Sysiq
Uśmiech łagodzi rany ♥
Ja jutro, ale bez USG. Kolejne USG 18 wrzesnia.
Jakim cudem dowiedziałaś się w 15tyg? mialas jakies plamienia które brałaś za okres? Czy po prostu nie zdziwiło Cię kilkumiesięczne spóźnienie?
Dziewczyny, mam genialny sposób na powstrzymanie mdłości. Już drugi raz zadziałało, no normalnie zero mdłości. KŁÓTNIA Z MĘŻEM. Nie wiem czy adrenalina czy kortyzol czy inny diabeł, ale wczoraj góry przenosiłam. Dziś mnie wziął przeprosił i koniec tego dobrego, własnie rozmawialam z muszlą, poleciało mi nosem.
Kumpel się smieje i wymyślił taką groźbę ze strony męża: "KOCHANIE RÓB OBIAD NATYCHMIAST ALBO CIĘ PRZEPROSZĘ!!"
Ja ogólnie miałam zawsze bardzo długie cykle, ostatnia miesiączkę w pod koniec listopada, początkiem stycznia byłam u ginekologa ale nic nie widział, rozpulchniona macica i tyle [emoji18] Dostałam luteine na wywołanie okresu i tak sobie go wywoływałam do końca lutego, nie przyszedł. Zrobiłam test - nie zdążyłam porządnie nasikać i były 2 kreski. Poleciałam zrobić betę, a tam 150 coś tysięcy [emoji85] Nie chciałybyście widzieć mojej miny, tym bardziej, ze o ciąże starałam się dwa lata. Poszłam do ginekologa na najbliższa wolna wizytę, zrobił wywiad i pamietam jego słowa „najprawdopodobniej ciaza”, zbadał mnie dopochwowo bo myślał ze nie jest tak późno, bo nie wiadomo kiedy owulacja nastąpiła. A tutaj [emoji85] Normalnie i mi i jemu jak w pysk szczelil, jest dzidzius, jest serduszko ale dzidzius taki wielki, że skacze po całym ekranie. Z wielkości wyszło, że jestem już w 15tygodniu ciąży. Dlatego uwierzcie, różne rzeczy się zdarzają, naprawdę. Nic nie jest książkowe, każda z ciąż jest inna, nie musza być żadne objawy by rozwijała się należycie. I zawsze powtarzam co ma się stać - stanie i chociaż byśmy dmuchali, chuchali, jeśli ciąża ma się nie utrzymać to się nie utrzyma. Jak jest zdrowa to wszystko będzie dobrze. Ja przez te 15tygodni w niewiedzy paliłam, piłam okazjonalnie bo w życiu nie pomyślałabym, ze to to. Doktor zaśmiał się pod nosem i mówił, ze teraz to już te rady, które mi powiedział wcześniej się nie przydadzą bo wynosiłam już prawie polowe ciąży [emoji18] Córka przyszła na świat w 41 tygodniu cała i zdrowa[emoji854]
Dlatego mimo całego straszenia w tej ciąży,czuje ze mam do czynienia z walecznym dzidziusiem tak jak wtedy [emoji110] Tyle, ze w tej ciąży dowiedziałam się tak szybko. Dlatego 2 tygodnie cieszyłam się jak głupia do monitora bo te tygodnie do 15 są dla mnie nowością. Bo ja już widziałam duże dziecko, a co przed się dzieje- nie :-) Dlatego w trakcie oglądania teraz usg skurpulatnie dałam doktorowi znać, ze pomimo drugiej ciąży wszystko jest dla mnie nowością [emoji23]