reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

kwaiatuszku....nie przejmuj sie. Ja sie tez z moim pokłocilam. Zostawil mnie na dwa dni samą z dwójka dzieci i pojechal do Wroclawia (bo dostał zaproszenie od firmy z która współpracują). W dzien to jeszcze pikus, ale po wczorajszej nocy az się boje co bedzie dzisiaj gdy bede sama, bo Borysowi zaczeły się kolki...i wczorajszą noc darl się w niebogłosy, a do tego nie mogł jesc:(. Jestem taka zla na mojego T. ze szok, a najgorsze jest to,że on w ogole nie widzi problemu i stwierdzil,że przesadzam, bo przeciez to nasze drugie dziecko więc czego ja sie boje??.... A ja juz wczoraj ryczałam jak borys płakał, więc on mi jest potzrebny chocby dlatego,że nie jest taki ckliwy jak ja, ja przez te hormony, taka jakas slaba emocjonalnie jestem....ech.....niech juz minie te 6 tygodni...

Qtcze ...a najbardziej wkurza mnie fakt, że on nigdy nie zostanie w takiej sytuacji, wiec qr**a, nie ma nawet zielonego pojęcia jak to jest, no ale przeciez ja dzieci nie zostawie i nie pojade sobie gdzies tam, zreszta nawet jakby była taka sytuacja,ze musialabym wyjechac, to jak znam zycie on poleciałby do mojej mamy albo swojej, i chociazby Weronike im zostawił. A ja to taka "Zosia samosia" i nie mam ochoty zadnego z dzieci nikomu podrzucac...

Ostatnia edycja:
reklama
a ja mam pytanko trochę z innej beczki....wiem, że to nie dzieciolkach, ale chyba tu bedzie najlepiej jak spytam....czy macie jeszcze odchody poporodowe ? Ja jestem 11 dni po cc, po około 7-miu dniach przestałam plamić i dziś znowu zaczęłam...no i się wystraszyłam na maxa, bo myślałam, że ten temat mam juz za sobą....a jak mi coś tam źle zrobili ? :szok::szok::szok:

ja tez tak mam... ponoc to normalne
:tak:

Woreczki na mocz mamy już zakupione. Jutro nad ranem będę próbować pobrać. Życzcie mi powodzenia.

Jak poszlo???
:tak:

mleka mam co prawda duzo ale wieczorami wydaje mi sie ze Tymus taki szczególnie jest głodny i ma nerwa przy piersi wiec na wszelki wypadek raz dziennie pije

Slyszalam, ze wieczorem mleko jest troche mniej kaloryczne, wiec maly moze musiec wiecej sie napracowac zeby sie najesc
;-)

Kochane, mój mały ma 24 dni i wczoraj w ogóle nie zrobił kupki, tylko troszkę dwie pieluszki zabrudził (ale mało). Czy powinnam się martwić? Wiem,z e jak skończy miesiąc, może robić co 3 dni nawet kupę.

To lepiej szykuj pieluchy, bo jak Ci dzisiaj walnie...
:szok:;-);-);-)

Kittek- strasznie Ci współczuję!!! Co za kretyn wymyślił ten system??? U nas matka zostaje w szpitalu z dzieckiem na normalnym łóżku! Mam nadzieję, że ta sytuacja nie potrwa długo!

Kwiatuszek- no pojechałaś po całości :-D a ja myślałam, że jestem nadpobudliwa, ale mnie przebiłaś!!! Swoją drogą niech mąż teraz wyremontuje pokoik, to mu sie odechce ciekawych pomysłów.

Wronka- doskonale Cię rozumiem- zostałby raz z dwójką małych dzieci to spojrzałby by inaczej na całą sytuację! Ale dzielna kobitka jesteś!!!

My dzisiaj idziemy do pediatry- strasznie jestem ciekawa jak malutki przybiera na wadze :tak:

hej:-)

nadrobiłam, ale wena mi się skończyła

wronia tak to już z chłopami jest, trzymaj się!!

aniez powodzenia u pediatry!!

kwiatuszku jakieś dziwne to przebijanie miałaś, u mnie przebijali w obu przypadkach, nie kojarzę zadnego trzymania główki, igły na szczęscie nie widziałam, ale wszystko trwało dosłownie sekundę i nic nie bolało

u nas wreszcie Jerzowe biegunki ustały (mam nadzieję...) ale chyba zaczynają mu wyłazić te 2 brakujące piątki i sie strasznie w nocy darł:-( oj też sie nie mogę doczekać aż wróci nic nie robienie...
co do wagi i wyglądu to się lepiej nie wypowiem- nie chce się denerwować, tym razem samo spadło tylko 13kg, 13 ciążowych jeszcze zostało, nie mówiąc o rzucaniu palenia przed ciazą czyli nastepnymi paroma kg, brzuch mi na szczęście cycki zasłaniają, a do lustra boję sie patrzec więc nie jest zle:-)

miłego dnia i nowych dzidziulów!!

Kochane, mój mały ma 24 dni i wczoraj w ogóle nie zrobił kupki, tylko troszkę dwie pieluszki zabrudził (ale mało). Czy powinnam się martwić? Wiem,z e jak skończy miesiąc, może robić co 3 dni nawet kupę.
mi mowila polozna ze do 7 dni na piersi moze nie zrobic
i jak tak sie zdarzy to podac rumianek zaparzany z torebki a nie z granulek
bo z torebki silniejszy

olapolap

nie wiedzialam ze wieczorem jest mniej kaloryczny pokarm :szok:

aaa dziewczynki...takie pytanie mam...skad Wy macie ten sab simplex??? Bo to przeciez u nas niedostępne, a ja nie mam nikogo kto móglby mi przywieźc. Macie jakies sparwdzone źródlo??? Z allegro bym nie chciala.

brzuch mi na szczęście cycki zasłaniają, a do lustra boję sie patrzec więc nie jest zle:-)

hahahaha, ale się uśmiałam :-D:-D:-D:-D:-D:-D

witajcie Kwietniowe,

Wronka, Kwiatuszek,
to u Was hormony działają "pełną parą", czyli zdrowo reagujecie :-)
a tak na poważnie rozumiem Was kochane...
Kwiatuszek mój też nakleja gdzie się da - więc jak tylko ma coś co się da nakleić w ręce to ja za nim jak cień....ale na szczęście moja starsza jest mądralka i mamusi słucha i wie że nie wolno...
a Tobie Wronia, szacun za odwagę i siłę...dasz radę kochana, M niech odpracuje ten błąd z nawiązką, a Ty pamiętaj, że co Cię nie zabije to wzmocni :-)

a u mnie nocka z Hanią nawet miła, 4 x papu, w tym pół nocy spanie w łóżeczku...

no i dzień się piękny zapowiada, więc miłego dzionka Kochane...która dziś ma chęć na rozpakowanie ?

reklama
aaa dziewczynki...takie pytanie mam...skad Wy macie ten sab simplex??? Bo to przeciez u nas niedostępne, a ja nie mam nikogo kto móglby mi przywieźc. Macie jakies sparwdzone źródlo??? Z allegro bym nie chciala.

mi znajomi kupili w Niemczech
nie wiem gdzie mozna kupic poza tym
ale mowia zeby nie kupowac czeskiego bo jakis gorszy od niemieckiego
na razie nie potrzebny ale niech lezy na wszelki wypadek
Tymek jeszcze maly a kolki tak od miesiaca Hanie braly
lefax tez mam
sab simplex ma wieksze stezenie simoticonu a poza tym to to samo
tak samo nasz infacol polski ma ten sam skladnik wiec radze spróbowac od tego infacolu bo dostaniesz w aptece

moze z Justą pogadaj niech Ci wysle

Do góry