Obys już nie musiała na nie czekać i się denerwować !!I kolejna ciekawa strona, obiecuje że już ostatnia Link do: Jakie badania są refundowane po poronieniach? Poronilam.pl Ogólnie dużo badań przy potwierdzonych biochemach i poronieniach można wyciągnąć na NFZ. Tylko wiadomo że to trwa pierdyliard lat bo do każdego specjalisty trzeba czekać ale jestem też umówiona do gina na NFZ na połowę maja i mam nadzieję że jakieś skierowania wyciągnę, bo odprowadzam te zasrane składki a wogole nie korzystam z publicznej opieki medycznej... I chyba trochę mi się ulalo w związku z tym że tyle kasy idzie na te badania, więc będę się domagać jakiś skierowań i mam nadzieję że coś dostanę... No chyba że do tego czasu zajde w ciąze
reklama
kesiczek178
Aktywna w BB
Ło bosze AMH 300zl. To sa jakies jaja. U mnie w labie jest mega drogo i AMH kosztuje 174zl wiec chyba ktoś chce zarobić jak bierze za to 300zl...Mnie przeraziło ze badanie amh to 300 złotych :O ja nie wiem, oni to wszystko do złotych probówek przelewają?
(Żeby nie było obracam się w środowisku medycznym, ale dalej :O)
kesiczek178
Aktywna w BB
Moze to byla wit D 1.25 OH, a nie 25OH stad ta cena 1.25OH to metabolit i nie oznacza sie go rutynowo.ja po pracy w domu może znajdę moja rozpiskę z kilku labow w tamtym roku obdzwanialam to wrzucę. Np Wit d 25 oh ja robiłam za 50 zł ale w innym np kasowali za nia 250 zł pytam z jakiej paki w ogóle???
Jula19
Fanka BB :)
Przespalam się już z tą kwota chyba troche. Czy jestem zadowolona? Nie mogę powiedzieć, że nie. Nie miałam wielkich oczekiwań co do wizyty bo z tyłu głowy miałam, że muszę pogłębić diagnostykę tzn. sprawdzić jajowody. Przejrzał moje wszystkie wyniki. Wypisał jakas suplementacje po swojemu, dzisiaj przysiądę dopiero do tego i będę ogarniać i zamawiać. I do tej pory mój poprzedni gin tylko zerkał na wyniki nie analizował ich I pytal po co spr Wit d, a po co homocysteina wszystko po co...Nie spotkałam się z tym. Ale 960 zł to niezła suma... zadowolona chociaż jestes ?
tsh mi teraz skoczyło i mam 2.16, wczesniej miałam 1.40 i nie kazał mi z tym nic robić skoro mam tarczycę w porządku i jestem po kontroli endokrynologa.
Pochwalił wyniki nasienia mojego męża - szok.
Zrobilam tam od razu ten pakiet na trombofilie więc koszt 330 zł doszedł. Już się przymierzalam tyle czasu zeby ogarnac z test dna ale nie wiedziałam jak to logistycznie z tym kurierem zrobić. A tak mam już za sobą I w sumie wyszlo nawet taniej trochę.
Co do tego endo to większość z was tutaj drży żeby było ładne po owu a u mnie już pogrubione na starcie. Eh ciąg wiatr w oczy. Liczę, że skoro mi powiedział ze póki co nic wiecej w tym temacie bez badań nie będzie mówił to jak już bede po to jest na to jakiś sposób. I jeszcze w grę wchodzi stymulacja I inseminacja, do której ja średnio jestem przekonana No nic zobaczymy jak to dalej pójdzie. W maju pewnie ogarne to hsg jeśli wyjdą te posiewy ujemne ale 2 tygodnie na wyniki będę czekać więc się nie wyrobię w tym cyklu do 12 dnia.
Gdybym była w ciąży wcześniej (w co nie wierzę) to mam się się mim pilnie kontaktować bo bedzie chciał wlaczyc leki mówił coś o acardzie, clexane, heparynie. Zszokowal mnie tym bo nie spotkałam sie do tej pory z takim podejsciem a raczej zakazywali mi starań podczas brania metforminy...
I w sumie trochę sie ciesze, ze jest jakiś plan, że nie muszę sama analizować, myślec w ktora stronę iść, co badac. No wiem koszt ogromny ale boję się w swoim szpitalu iść na laparoskopie bo oni od razu to robią. Nikt tu nie chce rodzic, nasłuchałam się jak dziewczyny w poczekalni do tego gina co chodziłam ostatnie 3 miesiące na monitoring mówily że tu jest rzeźnia...
Bibi89
Nie rozumiem zabraniania staram podczas brania metforminy. Gdyby nie metformina to ja bym nigdy w ciążę nie zaszła do badania drożności potrzebne są te wymazy które wspomniałaś?Przespalam się już z tą kwota chyba troche. Czy jestem zadowolona? Nie mogę powiedzieć, że nie. Nie miałam wielkich oczekiwań co do wizyty bo z tyłu głowy miałam, że muszę pogłębić diagnostykę tzn. sprawdzić jajowody. Przejrzał moje wszystkie wyniki. Wypisał jakas suplementacje po swojemu, dzisiaj przysiądę dopiero do tego i będę ogarniać i zamawiać. I do tej pory mój poprzedni gin tylko zerkał na wyniki nie analizował ich I pytal po co spr Wit d, a po co homocysteina wszystko po co...
tsh mi teraz skoczyło i mam 2.16, wczesniej miałam 1.40 i nie kazał mi z tym nic robić skoro mam tarczycę w porządku i jestem po kontroli endokrynologa.
Pochwalił wyniki nasienia mojego męża - szok.
Zrobilam tam od razu ten pakiet na trombofilie więc koszt 330 zł doszedł. Już się przymierzalam tyle czasu zeby ogarnac z test dna ale nie wiedziałam jak to logistycznie z tym kurierem zrobić. A tak mam już za sobą I w sumie wyszlo nawet taniej trochę.
Co do tego endo to większość z was tutaj drży żeby było ładne po owu a u mnie już pogrubione na starcie. Eh ciąg wiatr w oczy. Liczę, że skoro mi powiedział ze póki co nic wiecej w tym temacie bez badań nie będzie mówił to jak już bede po to jest na to jakiś sposób. I jeszcze w grę wchodzi stymulacja I inseminacja, do której ja średnio jestem przekonana No nic zobaczymy jak to dalej pójdzie. W maju pewnie ogarne to hsg jeśli wyjdą te posiewy ujemne ale 2 tygodnie na wyniki będę czekać więc się nie wyrobię w tym cyklu do 12 dnia.
Gdybym była w ciąży wcześniej (w co nie wierzę) to mam się się mim pilnie kontaktować bo bedzie chciał wlaczyc leki mówił coś o acardzie, clexane, heparynie. Zszokowal mnie tym bo nie spotkałam sie do tej pory z takim podejsciem a raczej zakazywali mi starań podczas brania metforminy...
I w sumie trochę sie ciesze, ze jest jakiś plan, że nie muszę sama analizować, myślec w ktora stronę iść, co badac. No wiem koszt ogromny ale boję się w swoim szpitalu iść na laparoskopie bo oni od razu to robią. Nikt tu nie chce rodzic, nasłuchałam się jak dziewczyny w poczekalni do tego gina co chodziłam ostatnie 3 miesiące na monitoring mówily że tu jest rzeźnia...
Mmiiaa
Czy ktoraś z was bierze wiesiołka? Zastanawiam sie czy cos sie stanie jeśli zaczne go brac w 2 a nie 1 dc? Czy to ma w ogole sens, czy juz raczej nie zadziala jak powinien? Niestety paczka przyjdzie dopiero jutro a dziś pewnie bedzie 1dc
Jula19
posiew jakiś pobrał i to na pewno i dodatkowo chlamydia urea i myco. Czy te 3 są konieczne nie wiem a bez wyników na chlamydie nawet nie chcą nie chcą rozmawiać podczas starań. I jeśli coś mi wyjdzie to leczenie, pozniej kontrola i wtedy zabieg.Nie rozumiem zabraniania staram podczas brania metforminy. Gdyby nie metformina to ja bym nigdy w ciążę nie zaszła do badania drożności potrzebne są te wymazy które wspomniałaś?
Jula19
nie wiem ja zawsze jest dzwonilam to pytalam o 25 oh I takie mi podawali ceny.Moze to byla wit D 1.25 OH, a nie 25OH stad ta cena 1.25OH to metabolit i nie oznacza sie go rutynowo.
reklama
Puchatymis
Mnie boli na miesiączkę i mam wyraźnie więcej śluzu i teraz się zastanawiam… skoro był silny ból jajnika w 13 dc a dzisiaj mam 17 dc to może być tak ze owu jest dopiero teraz w tym okresie ? Czy to po prostu tzw , czas okoloowulacyjny”?
Podziel się: