 tydz. od zapłodnienia. Jeszcze nie byłam na usg (o ciąży wiem z testów). Nie wiem kiedy iśc do ginekologa. Podobno w 6 tygodniu bije serduszko dziecka.... :biggrin2: i można to zobaczyć na usg. Czyli wytłumaczcie mi kiedy - w szóstym od ostat. mies., czy w 6 od zapłodnienia? ??

W 6tym od ostatniej miesiaczki. Ja mialam dzis 1sze usg i bylo widac jak pyka seruszko malusienkie a jestem prawie w 6tym tygodniu

Przyjmniecie kolejna kwietniowke z terminem na 10 .04?
Jestem wystraszona , przerazona i czekam n iecierpliwie na pierwsze usg 18 kwietnia. Mam juz dwa aniolki i stad te obawy. W piatek plamilam wiec od tygodnia leze plackiem w lozku

Witaj w klubie. Jak ty znosisz to lezenie, ja leze od rana i juz wychodze z siebie. Nudzi mi sie choc mam kompa, filmy, serile, ksiazki, gazete ale nic mi sie nie chce czytac jakos. Nie wiem jak dlugo tak wytrzymam:dry:

Do góry