reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe, słoneczne kreski smagane wiosennym wiatrem ☀️😎

Mimo, ze dzis lub jutro powinna być owulacja (pozytywny pik wczoraj) mój sluz nie jest juz jak białko, jest mleczno żółty i gęsty. To moze wskazywać na to, ze owulacja jednak była wczoraj?
Jak przetrwać 12 dni bez skupiania się na uplywie czasu do 26.04😂😂😂 która testuje ze mną ?
Aha to mamy obje już śluz nie płodny haha

Załączniki

• E390BFBC-2D89-45E3-AF4C-5C049F544382.jpeg
    E390BFBC-2D89-45E3-AF4C-5C049F544382.jpeg
    111,3 KB · Wyświetleń: 72
reklama
Mimo, ze dzis lub jutro powinna być owulacja (pozytywny pik wczoraj) mój sluz nie jest juz jak białko, jest mleczno żółty i gęsty. To moze wskazywać na to, ze owulacja jednak była wczoraj?
Jak przetrwać 12 dni bez skupiania się na uplywie czasu do 26.04😂😂😂 która testuje ze mną ?
Ja powinnam 27 ale owulacja była ok pon noc /wt..więc podejrzewam że nie wytrzymam i będę wcześniej

Uuuu niezle. A wczoraj czytałam o tym progesteronie i widziałam oznaczenia 17 OH i byłam pewna że to bez różnicy. I co musieli Cie ukłuć jeszcze raz? A ten 17 OH co oznacza?
Ja chciałam właśnie ten zwykły progesteron żeby zobaczyć czy była owulacja :) A ten drugi to często pobiera się między 5-7 dniem cyklu, jest tam jakoś powiązany z korytyzolem. Bada się go przy zaburzeniach miesiączkowania czy niepłodności. Tak mi wyjaśniła babka w laboratorium 🤷🏼‍♀️
Drugi raz mi nie pobrała, bo pobierają tylko do 11:30 🥲

Aha to mamy obje już śluz nie płodny haha
Dokładnie... 2 razy sprawdzałam i taki jest. Ogólnie boli mnie troche podbrzusze, nie umiem stwierdzić czy ktoras strona bardziej, mam wrazenie, ze obie strony i mam taki okresowy wzdęty ten brzuch i mrowienie w cyckach. A w dniach plodnych powinnam czuć się seksowniejsza jakaś chyba, a czuje się jak dętka 😞 16 dni do okresu, a czuje sie jak 1 dnia okresu.

Dokładnie... 2 razy sprawdzałam i taki jest. Ogólnie boli mnie troche podbrzusze, nie umiem stwierdzić czy ktoras strona bardziej, mam wrazenie, ze obie strony i mam taki okresowy wzdęty ten brzuch i mrowienie w cyckach. A w dniach plodnych powinnam czuć się seksowniejsza jakaś chyba, a czuje się jak dętka 😞 16 dni do okresu, a czuje sie jak 1 dnia okresu.
Ja dzisiaj tez wypadłam z obiegu. Humor do niczego, zmęczona, śpiąca i tylko bym się schowała do pokoju i polezala. Jednak obowiązki każdy ma … dzisiaj słońce w cale mnie nie nastraja

Najgorzej, że święta za pasem. Zakupy sie same nie zrobią, jedzenie nie przygotuje. Jeszcze zaplanowałam sobie sprzątanie szafy. Kurtki zimowe spakować, buty przesegregować, i padam na twarz przy ogarnianiu szafy po sezonie zimowym...😑😒
Ale plusem jest upływający czas 😁

reklama
Najgorzej, że święta za pasem. Zakupy sie same nie zrobią, jedzenie nie przygotuje. Jeszcze zaplanowałam sobie sprzątanie szafy. Kurtki zimowe spakować, buty przesegregować, i padam na twarz przy ogarnianiu szafy po sezonie zimowym...😑😒
Ale plusem jest upływający czas 😁
mi przynajmniej organizacja odchodzi bo jadę do rodziców :)

Do góry