reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

Alfa o widze ze tak jak ja masz juz coreczke,

podwojne mamy zglaszac sie :D jak przygotowujecie wasze pociechy do przyjscia na swiat malenstwa? myslalyscie juz o tym?

reklama
dziewczyny slyszalyscie moze o torbielach w czasie ciazy,bo w moim przypadku sie okazalo,ze jest i nie wiem co dalej choc gin mowi,ze sie mam nie martwic,no ale jak tak nie umiem,macie tez tak,ze sie zastanawiacie,czy wzystko bedzie dobrze z dzidzia,sorry ze pisze o moich odczuciach ale juz sobie nie daje rady z tym strachem...co mnie brzuch zaboli to sie boje...

podwojne mamy zglaszac sie :D jak przygotowujecie wasze pociechy do przyjscia na swiat malenstwa? myslalyscie juz o tym?

My dużo rozmawiamy o tym, że pojawi się mała dzidzia w domu, że bedzie tylko nasza, i że będziemy musieli wszyscy o nią dbać, dużo tłumaczymy, wyjaśniamy, pokazuje synkowi zdjęcia jak był mały i zdjęcia innych małych dzieci i tłumacze, że bedzie tak wygladała dzidzia, ze bedzie taka malutka itd, narazie to synek powiadamia wszystkich o tym, że formalnie nie jest już jedynakiem, każdemu pokazuje test i mówi z dumą " bedzie dzidzia, moja!"

Kurczę jednak co lekarz to mówi inaczej:baffled:
Ja idę do lekarza 11 sierpnia, będę wtedy w 6 tyg.3 dni ciązy, a tobie dopiero kazał przyjść w 10 tyg.

to jest nic w porownaniu z tym co ja mam.. dzisiaj umowilam sie na wizyte z polozna i dopiera ja mam za 4 tygodnie... czyli bede w 8 tygodniu i to jest tylko wizyta nie usg... usg bede miec ok 12-16tc... to dopiero sie musze naczekac :-):tak::tak: ale wazne ze juz dzidzia jest w brzuszku... tak dlugo sie starlismy ze wytrzymam do tego usg :tak::tak::tak::tak: w koncu musze wytrzymac bo nie ma innego wyjscia :tak::tak::tak:

Witam nowe kwietnióweczki :-) Gratulacje!

Dziewczyny, czy któraś z Was wie czy są jakieś szczególne wskazania w ciąży jeśli ktoś przed ciążą miał anemię żelazową? Chętnie bym się zapytała lekarza, ale tutaj na wizytę się niestety długo czeka.
Mój poziom glukozy we krwi też zwykle ledwo się mieścił w dolnej granicy normy, więc zastanawiam się czy to się jakoś nie pogorszy w ciąży i może miec wpływ na maleństwo.

Witam. Ja mojego bąbla spodziewam się w moje urodziny, czyli 7 kwietnia. ;-)
2 dni temu zrobiłam test i wyszedł pozytywnie. We wtorek idę do mojego gina. Mam nadzieję że ciąża będzie się utrzymywac. Dwa lata staramy się o dzidzię, a pół roku temu nasz aniołek Krzyś podczas porodu zmarł. ;(

pozdrawiam wszystkie Kwietniowe mamy. :blink:

Justys84 jak ci lekarz powiedział że nie ma się co martwic to pewnie tak jest. Ja się nie boję o zdrowie mojego maluszka,w pierwszej ciąży się bałam ale urodziłam zdrowe dziecko i teraz już luzik. Udało nam się za pierwszym i myślę że organizm jeżeli jest zdrowy to i dziecko będzie zdowe.Najważniejsze to dbac o siebie.
Ja jeszcze nie tłumaczę synkowi bo jest za mały i zacznę dopiero jak będzie widac brzuch. Może do tego czasu zacznie mówic bo mimo że 15.08 ma 2 urodziny to jeszcze nie mówi.
Mnie dzisiaj straszna sennośc ogarnęła i musiałam się położyc na chwilę bo bym padła

reklama
Justyś, od tego tu jestesmy, żeby pisać o swoich odczuciach i wspierać sie nawzajem. niestety nie wiem nic na temat torbieli w ciąży, poprzednią przeszłam prawie bez zarzutów.

Witam nowe kwietniówki! Rosniemy w siłę!!

Do góry