U
użytkownik 181
Gość
Ja robię, bo lekarz sam mi już zapowiedział na następnej wizycie.Czy są dziewczyny które mają powyżej 35 lat i nie robią testu pappa? Moja data urodzenia 09.05.1985 i zaczęłam się tym martwić. Ogólnie miałam robić tylko usg, a teraz sama nie wiem...
Wytłumaczył mi, że te wyniki są skorygowane do 90% poprawności. Bedziemy badać najpierw przeziernosc i kosc nosowa. Jak będzie cos nie tak to amniopunkcja.No właśnie ja też miałam nie robić. Szczególnie, że test pappa nie wykrywa konkretnych chorób, tylko określa ryzyko jej wystąpienia. Jeżeli wykaże ryzyko, to robi się kolejne badania. Jeju no nie wiem co mam robić.
Nie wszyscy mają niedobór D, ja mam nadmiar i jeszcze 2 m-ce temu lekarz zabronił mi przyjmować [emoji4] granica jest do 42,7 w moim laboratorium A mam 55,6.Ja tez mam wyniki dobre - ale niezależnie od diety, w ciąży się postanowiłam skonsultować co do suplementacji. Żeby potem nie mieć wyrzutów sumienia Przy czym mój lekarz (w sumie już były) - rzeźnik tez mi od razu powiedział by dha suplementować. I czytałam artykuł, ze jest to ważne od początku (ale kto to tak naprawdę wie...). Choć staram się tez je przyjmować z pokarmów. Niedoborów b12 nie widać w wynikach krwi, a d3 niedobór mają wszyscy
W tym prenatal uno masz tez jod, i kwas foliowy ( lepiej nie jesc osobno bo jest spora dawka) i d3 i b12 (tej trochę za mało). Czyli w sumie suplementujesz to samo