Jula19
Fanka BB :)
zdzierstwo że głowa mała. Ja ostatnio miałam 61 teraz biorę 2000j i już nie sprawdzam tego dalej.Wit D 250 zł XD to ja płakałam płacąc 80 zł. No to grubo.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
zdzierstwo że głowa mała. Ja ostatnio miałam 61 teraz biorę 2000j i już nie sprawdzam tego dalej.Wit D 250 zł XD to ja płakałam płacąc 80 zł. No to grubo.
Najlżejszy biochem to chyba ten gdzie beta jest pozytywna przed terminem miesiączki a i tak do tygodnia dwóch dostajemy okres. Ale są tez przypadki że beta rośnie rośnie ale na usg widać puste jajo. Myśle, że zależy od rodzaju tego biochema jak daleko zajdzieEj, a jak w ogole potwierdza się ciąże biochemiczna? Samym badaniem bety?
Ja wiem na czym polega biochem, zastanawiam się jak musi być udokumentowany żeby skorzystać z badan na NFZNajlżejszy biochem to chyba ten gdzie beta jest pozytywna przed terminem miesiączki a i tak do tygodnia dwóch dostajemy okres. Ale są tez przypadki że beta rośnie rośnie ale na usg widać puste jajo. Myśle, że zależy od rodzaju tego biochema jak daleko zajdzie
A Oki sorkiJa wiem na czym polega biochem, zastanawiam się jak musi być udokumentowany żeby skorzystać z badan na NFZ
ja kiedyś chodzilam do gina na NFZ jeszcze przed tym jak zaszłam w ciążę ( obumarła 8/9 tydzien) I poprosiłam babke żeby mi dala skierowanie na badanie hormonow żeby sprawdzić bo jest problem zajsciem. To c otrzymałam na wypisane na bialej kartce lh, fsh, estradiol i jak mam chec to mogę sobie zrobić...takze dziękuję bardzo. Żadnego skierowania nic.Obys już nie musiała na nie czekać i się denerwować !!
Sama zaliczyłam jeden bo o ile jestem w stanie sobie wyobrazić ze w przypadku poronienia da się to wykazać, to jestem ciekawa czy po prostu lekarzowi wystarczyłby wywiad i pojedyncza beta czy jakA Oki sorki
No właśnie ja tez: biała karta z badaniami do wykonania. No cholera jasna, dziękuje bardzoja kiedyś chodzilam do gina na NFZ jeszcze przed tym jak zaszłam w ciążę ( obumarła 8/9 tydzien) I poprosiłam babke żeby mi dala skierowanie na badanie hormonow żeby sprawdzić bo jest problem zajsciem. To c otrzymałam na wypisane na bialej kartce lh, fsh, estradiol i jak mam chec to mogę sobie zrobić...takze dziękuję bardzo. Żadnego skierowania nic.
Nie wiem może teraz jak mam na koncie poronienie to inaczej by podeszła, ale nie sprawdzałam póki co.
Z tego co czytałam to malutka beta może czasem wystąpić w krwi bez związku z ciąża, więc poza beta musi być opóźnienie okresu (wydłużenie fazy lutealnej)Ej, a jak w ogole potwierdza się ciąże biochemiczna? Samym badaniem bety?
U mnie w okolicach okresu (wtorek 22.12 - środa 20.01) było prawie 10 przy bardzo niskim proguZ tego co czytałam to malutka beta może czasem wystąpić w krwi bez związku z ciąża, więc poza beta musi być opóźnienie okresu (wydłużenie fazy lutealnej)
mi się wydaje, że beta wystarczy bo to potwierdzenie, że ta ciąża była, ale żeby "wyłudzić" badania to chyba muszą być na koncie dwa biochem minimum. Wybaczcie, jeśli plotę bzdury, ale gdzieś coś czytałam - naprostujcie mnieSama zaliczyłam jeden bo o ile jestem w stanie sobie wyobrazić ze w przypadku poronienia da się to wykazać, to jestem ciekawa czy po prostu lekarzowi wystarczyłby wywiad i pojedyncza beta czy jak