reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe, słoneczne kreski smagane wiosennym wiatrem ☀️😎

I kolejna ciekawa strona, obiecuje że już ostatnia 🙈 Link do: Jakie badania są refundowane po poronieniach? Poronilam.pl Ogólnie dużo badań przy potwierdzonych biochemach i poronieniach można wyciągnąć na NFZ. Tylko wiadomo że to trwa pierdyliard lat bo do każdego specjalisty trzeba czekać 😩 ale jestem też umówiona do gina na NFZ na połowę maja i mam nadzieję że jakieś skierowania wyciągnę, bo odprowadzam te zasrane składki a wogole nie korzystam z publicznej opieki medycznej... I chyba trochę mi się ulalo w związku z tym że tyle kasy idzie na te badania, więc będę się domagać jakiś skierowań i mam nadzieję że coś dostanę... No chyba że do tego czasu zajde w ciąze
Obys już nie musiała na nie czekać i się denerwować !!

reklama
Nie spotkałam się z tym. Ale 960 zł to niezła suma... zadowolona chociaż jestes ?
Przespalam się już z tą kwota chyba troche. Czy jestem zadowolona? Nie mogę powiedzieć, że nie. Nie miałam wielkich oczekiwań co do wizyty bo z tyłu głowy miałam, że muszę pogłębić diagnostykę tzn. sprawdzić jajowody. Przejrzał moje wszystkie wyniki. Wypisał jakas suplementacje po swojemu, dzisiaj przysiądę dopiero do tego i będę ogarniać i zamawiać. I do tej pory mój poprzedni gin tylko zerkał na wyniki nie analizował ich I pytal po co spr Wit d, a po co homocysteina wszystko po co...
tsh mi teraz skoczyło i mam 2.16, wczesniej miałam 1.40 i nie kazał mi z tym nic robić skoro mam tarczycę w porządku i jestem po kontroli endokrynologa.
Pochwalił wyniki nasienia mojego męża - szok.
Zrobilam tam od razu ten pakiet na trombofilie więc koszt 330 zł doszedł. Już się przymierzalam tyle czasu zeby ogarnac z test dna ale nie wiedziałam jak to logistycznie z tym kurierem zrobić. A tak mam już za sobą I w sumie wyszlo nawet taniej trochę.
Co do tego endo to większość z was tutaj drży żeby było ładne po owu a u mnie już pogrubione na starcie. Eh ciąg wiatr w oczy. Liczę, że skoro mi powiedział ze póki co nic wiecej w tym temacie bez badań nie będzie mówił to jak już bede po to jest na to jakiś sposób. I jeszcze w grę wchodzi stymulacja I inseminacja, do której ja średnio jestem przekonana No nic zobaczymy jak to dalej pójdzie. W maju pewnie ogarne to hsg jeśli wyjdą te posiewy ujemne ale 2 tygodnie na wyniki będę czekać więc się nie wyrobię w tym cyklu do 12 dnia.
Gdybym była w ciąży wcześniej (w co nie wierzę) to mam się się mim pilnie kontaktować bo bedzie chciał wlaczyc leki mówił coś o acardzie, clexane, heparynie. Zszokowal mnie tym bo nie spotkałam sie do tej pory z takim podejsciem a raczej zakazywali mi starań podczas brania metforminy...
I w sumie trochę sie ciesze, ze jest jakiś plan, że nie muszę sama analizować, myślec w ktora stronę iść, co badac. No wiem koszt ogromny ale boję się w swoim szpitalu iść na laparoskopie bo oni od razu to robią. Nikt tu nie chce rodzic, nasłuchałam się jak dziewczyny w poczekalni do tego gina co chodziłam ostatnie 3 miesiące na monitoring mówily że tu jest rzeźnia...

Przespalam się już z tą kwota chyba troche. Czy jestem zadowolona? Nie mogę powiedzieć, że nie. Nie miałam wielkich oczekiwań co do wizyty bo z tyłu głowy miałam, że muszę pogłębić diagnostykę tzn. sprawdzić jajowody. Przejrzał moje wszystkie wyniki. Wypisał jakas suplementacje po swojemu, dzisiaj przysiądę dopiero do tego i będę ogarniać i zamawiać. I do tej pory mój poprzedni gin tylko zerkał na wyniki nie analizował ich I pytal po co spr Wit d, a po co homocysteina wszystko po co...
tsh mi teraz skoczyło i mam 2.16, wczesniej miałam 1.40 i nie kazał mi z tym nic robić skoro mam tarczycę w porządku i jestem po kontroli endokrynologa.
Pochwalił wyniki nasienia mojego męża - szok.
Zrobilam tam od razu ten pakiet na trombofilie więc koszt 330 zł doszedł. Już się przymierzalam tyle czasu zeby ogarnac z test dna ale nie wiedziałam jak to logistycznie z tym kurierem zrobić. A tak mam już za sobą I w sumie wyszlo nawet taniej trochę.
Co do tego endo to większość z was tutaj drży żeby było ładne po owu a u mnie już pogrubione na starcie. Eh ciąg wiatr w oczy. Liczę, że skoro mi powiedział ze póki co nic wiecej w tym temacie bez badań nie będzie mówił to jak już bede po to jest na to jakiś sposób. I jeszcze w grę wchodzi stymulacja I inseminacja, do której ja średnio jestem przekonana No nic zobaczymy jak to dalej pójdzie. W maju pewnie ogarne to hsg jeśli wyjdą te posiewy ujemne ale 2 tygodnie na wyniki będę czekać więc się nie wyrobię w tym cyklu do 12 dnia.
Gdybym była w ciąży wcześniej (w co nie wierzę) to mam się się mim pilnie kontaktować bo bedzie chciał wlaczyc leki mówił coś o acardzie, clexane, heparynie. Zszokowal mnie tym bo nie spotkałam sie do tej pory z takim podejsciem a raczej zakazywali mi starań podczas brania metforminy...
I w sumie trochę sie ciesze, ze jest jakiś plan, że nie muszę sama analizować, myślec w ktora stronę iść, co badac. No wiem koszt ogromny ale boję się w swoim szpitalu iść na laparoskopie bo oni od razu to robią. Nikt tu nie chce rodzic, nasłuchałam się jak dziewczyny w poczekalni do tego gina co chodziłam ostatnie 3 miesiące na monitoring mówily że tu jest rzeźnia...
Nie rozumiem zabraniania staram podczas brania metforminy. Gdyby nie metformina to ja bym nigdy w ciążę nie zaszła 🤷🏽‍♀️ do badania drożności potrzebne są te wymazy które wspomniałaś?

Czy ktoraś z was bierze wiesiołka? Zastanawiam sie czy cos sie stanie jeśli zaczne go brac w 2 a nie 1 dc? Czy to ma w ogole sens, czy juz raczej nie zadziala jak powinien? Niestety paczka przyjdzie dopiero jutro a dziś pewnie bedzie 1dc 🤦‍♀️

Nie rozumiem zabraniania staram podczas brania metforminy. Gdyby nie metformina to ja bym nigdy w ciążę nie zaszła 🤷🏽‍♀️ do badania drożności potrzebne są te wymazy które wspomniałaś?
posiew jakiś pobrał i to na pewno i dodatkowo chlamydia urea i myco. Czy te 3 są konieczne nie wiem a bez wyników na chlamydie nawet nie chcą nie chcą rozmawiać podczas starań. I jeśli coś mi wyjdzie to leczenie, pozniej kontrola i wtedy zabieg.

reklama
Mnie boli na miesiączkę i mam wyraźnie więcej śluzu i teraz się zastanawiam… skoro był silny ból jajnika w 13 dc a dzisiaj mam 17 dc to może być tak ze owu jest dopiero teraz w tym okresie ? Czy to po prostu tzw , czas okoloowulacyjny”?

Do góry