reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe, słoneczne kreski smagane wiosennym wiatrem ☀️😎

generalnie zależy z jakiego powodu brałaś luteinę. Swoją drogą nie wiem czemu zalecona była tylko na 6 dni? 🤔 Progesteron odstawia się zazwyczaj około 10 dni po owulacji (czasem 12) i przed odstawieniem należy zrobić testy lub zbadać bete. W przypadku pozytywnego testu lub bety suplementacje należy kontynuować. Natomiast skoro już nie bierzesz to najrozsądniej jest najpierw zbadać przyrost bety i poziom progesteronu i dopieror rozważyć ponowne włączenie luteiny
ostatnio jak chodziłam na monitoring kazała mi zrobić proga w 21 dc wyszedł mi około 18. Wtedy właśnie kazała mi włączać luteine dopochwowo właśnie od 20 do 25 dc. Myślałam właśnie , żeby jutro jak nie przyjdzie @ to zrobic betę i proga i zapisać się do niej na wizytę. Akurat widzę ma okienko na 17:40 więc było by całkiem ok.

reklama
ostatnio jak chodziłam na monitoring kazała mi zrobić proga w 21 dc wyszedł mi około 18. Wtedy właśnie kazała mi włączać luteine dopochwowo właśnie od 20 do 25 dc. Myślałam właśnie , żeby jutro jak nie przyjdzie @ to zrobic betę i proga i zapisać się do niej na wizytę. Akurat widzę ma okienko na 17:40 więc było by całkiem ok.
przecież to piękny prog 😅

Załączniki

• IMG_20220419_141428.jpg
    IMG_20220419_141428.jpg
    33,4 KB · Wyświetleń: 52
Ja jeszcze nigdy nie zobaczyłam dwóch kresek o które modlę się nieustannie, u mnie załamanie przychodzi pare dni przed @ jak test jest bielusi, płacz i wszystko naraz 🤷‍♀️ U nas jest problem ze partner pracuje na wyjazdach i odkąd się staramy to ciagle na płodne dni musi kombinować o wole i w święta mi pow ze on marzy abym już była w ciąży bo miałby spokój mógłby normalnie pracować 🤷‍♀️🤣
No to współczuje faktycznie. U nas trochę relacja się posypała tzn ciche dni były przez te ostatnie cykle bo ja za duże parcie wybierałam na to. Mój dostał awans ale ostatnie miesiące tak dały mu w kość ze on nie wiedział jak się nazywa, a ja ciagnelam go do wyra i wymagała prw ej gotowości a najlepiej jeszcze przytulanek jak na filmach 🤦‍♀️ Wszystko się skumulowało i w końcu powiedział, ze on sobie nie wyobraża takiego mojego podejścia do tematu :( dlatego tez w dużej mierze się tak ogarnelam bo raz, ze chodzi mi przecież o związek a dwa ze głowa mi fiksowala już

No to współczuje faktycznie. U nas trochę relacja się posypała tzn ciche dni były przez te ostatnie cykle bo ja za duże parcie wybierałam na to. Mój dostał awans ale ostatnie miesiące tak dały mu w kość ze on nie wiedział jak się nazywa, a ja ciagnelam go do wyra i wymagała prw ej gotowości a najlepiej jeszcze przytulanek jak na filmach 🤦‍♀️ Wszystko się skumulowało i w końcu powiedział, ze on sobie nie wyobraża takiego mojego podejścia do tematu :( dlatego tez w dużej mierze się tak ogarnelam bo raz, ze chodzi mi przecież o związek a dwa ze głowa mi fiksowala już
Jak dla mnie to on ma prawo być zmęczony ale ty masz prawo do tego, żeby seks był. To nie może być tak, że on nic, bo pracuje. I to nie może być tak że ty cały czas naciskasz.

Rownie dobrze zamiast ty mogłabym napisać ja…

Ooo to tak jak u mnie 💪 ja prawdopodobnie miałam owulację 12.04 więc dziś 7 dpo 🙂 i oczywiście codziennie robię sobie testy, dziś już 3 🤣🤣 to jest choroba... Psychiatryk już niebawem... Ale cóż... Jakoś mi lżej jak je wykonam haha, mimo że biel czysciutka😤 no nic... Jeszcze trochę czasu zostało ,więc nadzieja jeszcze jest 😁 okres powinien pojawić się 27.04...
ja dzisiaj nasikalam do kubeczka w domu żeby test zrobić w samochodzie do pracy 😂😂🙈 ciagle się łudzę.
chciałabym, ale oczekuję okresu nieustannie 😂😂😂
ja tez 🤣

reklama
Do góry