reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe, słoneczne kreski smagane wiosennym wiatrem ☀️😎

reklama
Cześć dziewczyny
Mogę dołączyć? Z mężem staramy się od 6 miesięcy o dzidziusia, mamy juz dzieci.
Zanim zaczęliśmy starania poroniłam nieplanowaną ciążę w 8 tyg, poronienie samoistne. 😞
Biorę acard z polecenia lekarza, coś mu się nie podobało z wyników wątrobowych, przynajmniej tak zrozumiałam zza maseczki. Biorę żelazo bo w wynikach wyszedł mi skrajnie niski poziom, kwas foliowy, wit d, niepokalanek i kupilam wit. Pregna. Poradzcie mi, czy taki zestaw wzmocni mnie, czy skasuje ?😂
Chciałabym zasięgnąć waszej porady, test owulacyjny pozytywny wyszedł mi dzis z rana, wcześniej dwa dni pod rząd mialam brązowo zabarwiony śluz, dużo tego bylo i rozciagliwy tak, jak powinien być oraz pobolewanie jajników. Przez ostatnie 4 dni byliśmy z mezem aktywni, dzisiaj również, i właśnie teraz wieczorem zauważyłam, ze śluz jest różowy a ból brzucha minął bezpowrotnie. Według waszych doświadczeń to zwyczajnie dni płodne tak dają o sobie znać? Owulacja nastąpiła dziś? Czy to jakieś problemy hormonalne?
Miewałam tak mocne między-miesiaczkowe dni, ale nie zawsze. Moze coś podpowiecie na podstawie własnych doświadczeń?

Załączniki

• 20220413_131953.jpg
    20220413_131953.jpg
    71,8 KB · Wyświetleń: 77
Ostatnia edycja:
No tylko ze to drugi raz w tym cyklu. 13 i 18 dc . I teraz boje się ze jeszcze będą bliźniaki 🤣
To u mnie sytuacja wygląda tak: byłam u lekarza 24 marca i lekarz zrobił usg. Stwierdził, że 26-27 będzie owulacja bo widzi piękny pęcherzyk. Zaczęłam testować ovu (mam PCOS i jestem po poronieniu). Testy wychodziły negatywne ale działaliśmy, szczególnie że lekarz wręcz namawiał na to działanie. Wyznaczyłam sobie termin testowania na 8 kwietnia. Ale 6 kwietnia miałam taki ból prawego jajnika, zrobiłam test ovu - nie był to pik bo pik pewnie był 1-2 dni wcześniej ale za to jeszcze intensywnie się wybarwił. Wzięłam się za mojego i do roboty. I teraz się zastanawiam czy miałam dwie owulacje? Czy nie doszło do tej owulacji z 26-27 marca? Czytałam, że może się zdarzyć taka podwójna owulacja. Nawet czytałam o kobiecie, która z takiej owulacji miała bliźniaki z różnica w poczęciu. Nie wiem. W tym miesiącu ten cykl to wielka niespodzianka. Ale testować będę. Co ma być, to będzie 😊

ja z takim pytaniem, jak to u was jest z bólem piersi ? kiedy głównie go odczuwacie jeżeli w ogóle odczuwacie ? pytam bo zaczęłam odczuwać dzisiaj ich ból, a zawsze bolą mnie cycki na tydzień (czasami dłużej zaraz po owu) przed okresem, co by się zgadzało bo dzisiaj jestem 8dpo i został tydzień do okresu, zastanawia mnie czy ten ból to już informacja ze nie ma na co liczyć i okres się zbliża (skoro zawsze tak mam) czy można mieć jeszcze ciszą nadzieje i zacząć testować za 2 dni w 10dpo…

ja z takim pytaniem, jak to u was jest z bólem piersi ? kiedy głównie go odczuwacie jeżeli w ogóle odczuwacie ? pytam bo zaczęłam odczuwać dzisiaj ich ból, a zawsze bolą mnie cycki na tydzień (czasami dłużej zaraz po owu) przed okresem, co by się zgadzało bo dzisiaj jestem 8dpo i został tydzień do okresu, zastanawia mnie czy ten ból to już informacja ze nie ma na co liczyć i okres się zbliża (skoro zawsze tak mam) czy można mieć jeszcze ciszą nadzieje i zacząć testować za 2 dni w 10dpo…
Ja mam ból piersi od owulacji do okresu, u mnie ustaje on ( obserwacja od 4 cykli) na 4-5dni przed okresem. Moja szwagierka ma tak samo. Ma tez dwójkę dzieci i mówi, ze przy ciąży ból jej się utrzymał od owulacji aż do 6-7 tyg ciąży. Zarówno w jednej jak i w drugiej ciąży. Jak w ciąży nie była to ból mija na kilka dni przed okresem. Ale wiadomo u każdego to kwestia indywidualna. Ja miałam kilka cykli jeszcze przed staraniami gdzie nie czułam wgl bólu piersi 🤷‍♀️ Także chyba różnie może być ;)

To u mnie sytuacja wygląda tak: byłam u lekarza 24 marca i lekarz zrobił usg. Stwierdził, że 26-27 będzie owulacja bo widzi piękny pęcherzyk. Zaczęłam testować ovu (mam PCOS i jestem po poronieniu). Testy wychodziły negatywne ale działaliśmy, szczególnie że lekarz wręcz namawiał na to działanie. Wyznaczyłam sobie termin testowania na 8 kwietnia. Ale 6 kwietnia miałam taki ból prawego jajnika, zrobiłam test ovu - nie był to pik bo pik pewnie był 1-2 dni wcześniej ale za to jeszcze intensywnie się wybarwił. Wzięłam się za mojego i do roboty. I teraz się zastanawiam czy miałam dwie owulacje? Czy nie doszło do tej owulacji z 26-27 marca? Czytałam, że może się zdarzyć taka podwójna owulacja. Nawet czytałam o kobiecie, która z takiej owulacji miała bliźniaki z różnica w poczęciu. Nie wiem. W tym miesiącu ten cykl to wielka niespodzianka. Ale testować będę. Co ma być, to będzie 😊
Przy pcos nie rób testów owu bo nie wychodzą :/ ja tez mam pcos i pomagam sobie pierwszy cykl ovumedem dlstego podwójna owu myśle mogła być. Tylko dla pewności chce jeszcze dzisiaj działać 🙊 zobaczymy może i będą bliźniaki 😂

reklama
Przy 1 ciąży ból piersi był nie do wytrzymania gdzieś tydzień po owu. Bardzo szybko Zaczęły bolec. A tak bez ciąży to zauważyłam, że jak jestem nakręcona na ciąże to bolą basaardzo a gdy mam cykl, że olewam temat to nawet nie bolą xD

Do góry