reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe, słoneczne kreski smagane wiosennym wiatrem ☀️😎

ja z takim pytaniem, jak to u was jest z bólem piersi ? kiedy głównie go odczuwacie jeżeli w ogóle odczuwacie ? pytam bo zaczęłam odczuwać dzisiaj ich ból, a zawsze bolą mnie cycki na tydzień (czasami dłużej zaraz po owu) przed okresem, co by się zgadzało bo dzisiaj jestem 8dpo i został tydzień do okresu, zastanawia mnie czy ten ból to już informacja ze nie ma na co liczyć i okres się zbliża (skoro zawsze tak mam) czy można mieć jeszcze ciszą nadzieje i zacząć testować za 2 dni w 10dpo…
u mnie brak bólu cycków :-/ ciagle sprawdzam a tu nic.

reklama
Przy pcos nie rób testów owu bo nie wychodzą :/ ja tez mam pcos i pomagam sobie pierwszy cykl ovumedem dlstego podwójna owu myśle mogła być. Tylko dla pewności chce jeszcze dzisiaj działać 🙊 zobaczymy może i będą bliźniaki 😂
Testować zaczęłam w styczniu. I w styczniowym cyklu zaszłam w ciąże. Nie robiłam monitoringu, sugerowałam się wynikiem testu ovu. Niestety poroniłam w 10 tc.

A możesz mi dokładnie wyjaśnić dlaczego testy ovu nie wychodzą przy PCOS?
Czytałam ogólnie, że przy PCOS nie warto robić ale przyznam, że nie zagłębiłam się dlaczego 😅 no nic, lekcja do odrobienia.

Od września biorę Inofolic Combi. Teraz mam wyjątkowo Ovulomed Max. Za bliźniaki się nie obrażę. Mój może być przerażony ale mi się marzy trójka (nic nie wie o tym 😂, docelowo ma być drugie i na tym koniec). Moja córa ma zaraz 13 lat więc to już nastolatka a mi się ostatnio włączyło macierzyństwo i to bardzo. Po ostatnich doświadczeniach to marzę aby chociaż z drugim się udało 🙏🏼

Edit. 🤞🤞🤞 za działanie i owocny rezultat!

Ej laski dobra. Mam ewidetnie śluz płodny po prostu dzisiaj mam owulacje . 13 dc może coś się szykowało i nie wyszło nie wiem … ale na papierze mam dowód rzeczowy 😂 ja chce już te dwie kreski i zamknąć ten temat raz na zawsze 😅

Testować zaczęłam w styczniu. I w styczniowym cyklu zaszłam w ciąże. Nie robiłam monitoringu, sugerowałam się wynikiem testu ovu. Niestety poroniłam w 10 tc.

A możesz mi dokładnie wyjaśnić dlaczego testy ovu nie wychodzą przy PCOS?
Czytałam ogólnie, że przy PCOS nie warto robić ale przyznam, że nie zagłębiłam się dlaczego 😅 no nic, lekcja do odrobienia.

Od września biorę Inofolic Combi. Teraz mam wyjątkowo Ovulomed Max. Za bliźniaki się nie obrażę. Mój może być przerażony ale mi się marzy trójka (nic nie wie o tym 😂, docelowo ma być drugie i na tym koniec). Moja córa ma zaraz 13 lat więc to już nastolatka a mi się ostatnio włączyło macierzyństwo i to bardzo. Po ostatnich doświadczeniach to marzę aby chociaż z drugim się udało 🙏🏼

Edit. 🤞🤞🤞 za działanie i owocny rezultat!
Ja biorę pierwszy cykl Ovulomed max i dokładnie jak w 1 ciąży dopiero te , dopalacze” pomagają mi w owulacji. O syna staraliśmy się dokładnie 12 miesięcy a teraz o drugie dokładnie 12 miesięcy xD ale na wspomaganie zdecydowałam się dopiero w tym cyklu i zdecydowanie widzę różnice :) ale nie wyobrażam sobie jednak bliźniaków przy 3 latku haha

Moj pasek owulacyjny z dziś ma ledwo widoczną drugą kreskę. Dlatego myślę, wnosząc spostrzeżenia z ostatnich 3 dni, ze to wczoraj była owulacja. Niby wiem, ze ten pasek twierdzi, ze 12h do 36h owulacja od wykonania testu będzie, i może była po 19 to zgadzało by sie z paskiem wieczornym, który przez cały dzień wychodził mocno wybarwiony.
Niestety nie mam monitoringu, więc tak sobie domniemam tylko. Oby te przyjemności od 9.04 do dziś wystarczyły ❤
Za 12 dni 26.04 będę mogła to sprawdzić.

Ostatnia edycja:
Moj pasek owulacyjny z dziś ma ledwo widoczną drugą kreskę. Dlatego myślę, wnosząc spostrzeżenia z ostatnich 3 dni, ze to wczoraj była owulacja. Niby wiem, ze ten pasek twierdzi, ze 12h do 36h owulacja od wykonania testu będzie, i może była po 19 to zgadzało by sie z paskiem wieczornym, który przez cały dzień wychodził nocno wybarwiony.
Niestety nie mam monitoringu, więc tak sobie domniemam tylko. Oby te przyjemności od 9.04 do dziś wystarczyły ❤
Za 12 dni 26.04 będę mogła to sprawdzić.
to, że spadł poziom lh nie znaczy, że jest po owulacji. Zdarzało mi się mieć peak w piątek, a kolejne paski blade jak moja pupa (żeby nikt się o dupe nie obraził 😉) a owulacja była w niedzielę

reklama
Do góry