reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe, słoneczne kreski smagane wiosennym wiatrem ☀️😎

Czy ktoraś z was bierze wiesiołka? Zastanawiam sie czy cos sie stanie jeśli zaczne go brac w 2 a nie 1 dc? Czy to ma w ogole sens, czy juz raczej nie zadziala jak powinien? Niestety paczka przyjdzie dopiero jutro a dziś pewnie bedzie 1dc 🤦‍♀️
Możesz brać kiedy chcesz byle odstawić od owulacji.
posiew jakiś pobrał i to na pewno i dodatkowo chlamydia urea i myco. Czy te 3 są konieczne nie wiem a bez wyników na chlamydie nawet nie chcą nie chcą rozmawiać podczas starań. I jeśli coś mi wyjdzie to leczenie, pozniej kontrola i wtedy zabieg.
Musze się zagłębić w ten temat. Ale narazie nikt po CP nie uwaza że drożność jest potrzebna 🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️

reklama
mi się wydaje, że beta wystarczy bo to potwierdzenie, że ta ciąża była, ale żeby "wyłudzić" badania to chyba muszą być na koncie dwa biochem minimum. Wybaczcie, jeśli plotę bzdury, ale gdzieś coś czytałam - naprostujcie mnie 😝
Pleciesz: jakie wyłudzisz… płacę zdrowotne i to nie małe, to chyba w jakimś celu :D

Boże dostać skierowanie na badania na nfz jest trudniej niż dostać pełnomocnika z urzędu … kosmos.

Przespalam się już z tą kwota chyba troche. Czy jestem zadowolona? Nie mogę powiedzieć, że nie. Nie miałam wielkich oczekiwań co do wizyty bo z tyłu głowy miałam, że muszę pogłębić diagnostykę tzn. sprawdzić jajowody. Przejrzał moje wszystkie wyniki. Wypisał jakas suplementacje po swojemu, dzisiaj przysiądę dopiero do tego i będę ogarniać i zamawiać. I do tej pory mój poprzedni gin tylko zerkał na wyniki nie analizował ich I pytal po co spr Wit d, a po co homocysteina wszystko po co...
tsh mi teraz skoczyło i mam 2.16, wczesniej miałam 1.40 i nie kazał mi z tym nic robić skoro mam tarczycę w porządku i jestem po kontroli endokrynologa.
Pochwalił wyniki nasienia mojego męża - szok.
Zrobilam tam od razu ten pakiet na trombofilie więc koszt 330 zł doszedł. Już się przymierzalam tyle czasu zeby ogarnac z test dna ale nie wiedziałam jak to logistycznie z tym kurierem zrobić. A tak mam już za sobą I w sumie wyszlo nawet taniej trochę.
Co do tego endo to większość z was tutaj drży żeby było ładne po owu a u mnie już pogrubione na starcie. Eh ciąg wiatr w oczy. Liczę, że skoro mi powiedział ze póki co nic wiecej w tym temacie bez badań nie będzie mówił to jak już bede po to jest na to jakiś sposób. I jeszcze w grę wchodzi stymulacja I inseminacja, do której ja średnio jestem przekonana No nic zobaczymy jak to dalej pójdzie. W maju pewnie ogarne to hsg jeśli wyjdą te posiewy ujemne ale 2 tygodnie na wyniki będę czekać więc się nie wyrobię w tym cyklu do 12 dnia.
Gdybym była w ciąży wcześniej (w co nie wierzę) to mam się się mim pilnie kontaktować bo bedzie chciał wlaczyc leki mówił coś o acardzie, clexane, heparynie. Zszokowal mnie tym bo nie spotkałam sie do tej pory z takim podejsciem a raczej zakazywali mi starań podczas brania metforminy...
I w sumie trochę sie ciesze, ze jest jakiś plan, że nie muszę sama analizować, myślec w ktora stronę iść, co badac. No wiem koszt ogromny ale boję się w swoim szpitalu iść na laparoskopie bo oni od razu to robią. Nikt tu nie chce rodzic, nasłuchałam się jak dziewczyny w poczekalni do tego gina co chodziłam ostatnie 3 miesiące na monitoring mówily że tu jest rzeźnia...
Ej to brzmi bardzo dobrze, że tak do tego podszedł :) i leki o których piszesz już gdzieś na tu na forum się przewinęły jako polecane więc fajnie że chce Ci je wdrożyć :)

Pleciesz: jakie wyłudzisz… płacę zdrowotne i to nie małe, to chyba w jakimś celu :D

Boże dostać skierowanie na badania na nfz jest trudniej niż dostać pełnomocnika z urzędu … kosmos.
dlatego użyłam słynnego cudzysłowia 😂 Ale to prawda... Płacisz składki, chcesz zrobić badania i nie dostaniesz, bo musisz być chyba umierająca, żeby dostać. Syf straszny... I potem powiedzenie: "Lepiej zapobiegać niż leczyć" traci sens i znaczenie 😂

U mnie w okolicach okresu (wtorek 22.12 - środa 20.01) było prawie 10 przy bardzo niskim progu
No to wydaje mi się że lekarz powinien to potraktować jako biochem. Z tego co mi pisała raz Zazuu to chyba przy 3 biochemy/poronienia uprawniają do diagnostyki w ramach NFZ. Sama jestem umówiona do gina na NFZ na połowę maja i zobaczę jak do tego podejdzie 🙄

dlatego użyłam słynnego cudzysłowia 😂 Ale to prawda... Płacisz składki, chcesz zrobić badania i nie dostaniesz, bo musisz być chyba umierająca, żeby dostać. Syf straszny... I potem powiedzenie: "Lepiej zapobiegać niż leczyć" traci sens i znaczenie 😂
A tymczasem karetki są wysysane do takich przypadków ze ręce opadają :D

No właśnie ja tez: biała karta z badaniami do wykonania. No cholera jasna, dziękuje bardzo

A nie, sorry, to było prywatnie. Lekarz z NFZ zrobił mi usg i na tym skończyła się wizyta. Nawet nie zmierzył pęcherzyków. Wkurza mnie coś takiego
;)
u mnie to samo szybkie usg, cytologię jeszcze pobierała, ale za nia musiałam dopłacić 10 zł. Zal po prostu i ręce i cycki opadają na nasza służbę zdrowia. Skladki zabierają i nic z tego nie mamy.

u mnie to samo szybkie usg, cytologię jeszcze pobierała, ale za nia musiałam dopłacić 10 zł. Zal po prostu i ręce i cycki opadają na nasza służbę zdrowia. Skladki zabierają i nic z tego nie mamy.
Ochronę. Ochronę nie służbę ;) w Polsce nie ma służby zdrowia. I ogolnie ja wiem ze są przypadki nieuzasadnionych wezwań, ze ludzie często z pierdolami przychodzą na sor, ze wzywają karetkę do głupot (pije od dwóch tygodni, a teraz spi) ale cholera jasna… z tymi badaniami to tez przegięcie

reklama
włączyła mi sie już agresja na NFZ. Ja ostatnio do rodzinnego wpisałam litanię jakie chce badania I pani kazała wrzucić w skrzynkę. Później do mnie oddzwonili że jest di odbioru skierowanie. Ja uradowana że tak łatwo poszło bez niczego. I co czar prysł. Tsh, choloesterol na NFZ a przy anty tpo I tg naisane na tej kartce 100 %. Smiech na sali po prostu.

Do góry