reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Kwiatku ja mam łózeczko Marka zaraz obok mojego łóżka...tylko ręke wyciągnę i już go np. głaszczę... do karmienia biorę do łóżka bo duży jest i źle mi się go trzyma ale po karmieniu odbijanko i od razu myk do łóżeczka... spi...

Witam w deszczową środe...
Ależ mnie plecy(?) bolą... Po obus stronach pod łopatkami w dół... masakra nawet oddychać jest ciężko i tak od wczorajszego wieczora...

reklama
witam sie padnięta
oto jak wyglądała noc:

19- jedzenie, kąpanie, jedzenie, spanie
20- pobudka bez jedzenia
21- pobudka bez jedzenia
22:30- jedzenie
00:15- jedzenie i przewijanie01:45- jedzenie
02:45- jedzenie i przewijanie
NIE WYTRZYMAŁAM I WZIĘŁAM DO ŁÓŻKA
ok. 04-00
jedzenie
ok. 05-00 jedzenie
POTEM NIE PAMIĘTAM BO FILM MI SIĘ URWAŁ
8:00- kupa po plecy, obrobione moje prześcieradło i łózko

a teraz jak wyglądało wsparcie męża
22:00 po co jego i siebie męczysz?
00:15- no weź go juz do łóżka!01:45- ojej Ty znowu tam stoisz, uparta jestes
02:45- ja nie mogę słuchać jak on ryczy, idę do Hani
08:00- i co wytresowałaś go?

zawsze to samo on nie lubi "jak dziecko płacze"
a ja to co? że niby lubie?
Hanie wszystkiego sama oduczałam, cycka, smoczka i to zawsze jak był w delegacji żeby mnie dodatkowo nie wq...ał
a potem chodził dumny że nasze dziecko to już umie to i to...
i tak go kocham ale takie nocki jak dziś to masakra

Kwiatuszku może rzeczywiście Twoje mleko nie wystarcza, niektóre kobiety tak mają. Mojej siostry koleżanka tak mmiała i w momencie kiedy zaczeła dokarmiac dziecko mlekiem z proszku się wszystko uspokoiło. Chcociaz ona tez by tego nie podejrzewała bo pokarmu miała aż nad to, ale lekarka właśnie zasugerowała, że może to by "woda" a nie mleko. A i nie zrob tego bledu co my nie wiedzielismy ze w naszej butelce jest taka duza dziurka pomimo iz byl to smoczek 0-3 i dlatego nam się gwiazda od cycusia mogla odluczyc. Butelka LOVI.

A my witamy dzisiaj. Noc jak zwykle bez kłopotów 21.30 kąpiel i tak karmienie o 8.00 ale niestety juz butelka. I teraz moja córcia śpi spowrotem. A teraz to mama idzie sprzątac. W wyprawiony do pracyśniadanko zjedzone jeszcze tylko zmywanie i dzien nalezy do nas.

A propo diet karmiących, pomimo że na jakiejś szczególnej diecie nie byłam bo jadłam wszystkiego po trochu to jakoś teraz jak moge jesc wszystko nie mogę sie przestawic.

Dziewczyny wiem, że to dziwnie zabrzmi i bede zrzedliwą babą, ale przytyłam w ciąży 30 kg i wciagu 3 miesięcy po porodzie zgubiłam wage z 3kg nawiązką i pomimo iż sie nie odchudzam dalej gubie, czy to normalne?

Izbela
ale masz fajnie z tą wagą
mi zostało 11 kg do celu a od miesiąca waga ani dgrnie

nie wiem co o tym myslec dziewczyny
z moją córeczką było tak samo, tylko ze jeszcze w dzien jadła wiecej niż Tymek
nie przeszlam na modyfikowane i tak sie z nia meczylam aż skończyła rok i dwa miesiące
potem odstawilam i nigdy modyfikowanego pic nie chciala
co do spania z trzylatkiem
jakos moja córcia choć była "cycusiem mamusi" to jak skończyła ten rok i 2 mies została oddelegowana na dorosłe łózeczko w swoim pokoju i nawet do nas nie przychodzila do pokoju
tylko na poczatku wolala kilka razy w nocy to sie szlo przytulic lub dac pic
wiec tym sie az tak nie przejmuje
ale chcialabym zeby Tymus przesypial noce tak jak Wasze dzieci

Izbela

nie przeszlam na modyfikowane i tak sie z nia meczylam aż skończyła rok i dwa miesiące
jakos moja córcia choć była "cycusiem mamusi" to jak skończyła ten rok i 2 mies została oddelegowana na dorosłe łózeczko w swoim pokoju i nawet do nas nie przychodzila do pokoju

Kwiatek podziwiam Cie. Ja sobie nie wyobrazam 14 miesiecy karmienia piersią...

Hej laseczki
Widzę, że temat książek. W ciąży nie miałam natchnienia do czytania, ale teraz nadrabiam na spacerkach czytanie. Chociaż jedną mi się udało łyknąć jednym tchem "Dom nad rozlewiskiem". Właśnie czytam Kinga "Cztery pory roku". To mój ulubiony pisarz.

Hej laski!
U nas dziś szaro i nudno. Takie dni są czasem mi bardzo potrzebne bo mam wtedy wenę na robienie porządków w szafach. Pewnie znów połowę rzeczy zamiast przygotować do oddania, wepchnę do jakiegoś kartonu i tak będą leżeć do mojej następnej 'weny'-taki chomik ze mnie.
Matko ja chyba zakupocholiczką jestem... wczoraj miałam pojechać tylko po wanienkę dla małej do takiej ogromnej hurtowni z plastikami, szczućcami i innymi gadżetami.
Wróciłam obładowana, portfel pusty, a wanienki niet! Ale jaka dumna byłam, kupiłam 2 zestawy pięknych sztućców 69802 SZTUĆCE ZESTAW KOMPLET 24E MARS DOMINUS (1157346874) - Aukcje internetowe Allegro
i oczywiście pełno pierdółek. Mąż dziś jedzie po większą wanienkę sam, boi się mnie puszczać ;)

Kwiatuszku szacun :) A może byś spróbowała na noc dać mu butlę, na początek może twojego ściągniętego mleczka- zobacz ile wypije.
Kurcze ja latem książek jakoś nie czytam, nawet do gazet mnie nie ciągnie, ale w jesienne wieczory, oj tak. Jeśli któraś by się chciała podszkolić to mam tony książek po angielsku (Grisham, Maeve Binchy totalnie inne i moje ulubione)

A dziewczyny mam pomysła :)
Może zarzućcie od czasu do czasu jakimś wynalazkiem, sztuczką, który ułatwia wam życie.
Może być związany z maluszkami albo z prowadzeniem domu. Np kiedyś Forget pisała o puzzlach piankowych na podłogę.
Ja mam taki patent, kompletnie z innej beczki. (Aniam będziesz pewnie na nie bo prowadziłaś sklep z moim ulubionym kotem. Ja też butki z kotem kocham)
Jak mam adidasy do czyszczenia to wkladam je do mężowych skarpetek i siup do pralki z innym praniem.
Wyprałam tak buty chyba ze 100razy i nic im nie jest, zimą oczywiście gorzej bo nie można później takich butów na grzejniku suszyć,ale latem na balkon jak jest ładnie.
Buty wogóle się nie niszczą.
Drugi patent to ocet na zabrudzenia w łazience i kuchni-kamień, rdza. Polecam-rewelka.

Jak mi się coś przypomni to dopiszę.

reklama
Izbela

Kwiatuszku a powiedz czy tobie przeszkadza to ze spisz z małym?
Jeżeli Hania też tak się zachowywała to może po prostu takie masz dzieciaczki małe przytulaki:tak:
My tez spalismy z Emilem tylko już kiedys pisałam dlaczego i powiem ci ze próbowałam go po jakimś czasie odkładac do łóżeczka ale nie dałam rady bo czułam wewnetrzny niepokój trudno to opisać.
Mateuszak za to spał w łózeczku i Helenka też wiec nie wiem od czego to zależy.
Kochana rób tak jak ci serce podpowiada znam wielu rodziców którzy śpią z dziećmi:tak:

Do góry