reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe, słoneczne kreski smagane wiosennym wiatrem ☀️😎

Witam w klubie jestem w bardzo podobnej sytuacji, dlatego na razie starań nie ma ;) pieniądze szczęścia nie dają ale jak przeżyć w dzisiejszych czasach na jednej pensji ? Nie realne
No dlatego u nas typowych starań nie ma ale zabezpieczać sie teraz prezerwatywa to tez dla mnie jakies nienaturalne. Bo tyle miesiecy nie zachodzilam to teraz to by byl jakiś osrany cud

reklama
Ja zaszłam w ciąże kiedy mąż był zawodowym kierowcom nie było go po 4 tyg. To trochę loteria była… lekarz mówił że owulacja w sobotę a on w środę wyjeżdżał. Jakimś cudem plemniki wytrwały do soboty i się udalo. A co Do badań to wiadomo jakieś podstawy sprawdzić. Tarczyce, cukier itp bo to tez może hamować. Mi wszystko powychodzilo w ciąży bo zaczęłam się badać. Tsh prawie 6 i zagrożenie poronieniem ALE wszystko się udało. Zdążyłam trochę na czas bo już 4+0 było pierwsze usg i podanie luteiny i euthyroxa… No badania to podstawa. Aha No i o syna staraliśmy się rok
no u nas tez trochę podobnie z wyjazdami, ewentualnie czasem w ciągu miesiąca zjazd do domu na tylko na 2 dni 🤷🏻‍♀️ chociaż teraz jest już lepiej 😊 podstawowe zrobiłam bo nie byłabym sobą - z tarczyca wszystko okej, insulina, glukoza tez. Teraz bardziej pod względem hormonów się zastanawiam ale nie wiem w sumie od czego zacząć 🤷🏻‍♀️ no i stary nie badany w ogóle , teoretycznie to okaz zdrowia ale przepadać się nie zaszkodzi, od czego zacząć u faceta ?

No dlatego u nas typowych starań nie ma ale zabezpieczać sie teraz prezerwatywa to tez dla mnie jakies nienaturalne. Bo tyle miesiecy nie zachodzilam to teraz to by byl jakiś osrany cud
U nas dokładnie tak samo. Co prawda mój nie chce przerywanego i ustaliliśmy ze zostaniemy przy tym ale częstotliwość znacznie mniejsza, wiec tez nie wierze w wpadki.

Ja zaszłam w ciąże kiedy mąż był zawodowym kierowcom nie było go po 4 tyg. To trochę loteria była… lekarz mówił że owulacja w sobotę a on w środę wyjeżdżał. Jakimś cudem plemniki wytrwały do soboty i się udalo. A co Do badań to wiadomo jakieś podstawy sprawdzić. Tarczyce, cukier itp bo to tez może hamować. Mi wszystko powychodzilo w ciąży bo zaczęłam się badać. Tsh prawie 6 i zagrożenie poronieniem ALE wszystko się udało. Zdążyłam trochę na czas bo już 4+0 było pierwsze usg i podanie luteiny i euthyroxa… No badania to podstawa. Aha No i o syna staraliśmy się rok
Właśnie u mnie partner jest zawodowym kierowca i go właśnie obwiniam ze to przez niego 🤦‍♀️

no u nas tez trochę podobnie z wyjazdami, ewentualnie czasem w ciągu miesiąca zjazd do domu na tylko na 2 dni 🤷🏻‍♀️ chociaż teraz jest już lepiej 😊 podstawowe zrobiłam bo nie byłabym sobą - z tarczyca wszystko okej, insulina, glukoza tez. Teraz bardziej pod względem hormonów się zastanawiam ale nie wiem w sumie od czego zacząć 🤷🏻‍♀️ no i stary nie badany w ogóle , teoretycznie to okaz zdrowia ale przepadać się nie zaszkodzi, od czego zacząć u faceta ?
My robiliśmy badanie nasienia

Mój też jest kierowcą i już w tym cyklu się wkurzyłam bo mam cykle stymulowane i na co to wszystko jak w trasę jedzie..także czekam na wizytę u lekarza i dalszą diagnostykę..

No ja wlasnie myślę tak samo ... że dopiero chyba w 11 cyklu zaskoczylo wiec teraz przez te 6 to napewno nie zajdę no ale ryzyko zbyt duże żeby je podjąć wiec gumki idą w ruch 🤷🏽‍♀️🤢 myślę że dopiero w sierpniu przerzucimy się na przerywany po owu (5miesiac po) wcześniej bym się po prostu bała ...

Mój też jest kierowcą i już w tym cyklu się wkurzyłam bo mam cykle stymulowane i na co to wszystko jak w trasę jedzie..także czekam na wizytę u lekarza i dalszą diagnostykę..
U mnie miał być w domu jutro i tak ustalił prace ze będzie ale dziś u lekarza okazało się ze już po owulacji jestem także niepotrzebnie wolne brał 🤣

reklama
Do góry