reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe, słoneczne kreski smagane wiosennym wiatrem ☀️😎

No dobra niech mi ktoś wyjaśni co tu się dzisiaj wydarzyło 😏 moja wątpliwa owulacja której flo nawet nie wyłapało, z wczorajszym progiem 8,36 postanowiła dzisiaj zrobić taki skok temp że mój mózg oszalał 😱Zobacz załącznik 1389361
Cały czas mnie dziwi czemu nie uznajesz za owulacje tego gdzie jest ten spadek i skok temp za dwa dni. Taki ładny wyraźny spadek a gdyby cykl był udany to ten skok temperatury o ile się będzie utrzymywać ma sens chyba nie ?

reklama
a jesteś pewna, że nie było owulacji właśnie teraz przed skokiem?
jak dla mnie owu była wczoraj. Raz tak miałam, że tego samego dnia miałam monitoring i badanie proga. Temperatura tego dnia na niskich. Na monitoringu nic nie było widać, a prog z tej samej godziny co usg był w okolicach 5. Następnego dnia temperatura w górę i okazało się, że owulowalam tuż przed pobraniem i już był wyrzucony prog, ale przy pomiarze temperatury jeszcze nie
Kurde no pewności oczywiście nie mam. Poza tym że śluz w te dwa dni gdzie był spadek miałam płodny i od następnego dnia do dzisiaj codziennie mleczny kremowy. Jeżeli jest tak jak mówicie to wtedy nic z tego bo seksów w ostatnim tyg nie było bo się obraziłam na ten cykl 🤷🏻‍♀️

Dziewczyny a czy zdarzyło się wam, że przy przesunięciu owulki śluz w okolicach tego dnia był niepłodny? To w ogole możliwe? I czy teoretycznie możliwe jest w takim wypadku zapłodnienie?

Cały czas mnie dziwi czemu nie uznajesz za owulacje tego gdzie jest ten spadek i skok temp za dwa dni. Taki ładny wyraźny spadek a gdyby cykl był udany to ten skok temperatury o ile się będzie utrzymywać ma sens chyba nie ?
Wiesz co, tylko dlatego że w 1 części cyklu miałam bardzo podobne pomiary temp (znacznie wyższe niż zawsze) co po teoretycznej owulacji. Chyba że miałam wtedy jakieś zaburzenia hormonalne, bo jednak mam cykl po biochemie to mogą być różne kwiatki ... No nic zobaczę w sobotę, jak nic nie będzie to będzie świąteczne🍷🍸🍹🍺🥃🥂

Dziewczyny a czy zdarzyło się wam, że przy przesunięciu owulki śluz w okolicach tego dnia był niepłodny? To w ogole możliwe? I czy teoretycznie możliwe jest w takim wypadku zapłodnienie?
Mam podobna zagwostke… silny ból jajnika miałam wyczuwalny 13 dc a zwiekszona ilość śluzu jest od 17 dc i tez się cała zirytowałam i nie wiem już totalnie jak to liczyć do końca. Na razie przyjęłam strategie że owu była od tego silnego bólu jajnika..

Wy macie przynajmniej na co czekać 😂u mnie były ciche dni przez praktycznie cały okres płodny . W sumie złapałam się tylko na jeden stosunek w tym okresie. Według kalendarzyka dzień przed owulacja, ale nie wiem czy owulacji przez dużą dawkę stresu nie była wcześniej. Nie nastawiam się na nic czekam do okresu, a może był jakiś złoty strzał i go nie będzie 😂jak nie przywitam się z częścią z Was w maju

Wiesz co, tylko dlatego że w 1 części cyklu miałam bardzo podobne pomiary temp (znacznie wyższe niż zawsze) co po teoretycznej owulacji. Chyba że miałam wtedy jakieś zaburzenia hormonalne, bo jednak mam cykl po biochemie to mogą być różne kwiatki ... No nic zobaczę w sobotę, jak nic nie będzie to będzie świąteczne🍷🍸🍹🍺🥃🥂
A tam ja bym stawiała, że coś może pyklo bo dość duży przyrost temp nagle. Masz 11 dpo? Ja bym próbowała jakiegoś pinka :D

A tam ja bym stawiała, że coś może pyklo bo dość duży przyrost temp nagle. Masz 11 dpo? Ja bym próbowała jakiegoś pinka :D
Niee dzisiaj teoretycznie dopiero 8dpo. Zatestuje w sobotę 😬 poza tym wyszła mi ta trombofilia a jeszcze nie jestem pod opieką żadnego lekarza więc i tak nie nastawiam się na ten cykl...

Mam pytanie. Czy po biochemie może się spoznić okres? Czy mogą być jakieś powikłania?
Mam dość po dniu wczorajszym. Chodze i placze po katach. Jakby nic nie było to bym jakoś przeżyła, a tak masakakra. Juz sie nakrecam ze trzeba będzie jakieś badania genetyczne robić itp. czemu człowiek jest taki głupi 😞

reklama
Hejka, jestem 9 dni po zastrzyku i 8 dpo, robiłam rano dwa testy o czułości 10 i 25, to może być nadal po zastrzyku czy coś się może święci ? Mega mnie zastanawia ze pink tak słabo się wybarwia a ma czułość 10 …

Załączniki

• IMG_1852.jpg
    IMG_1852.jpg
    108,4 KB · Wyświetleń: 125
Do góry